Reklama

Reklama

Agent W4C je muž s ocelovými nervy a neobyčejným postřehem, který naráz myslí a jedná. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy ho rozkaz Velkého šéfa vytrhuje z vysokohorské idyly, ozvláštněné jen tmavovlasou kráskou a krátkou přestřelkou s nepřátelskými špióny. To vše musí W4C opustit a vydat se do neznámého města Prahy, aby tam „bestiálně krásné“ agentce Alici předal tajný plán na vojenské využití Venuše. Na likvidaci největšího agenta světa, velkého svůdce, sympaťáka a hrdiny však nakonec stačí bezelstně pečlivý obyčejný český účetní Foustka se svým psem Pajdou... Režisér Václav Vorlíček natočil tuto parodii na filmy se špionážní tematikou podle scénáře Oldřicha Daňka v roce 1967. V hlavních rolích diváky potěší Jiří Sovák, Jan Kačer, Květa Fialová, Jan Libíček a další. (Česká televize)

(více)

Recenze (214)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

V jednom nejmenovaném městě.. Paradoxně možná nejlepší ve svých méně vtipných momentech (nálada kolem bondsongu v hotelu, vrcholná scéna v bazénu, nájezdy do scén...), které až místy vzdávají hold parodovanému vzoru, ve vtipných pasážích naprosto nadčasové. Zlatý fond a trochu zapomenutý film s velkou vnitřní sílou a jistotou. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl několikrát a musím přiznat, že pokaždé mi přijde lepší. Jiří Sovák v roli účetního, kterému se obrátil život naruby. Tento český trend, postavený na tom, že si někdo někoho s někým splete, se českému filmu velice dařil a byl rozvíjen vždy v dokonale trhlé zápletky a šílené extrémy. Mezi tím vším je tento film gentlemanem a já nemohu jinak, než si jej proto tak cenit. 95% = 5/5 ()

Reklama

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nádherně zábavná parodie na špionážní filmy o tom, že když přijede ten nejlepší agent ze všech agentů Cyril Juan s krycím názvem W4C (výborný Jan Kačer) do Prahy, aby dodělal úkol po předchozím agentu a předal mikrofilm s plánem vojenského využití Venuše agentce Alici (svěží Květa Fialová). Je to úkol pro toho nejlepšího z nejlepších, nebo je to jen past, aby ho mohl odstranit agent Resident (výborný Jan Libíček)? Ať tak, či onak, W4C se ze všeho dostane, ale jen do chvíle kdy se mu do cesty postaví pan Foustka (fenomenální Jiří Sovák), účetní české špionážní agentury, který je vyslán vše jen sledovat a je doprovázený velmi chytrým voříškem. Jako jediný nic netuší, ale za příslib místa vrchního účetního, se mu podaří zmocnit se mikrofilmu a odstranit W4C. Samozřejmě vše čirou schodou náhod, neboť světem špiónů prochází jako Alenka říší divů. Nádherně bláznivá, vtipně propracovaná komedie o konci nejlepšího agenta, když narazí na českého účetního. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Geniální a nadčasová parodie na špionážní filmy, která stejně jako "Happy end" Oldřicha Lipského předběhla dobu a ani po mnoha letech neztrácí nic ze své působivosti a humorného nadhledu. Není nad rady z příručky "Agentem snadno a rychle" a záplava humorných i absurdních situací může začít. Nevím sice jestli by současní sportovní komisaři schválili Poustkovi jeho "vysoce aerodynamické" plavky, ale plaveckou scénu (a nejenom tu) jsem si i po letech patřičně užil. Je jen veliká škoda, že většina zúčastněných aktérů už není mezi námi, ale toho na co se vzpomíná se slzou v oku i s "poprskanou TV obrazovkou" tu zanechali požehnaně. A vzhledem k tomu, že to u nás v poslední době moc velká sranda není (a pokud ano, tak dost často spíše trapná), možná že se PAN režisér raději přemístil za "Parťákama" , kde si to naladěni na podobnou notu určitě užijí daleko lépe a s úsměvem. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Já se nikdy bondovkami nebo podobnými špionážními filmy nezabýval, protože to považuju za naprostou ztrátu času, ale opravdu nebylo potřeba být nějakým znalcem těchto snímků, abych se u Konce agenta W4C pobavil. Z téhle parodie Vorlíček vytřískal co mohl, podobně jaku u "Pane, vy jste vdova!". Napoprvé to bude za lepší 4*, ale třeba po další projekci ještě 1* přihodím. "My sme to holka neměli brát, viď?" ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • Pana Foustku (Jiří Sovák) můžeme ve filmu vidět na malém motocyklu Jawa 50 Pionýr typ 555. Ten se poprvé dostal do prodeje v roce 1958, jako nástupce typu 550, známého též jako „Pařez“. Poslední kusy typu 555 byly vyrobeny na začátku r. 1962. Jeho nástupcem se stal typ 05. (J.F.B.)
  • Film mal rozpočet 3,5 milióna korún a len počas prvého roka premietania zarobil dvojnásobok. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama