Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak jsem předpověděl, že tenhle díl bude o ostrých hoších z východu tak se stalo. Přestřelka v bordelu ukazuje rostoucí vliv východních skupin, bude zajímavé jestli dojde na legendární zátah U holubů. Líbí se mi jak Sokol je na rozcestí mezi světlem a temnotou. Orličtí vrazi jsou zpracováni bravurně, líbí se mi proces policejní práce, jak prozkoumávají souvislosti, koukají do půjčovny aut no a předně jak se jim na konec podaří přesvědčit člověka kvůli přátelství, aby jim pomohl. Zajímalo by mne, jestli to s tou děvkou povede k nějakému manželskému dramatu. Líbí se mi, jak došlo ke konfliktu kvůli orlíku a jeho prohledávání, tak uvidíme co připraví další epizoda. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už je asi jasné, jakým směrem se bude ubírat zbytek dílů, a že si asi v závěru seriálu půjdem zaplavat do Orlíku. Vedlejší příběh okolo Arménců (Albánců) působil vcelku nedůležitě, až v závěru naznačil mojí prvotní myšlenku, že Sokol bude hrát zkorumpovaného policajta, tak uvidíme, jestli to ustojí. Zatim nejlepší díl. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temné polistopadové časy dál ožívají. Jízlivý tón zůstává. Základem jsou reálné kauzy a studnice informací v podobě Josefa Mareše, toho času policisty v aktivní službě. Takzvaní Orličtí vrazi, kteří nezavařují čerstvě sklizené okurky, ale své oběti do sudů s louhem, jsou naplno na scéně. Jenže do toho všeho si vyřizují účty Číňané, Arméni také nejdou pro vytažení bouchačky daleko. Holt je z pánů cítit naprostá absence úcty k lidské důstojnosti a životu. Každopádně dobrý informátor z podsvětí může s několika neznámými pomoct, o čemž se přesvědčí Franta Tůma. Ovšem jestli on si neukousnul příliš velký krajíc... Právě mafiánská figura Bořka Slezáčka je další castingovou trefou. Na Kryštofa Bartoše, který ztvárnil Marešovo alter ego, jsem si postupně zvyknul. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem konečně pochopil, na co zde hořekuje a nadává spousta méně zdatných hodnotitelů než jsem já. Já jsem na této databázi největší odborník všech žánrů, přesto musím uznat, že každý mezi jehož koníčky vyloženě nepatří zkoumání devadesátých mafiánských let v našich luzích a hájích, ta jméně zkrátka dávat nebude. Za minutu se zde objeví 50 jmen. 50 jmen postav, které jste v životě neviděli, kterým nedokážete přiřadit ksicht ani přesnější roli v celém případu. Znát všechna tato jména není sice nezbytně nutné k pochopení případu. Nicméně, jednou to je podle pravdy, člověk si sledováním doplňuje mezírky ve vzdělání a chtěl by si odnést co nejvíc. Ani po třetím dílu si nemohu zvyknout na vyšetřovatele Sokola. Jedná se však o svěží a milý závan detektivního větru. [75 %] ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vida, vida, obával jsem se, že mi bude v dalším ději Ivan Jonák chybět, ale nestalo se tak. Tvůrci totiž dokázali udržet seriál dostatečně zajímavý i přesto, že z příběhu vypadla tato výborná figura. Mně je tedy jasné, že se tu nejedná jen o popis skutečných událostí a že autor scénáře přispěl i vlastní fantazií, ale musím ocenit, že to dosud prováděl sakra dobře a doufám, že tomu tak bude i ve druhé polovině seriálu. Ivan Jonák už je minulostí, ale ve hře zůstalo mléčné oko Bořka Slezáčka i Orličtí vrazi, takže zůstávám velmi spokojeným divákem a těším se na to, jak si dám zítra tři zbylé díly. / Poučení: Každé jednání má své následky. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • V čase 55:07 je vidět vitráž ve stylu graffiti v pasáži Palác Lucerna od umělce Pasta Oner (vlastním jménem Zdeněk Řanda), která vznikla v roce 2013. Nevyskytovala se tedy v době, kdy se epizoda odehrává. (masloxmaster)
  • Třetí epizoda seriálu Devadesátky byla nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne, premiéru si nenechalo ujít 1,98 milionu diváků starších 15 let (podíl 44,6 %). (rublik05)
  • Pan Opavan zmiňuje člověka, který mu přivezl Škodu Favorit „Zkuherského“ k odvozu do Německa. Popisuje ho jako přibližně padesátiletého člověka otylejší postavy s pleší. Šlo o jiného sériového vraha devadesátých let – Ivana Roubala, který byl jakousi spojkou mezi Orlickými vrahy. Tento fakt byl zmíněn v pořadu Polosvět nájemných vrahů (2022). (Apollo_8)

Reklama

Reklama