Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva kadeti donuceni následovat dvě různé cesty. Ming byl rekrutován vůdcem největšího hongkongského gangu, aby se infiltroval do řad policie jako tajný vyzvědač. Policista Yan se mezitím úspěšně infiltruje do gangu a získává si důvěru mafiiánského bosse a Ming je povýšen do CIB - útvaru zvláštního zpravodajství, oddělení pro vyšetřování vnitřních záležitostí. Policie má podezření, že v jejích řadách někdo slídí, a tak potřebuje volavku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (308)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Vskutku výtečný thriller, který mě mile překvapil upozaděním akce a vytažením perfektní režie, která si s malými výjimkami vystačí bez brutality a divokých přestřelek a pracuje pouze s náznaky a "nezávislým" třepením narativní linie do zdánlivě nesouvislého proudu střihů a časoprostorých přeskoků. Expoziční část je možná "roztřepená" až příliš a dost dlouho trvá, než se divák ve změti retrospektiv a dteailů trochu zorientuje, ale vzápětí se už perfektně vyvážený příběh dvou dvojitých agentů (každého na jiné straně barikády) rozjede skvostně. Ústřední duo asi nejlépe vystihuje prostředí, v němž žijí – inspektor Lau v dobře zařízené domácnosti s pohlednou přítelkyní, volavka Yan na věčném útěku, z nějž nachází únik jen na střechách domů a v křesle své psycholožky. Perfektní atmosféru zajišťuje jedna hodně specifická a moderní kamera, jednak výborné herecké výkony a hudební podkres. Volavka není přímočarý thriller, pohrává si s decentními náznaky, nesměřuje k lineární koncovce, ale zpochybňuje dobro a zlo a dokáže i překvapit kvalitním twistem. Ač to není žádný myšlenkový kolos a extra promyšlený labyrint, funguje přesně jako hodinky a dokáže pohltit svým zvláštním civilním tónem. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni dil Volavky je zaroven nejlepsi, ale presto si podle me tak vysoke hodnoceni nezaslouzi. Pribeh o dvouch spionech je urcite zajimavej, ale urcite sel zpracovat krapet lip. Misty je film precejen zbytecne jednoduchej. Herci se docela snazi, ale nic extra nepredvadi. To co tenhle film ale zveda z prumeru je zdarila rezie, takze i nudnejsi pasaze jsou natoceny docela stylove a svizne. A diky slusny delce film prakticky nenudi. Nastesti jsem necekal akci ve stylu Wooa, ale spis drama, coz bylo dobre, protoze v tehle kriminalce je akce pomalu, ale nevadi to. Kvalitni film a slusna zabava. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Na komentář k téhle vybroušené perle si troufám až po zhlédnutí celé trilogie a nebude překvapením, když řeknu, že první díl je i dílem nejlepším. Před divákem se totiž odehrává krutá hra v žánru policejního thrilleru, tak napínavá, že chvílemi ani nedýchá. Když je vše navíc zahráno úžasným hereckým kvartetem (Yan a velitel Wong na straně kladných hrdinů a Ming s bossem Samem na zlé straně), nemůže se mi nikdo divit, že jsem se ve vypjatých chvílích neubránil slzám a po absolutním konci zůstal dlouho sedět s čelistí dole. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ak by ťa zaujímalo ako to vyzerá, keď jeden film úplne na kompletku revitalizuje celý filmový priemysel jednej krajiny, zmení jeho smerovanie a vizuálne aj štrukturálne ovplyvní všetky nasledovné žánrové počiny toho kraja, mám pre teba tri slová – Mou gaan dou. Ak by sa našiel čo i len jeden poctivec, ktorý by to chcel vidieť na vlastné oči: daj si najprv niektoré celosvetovo oslavované počiny z režisérskej stoličky Johna Woo (Ying hung boon sik / Dip huet seung hung / Lat sau san taam) a za tým tento opus. Uvidíš rozdiel milión a jeden. (x / x / x) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sice skor než Scorsese, leč nekoná se obsese.. Agent - špeh; volavka - krysa. Cítíte ten rozdíl v ušlechtilosti znění jednoho a totéž...? Plusem bezesporu originalita, mínusem asijské melodramatické metody a nevhodně užitá hudba. Nu což, alespoň invenci v poslední době postrádající Hollywood může vesele xeroxovat. Easy money.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Filmom sa silne inšpirovala videohra "Sleeping Dogs" z roku 2002. (Real Tom Hardy)
  • Z důvodu čínských regulí byli tvůrci nuceni vytvořit dva konce. Původní se promítal v Hongkongu a ve světě, nový pak v Čínské lidové republice a Malajsii. (Grimaldi)
  • Tvůrci se značně inspirovali kultovním akčním filmem Hard Boiled (1992) od Johna Woo, kde Tony Leung ztvárnil taktéž roli tajného agenta policie. Některé dialogy jsou doslova okopírované. (Dolvich)

Související novinky

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

9. Filmasia plná hongkongských a korejských bomb

25.11.2013

Kino Světozor hostí od čtvrtka 28. listopadu do pondělí 2. prosince festival asijských filmů Filmasia. Ten se letos zaměřil na hongkongské thrillery a romace a korejské divácké hity. Po třech filmech… (více)

Scorsese všude, kam se podíváš

Scorsese všude, kam se podíváš

22.01.2007

Martin Scorsese. Jen těžko byste za poslední týdny našli v médiích zaobírajících se filmovým děním frekventovaněji zmiňované jméno. Tento legendární americký režisér si aktuální mimořádný zájem okolí… (více)

Bye bye Hollywood

Bye bye Hollywood

16.10.2006

I přesto, že se svým nejnovějším snímkem, Skrytá identita, slaví nevídané úspěchy, ať už kritické nebo finanční, má klasik velkého plátna Martin Scorsese v plánu dát si od hollywoodských blockbusterů… (více)

Reklama

Reklama