Reklama

Reklama

8 MM

  • USA 8MM (více)
Trailer

Obsahy(1)

Soukromý detektiv Tom Welles (Nicolas Cage) vede se svou manželkou (Catherine Keenerová) a novorozenou dcerou poklidný život v pensylvánském Harrisburgu, kde tráví většinu času nad rutinními případy nevěrných manželů. Když je však pověřen úkolem, který se týká malého, neškodně vyhlížejícího 8mm filmu, zabředne do nejtemnějších zákoutí lidské společnosti. Neúnavné pátrání po osudech nezvěstné dívky z filmu, která zcela pohltí jeho mysl, jej zavádí přes chodníky slávy v Hollywoodu až do newyorské čtvrti Meatpacking district. Posedlý Welles, jemuž pomáhá protřelý prodavač knih pro dospělé v podání Joaquina Phoenixe, opustí rodinu i svůj dosavadní život poté, co si uvědomí, jak smrtící může být jeden osmimilimetrový film. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (727)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Když Nicolas Cage natrefí na film, který mu sedí, je to paráda. Když se režie chopí Joel Schumacher, nemůžete čekat něco tendenčního. Když se s nimi veze Joaquin Phoenix, který je o dvacet tisíc procent víc sexy než jeho filmový sortiment, tak do toho vlaku do pekla naskočíte beze všeho sami. Ovšem nečekejte, že až z toho pekla po dvou hodinách vylezete, budete stejní lidé jako předtím. Protože "když tančíš s ďáblem, nezměníš ho. Ďábel změní tebe." ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvělý Thriller!! Velmi mě zaráží chabé hodnocení na IMDB, které je ohodnoceno pouze 6,4, poněvadž tenhle film je výborný ve všech ohledech. Cage ještě ve formě, vynikající scénař týkající se velmi temné zápletky, což je pohled do podsvětí Porna ( Snuff!) a skvělé zvraty. Perfektní ve všech ohledech, nedá se nic vytknout. 95% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„There´s three rules in life: One, there´s always a victim; two, don´t be it.“ - „And three?“ - „I forgot what three is.“ Schumacher, věren své režisérské kariéře Jekylla & Hydea, tentokrát ukázal svou lepší tvář a potopil rutinérské soukromé očko, sledující doposud leda tak nevěrníky, do stoky perverzního pornoprůmyslu a vražd. Vyplavat z ní ven bude vyžadovat rozhodnost s požehnáním, odpuštění, i smíření se skutečností, že nic už nebude stejné jako dřív.. K husté atmosféře vydatně přispěl scénárista Se7en A.K.Walker, který měl buď enormně krásné dětství a vše si tímto vynahrazuje a nebo jej naopak celé mládí ve sklepě zneužíval pedofilní otčím. Jednu z mála pih na tom krásném, ale pořád mainstreamovém hnusu bych viděl v osobě jménem Cage, která na podobné role prozatím herecky nedorostla, což je nejlépe vidět v jakékoliv konfrontaci se špičkovým J.Phoenixem. Jsem snad jediný, komu tady chybí biografie Dino Velveta..? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Thriller 8 MM mě vždycky spolehlivě dostane. Poprvé jsem se s ním setkal před několika lety, a už tentokrát to pro mě byl zážitek na celý život. Scénarista se s ničím rozhodně nepáral, a divák tak má v konečném důsledku možnost shlédnout napínavé, ale hlavně drsné pátrání policisty v roli N. Cage po zmizelé dívce, která se účatsnila natáčení snuffu (amatérského porna). ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

70% - Zajímavý a mrazivý detektivní thriller, jenž však má své mouchy. Hlavní věc, co mi vadila a udělal bych ji uplně jinak, byly pasáže, kdy Cage byl nebo telefonoval s manželkou. Nevím, jestli to bylo dabingem, ale jejich rozhovory mi připadaly zbytečně přihlouplé a jednotvárné. Nemám nic proti vyznávání lásky, ale když to zazní stokrát za sebou v té samé podobě, tak bych to raději párkrát vynechal. Řekl bych, že by to filmu jen pomohlo... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (24)

  • Skladba hrající z vinylu v domě, v němž Tom Welles (Nicolas Cage) hledá Mašinu (Chris Bauer), se jmenuje Come to Daddy (1997). Složil ji a nahrál britský hudebník Richard David James (uměleckým jménem Aphex Twin). (mchnk)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel režisér Joel Schumacher

Zemřel režisér Joel Schumacher

23.06.2020

Ve věku 80 let zemřel slavný scenárista a režisér Joel Schumacher. Tvůrce poslední rok zápolil s rakovinou, nakonec však tento boj prohrál. Schumacher, jenž svoji homosexualitu od počátku kariéry… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Pekelná a prokletá pokračování

Pekelná a prokletá pokračování

05.02.2007

Většina lidí, která tvrdí, že americký film je v krizi, svou tezi argumentují výčtem všemožných adaptací, předělávek a pokračování. Aby měli takoví jedinci na co nadávat a čím argumentovat i v… (více)

Reklama

Reklama