Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Recenze (653)

Derek 

všechny recenze uživatele

záverečná časť skvelej trilógie nie je vôbec nastavovanou kašou ale stále dosť nadpriemernou zábavou. vďaka tomu, že sa tej odohráva na divokom západe sa na nás valia rôzne odkazy na westernovky a dolárovky clinta eastwooda. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Vcelku přirozeně jsem očekával, že třetí pokračování už kouzlo předchozích dílů neudrží v takové síle. Ale opak je pravdou. S časovými paradoxy se pracuje velice jemně a je to prostě dobrá pohádka. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Je znát, že dvojka a trojka se točily současně. Trojce prostě něco chybí. Je lehce překombinovaná a místy skřípe, což je škoda, protože Zemeckis v ní vzdává poctu westernu. Přesto jde o důstojné završení série, která si po celou dobu udržovala velmi, velmi vysoký standard. Báječně sehraní Fox s Lloydem, do toho jim přihrává nová hrdinka. Výborná zábava s pár lahůdkami pro fajnšmekry (citace Taxikáře:)), nezůstává skoro nic dlužna svým předchůdcům. Jedna z nejbáječnějších trilogií v historii s takřka geniálními scénáři. 85% ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dosť iné ako predošlé dve dieli ale stále si to drží naozaj vysokú kvalitu. Prostredie divokého západu som v tomto filmu ako malí žral teraz už troška menej. Slušná komédia aj keď nechápem ako si dokáže udržať také vysoké hodnotenie na CSFD. Tých Westernových prvkov (ktoré by som nazval sparodované) Clinta Eastwooda či Segia Leoneho tam bolo dosť čo sa mne nepáčilo. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Vynikající zakončení skvělé série. Trochu tomu chybí mladý Biff, ale netradičně jsem ocenil pasáže s promlouváním do duše (o ženách a nenapsané budoucnosti), které přijdou vhod v době, kdy vám zrovna není hej. Právě to se mi na celé trilogii tak líbí – ke skvělé zábavě a hrátkám s časem se přidávají i nenucená poselství o životě. (831.) ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zde máme poslední díl, velmi zdařilé trojdílné série. Zasadit děj na Divoký západ byla trefa, jelikož po druhém dílu by trojka už mohla někoho začít nudit. Překvapilo mě, že herci vypadají asi nejlíp v kostýmech kovbojů. Je zde také dobře vidět, jak dokáže ženská zblbnout chlapa a otočit děj o několik stupňů jinam, ale dobrý tah. Jediné co mi vadilo, byl fakt že je to poslední díl a další už nebudou. Mohu zas jen a jen doporučit. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Westerny nemám moc v lásce, ale toto spojení s BTTF se povedlo. Výborné a důstojné uzavření legendární trilogie. Víc netřeba psát. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Kvalit prvního dílu to nedosahuje, ale je to lepší než dvojka, která mi mírně splynula s jedničkou. Třetí díl má výhodu v tom, že může těžit ze své odlišnosti od předchozích dílů. Michael J. Fox nijak neztrácí na vtipnosti a svou výborně napsanou postavou táhne celou sérii. Vtipů ve trojce sice ubylo, ale některé stojí opravdu za to. Spoiler - Clint Eastwood mě poslal do kolen, včetně parodie jeho proslaveného kousku z Pro hrst dolarů. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Trojka podle mého rozhodně nedosahuje kvalit jedničky a dvojky. Není to tak zábavné proto, že už je to potřetí a lidi zkrátka cestování časem časem omrzí... Jako pořád se na to dívat dá, ale není to tak skvělé jako předchozí dva díly... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Opäť hodnotenie s odstupom času po opätovnom pozretí filmu na jednej z televíznych staníc. Svojho času legendárny film ktorý ma ešte ako chlapca nepochybne očaril, predsa len s odstupom času už je hodnotenie o niečo prísnejšie. ()

Mickalle 

všechny recenze uživatele

Snad jediná Scifi komedie, která se mi fakt líbila, nikoho jsem si v tom nezamiloval, ale vono je to celkově takový koukatelný ... ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Humor je sice po předchozích dvou částech předvídatelný a hrátky s časoprostorem už ani nepředstírají důvěryhodnost, ale i kdyby nebylo mé touhy sledovat další dobrodružství hlavní dvojky (což je samo o sobě kompliment, uvážíme-li, že se jedná o podruhé nastavovanou kaši), dokonce i kdyby nebylo těch sci-fi propriet, tak mě to bavilo samo o sobě jako příjemný rodinný western. Solidní čtyřka. ()

Kuzlo 

všechny recenze uživatele

Dopozeral som celú "trilógiu" a som mierne sklamaný. Ako fanúšik sci-fi a vzhľadom na hodnotenia som mal asi príliš vysoké očakávanie. Nejako mi to nesadlo. Je mi ľúto, že som to nevidel pred dvadsiatimi rokmi. V tej dobe by som to určite zožral aj s navijakom. A možno nie... ()

BitlDjus 

všechny recenze uživatele

Naprostá parádní ztřeštěnost mého dětství, nedopočítám se kolikrát jsem Návrat do Budoucnosti viděl, vím, že ale pokaždé se nemohla naskytnout chvilka nudy. Vynikající Christopher Lloyd který dokáže bavit už jen svými grimasy, předvádí společně s Michaelem J. Foxem skutečně neřízenou zábavu! Tohle je prostě kultovka a nesmrtelná série tím mám na mysli i Back to the Future II. a Back to the Future II. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

filmy z této trilogie se moc nedají hodnotit samostatně. Právě ta propojenost a propletenost je zajímavá a dost silná a bavilo mě hledat ty drobné souvislosti. Pro mě je to klasika, která mě bavila i při nedávné repríze a proto jako celek má ode mě po zásluze 5 hvězd kvůli nápadu, zábavě i zpracování, které ani po 25letech nevyznívá zastarale. Když už musím hodnotit jednotlivě, tak poslednímu dávám "jen" 4 silnější hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 3 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Po několika letech mně to přijde, jako film na který se dá úplně v pohodě koukat a jeden z mála třetích dílů které jsou zhruba někde na stejné úrovni s předchozíma dvěma. Tohle završení je už prostě takové pohodové a nikam se zbytečně rychle nežene. Do ničeho tvrdě nenarazí a jede si stále to svoje. Tak to má být. ()

balba 

všechny recenze uživatele

Málo kdy se vydaří třetí díl komedie,ale u Návratu do budoucnosti 3 se to povedlo.Je perfektní a má fantazii na rozdávání. ()

Reklama

Reklama