Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Špičkový hacker Stanley Jobson byl propuštěn na podmínku z vězení, kam byl odsouzen za internetové podvody. Krátce poté ho navštíví atraktivní dívka Ginger. Její šéf Gabriel Shear by mu chtěl nabídnout práci. Muž je odhodlán dodržet podmínku a odmítne. Ginger ví, že Stanley nutně potřebuje peníze na právníky, s jejichž pomocí chce získat do péče dcerku Holly. Nabídne mu sto tisíc dolarů za to, že se s jejím šéfem jen sejde. Poté, co Stanley projde těžkým testem, Shear mu nabídne za další spolupráci 10 milionů dolarů. Má vytvořit červa, který pronikne do přísně střeženého systému. Cílem je tajné vládní konto s prostředky na boj proti terorismu. Stanley se sejde s dcerou a slíbí jí, že už brzy budou spolu. Sleduje je ale vládní expert Robetson, který už ho jednou dostal za mříže. Senátor Reisman, který Sheara tajně podporuje, chce, aby byla akce zastavena. Ten to však odmítne a senátor na něj pošle komando zabijáků. Shear se z pasti prostřílí. Šokovaný Stanley, který byl účastníkem přepadení, chce se vším skončit, proto mu Shear unese Holly. Stanley je nucen dokončit červa, aby zachránil své dceři život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Deadfish: Operace Fucker! Nuda za veľa peňazí. Film so slušným rozpočtom, ktorý sa vôbec nepodaril. Trocha za to môže aj hlúpy, nezaujímavý scenár. Ale predovšetkým to padá na mdlých hereckých výkonoch hlavných predstaviteľov. Hugh Jackman zatiaľ presvedčivo zahral iba postavu Wolverina v sci-fi sérii "X-Men", Halle Berry si stále myslí, že stačí pekná tvárička a hviezdny John Travolta nevie hrať vôbec. Je to obyčajná vypasená hollywoodska voš, čo žije zo slávy viac ako tridsať rokov starého muzikálu a jednej skvelej úlohy, do ktorej ho obsadil režisér Quentin Tarantino vo filme "Pulp Fiction". Snímok "Swordfish: Operácia Hacker" by za moc nestál ani pri inom hereckom obsadení, ale pri tejto konzistencii šarlatánov to je naozaj bieda. * ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hned za začátku dokonale naladí zpomalenej výbuch, pak už to bohužel neni tak dobrý jak to ze začátku vypadalo, ale pořád nadprůměr. Herecký zastoupení to má ale výborný. John Travolta je pěkně krutej, hlavně když tam vytáhne ten kanón a Halle Berry je zase pěkně sexy a už jen kvůli ní by se to mělo vidět, Hugh Jackman sice vypadá na tvrďáka, ale tvrďák ve filmu neni a je to možná škoda, určitě by to tmou dodalo šťávu a bylo by to ještě akčnější. Nebýt týhle trojice, tak by to asi za moc nestálo ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Vskutku vtipný film, kde sympaticky zarostlý Hugh Jackman předvádí romantické představy scénáristy a tom jak funguje hackering, sem tam vypustí z úst nesrozumitelnou hlášku o tom, co právě dělá, což zaručuje další výbuch smíchu snad i u naprostého laika neznalého věci. Nu dobrá - scénárista se vskutku vyřádil. Herci se asi moc bavili a je to na nich znát, ale jen to. A ani režisér nedokázal zachránit či povznést filmovými prostředky scénáristický brak. Operace Hacker je ve výsledku chvílemi humorná avšak těžko dokoukatelná slátanina, toť vše. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

První věta ve filmu zní - CITUJU - Problém Hollywoodu je, že točí zbytečný sračky......... Docela mě točila ta "nevyrovnaná" kamera, ale jinak děj před ní je dobrý. CITÁT - Tak mě neserte........ Záběry a situace okolo 8 minuty je perfektní. Mučení vykouřením, to je psycho, ne ? CITÁT - Nic není nemožný......... V příběhu je trochu moc náhod, to já nějak moc netoleruju. Příkladem je určitě situaci kdy dcera úplně náhodou zůstává ve škole, protože ji nikdo nevyzvednul a úplně náhodou se tam někdo zjeví, ale nemohl tušit, že tam ta holka bude. Je tam ovšem více náhod. Akční scéna okolo 60 minuty je Boží. CITÁT - Podrž volant......... Celou tu dobu vlastně sledujeme události, které se s náma vrací k úvodní scéně. Jsem v obraze, vše může začít. Další obrovská náhoda je že po výbuchu je v ulici vše zdevastované, ale světe div se, dvě policejní auta zaparkovaná v podstatě v centru výbuchu jsou nepoškozená. Co to povídám (píšu) oni nejsou ani škrábnutá. A samolitr můžou hned vyrazit do další akce. CITÁT - Je to vyšší zájem ?....... No a kde se vzaly ta další auta to ví jen Bůh a režisér. 85 minuta je strhující. Autobus už po První ulici nejede. Pěkná a povedená scéna. .....a lidi maj raději šťastný konce - povídá Gabriel (John Travolta). Až na těch několik "náhod" je to snímek nadupaný akcí. Dávám tři hvězdy. ()

Gaskin odpad!

všechny recenze uživatele

Ve světě, kde je všechno superdrsný, je nejsuperdsnější Travolta. Agenti FBI skákají ze skal a počítače se nabourávají programováním roztomilých lesklých cyberkrychliček, a dělá se to lépe, když se u toho tancuje a tleská. Hacker? To není žádný geek, ale protřelý bard, co tráví čas hrou golfu na smětišti a protidrogové agentky mu rády ukazují prsa. Viděl jsem všechny filmy Eda Wooda, proseděl jsem komplet Daria Argenta a koukal jsem i na filmy, které produkoval. Viděl jsem filmy, kde pro komický efekt prděly zombie a - stejně jako většina z vás - jsem viděl Leonarda Dicapria v různých filmech poskytovat celou škálu absurdních šklebů, které měly podtrhnout současnou vyhoustlou atmosféru. Ale tenhle film, tenhle Swordfish, ten mě opravdu urazil. Vemte si, pane Sena, Dog Day Afternoon ještě jednou do huby a já si z vlastních nákladů pořídím letenku do Ohia, abych vás do ní kopl. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • Film byl stažen z kin krátce po teroristických útocích z 11. září 2001 kvůli scénám, ve kterých byly vyobrazeny vybuchující budovy. (Rocky62)
  • Helikoptéra použitá ve filmu je Sikorsky S-64 (létající jeřáb). Nyní se používá v Austrálii na potírání požárů v bushi. (Rocky62)
  • Trailery, televizní reklamy, billboardy na filmy. Vše obsahovalo skryté kódy, díky kterým mohli diváci soutěžit na oficiálních webových stránkách. Jeden z tajných kódů byl dokonce ukryt i v závěrečných titulcích. (Rocky62)

Související novinky

Scénáristou Hitmana…

Scénáristou Hitmana…

25.10.2005

bude Skip Woods. Ten má na svém kontě krom několika minimálně známých projektů také práci na filmu Swordfish: Operace hacker. Otázkou zůstává, jestli dějovou skladbu tak ostře sledovaného projektu… (více)

Reklama

Reklama