Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (4)

Případ Roubal (2021) 

Na tuto českou minisérii jsem se těšil, a o to víc jsem byl zklamán. Z případu jednoho z nejznámějších českých sériových vrahů se dalo po filmařské stránce jistě vytěžit hodně, tvůrci seriálu ale podle mě v tomto bodě selhali. Tady bylo jasně vidět, že nestačí jen obsadit Hynka Čermáka a Davida Švehlíka, kteří pro celou záležitost odvedli svůj díl práce, příběh by potřeboval lepší scénář, kvalitněji napsané dialogy a mnohem lepší casting. Fakt jsem měl pocit, že někteří herci jen čekali na konec denního natáčení, aby už mohli domů. Tuším ale, že pro některé diváky byly tři epizody málo, Kamila Trnková tak totiž mohla předvést jen troje kalhotky. ()

Epizoda 1 (2021) (E01) 

Po shlédnutí první epizody mám smíšené pocity. Jsem rád, že si tvůrci dali práci s dobovými detaily, ale vadí mi, že se představitelé jednotlivých rolí dělí na ty, kteří hrají, a na ty, jejichž výkony jsou prkenně sterilní. Nevím, nemůžu říct, že bych byl zklamán, zároveň jsem ale nebyl příliš spokojen. Kromě výše zmíněných chabých hereckých výkonů některých zúčastněných jsem měl problém i s dialogy. Některé mi prostě nešly do ucha; vyznívaly uměle. Hynek Čermák a David Švehlík to svými výkony každopádně táhli. 3*- ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

No... Já vím, že devadesátky byly naším nejdivočejším obdobím od Husitských válek, ale tvůrcům bylo zřejmě to, co se dělo, málo a raději ještě trochu přitlačili na pilu. V epizodě se tak odehrávaly věci nevídané. Policejní vyšetřování postupně přešlo v příšernou frašku, o soukromém pátrání budoucí obhájkyně ani nemluvě. Korunu všemu nasadil hlavní vyšetřovatel, který hrdinně a neohroženě, po vzoru osamělých westernových šerifů, zatkne člověka, jehož podezírá ze spáchání série vražd, uprostřed klubka novinářů, přičemž ho jistí svým odhodlaným výrazem ze vzdálenosti asi sta metrů stejně hrdinná, stárnoucí státní zástupkyně. Tomu říkám majstrštyk. A ještě jedna čistě subjektivní záležitost- naslouchat unylému projevu Kamily Trnkové mi není dvakrát příjemné. ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Třetí a závěrečná epizoda mě na rozdíl od předchozího dílu tolik neiritovala svou nablblostí, přestože se i tady dalo něco najít. Děj byl asi na úrovni pilotní epizody, jen ho srážela odbojová činnost zrzavé, statečné a unylé skoroadvokátky. Abych nikoho nemátl, slovo zrzavá bylo míněno jako kompliment, mně příjdou zrzky zajímavé (pokud nejsou unylé). Tak či tak, německá bojovka byla fakt úletem tvůrců, kterým si u mě pošramotili už tak nevalné hodnocení. Takže za sebe můžu čistě subjektivně prohlásit, že šlo o lepší pokus než v předchozím případě, ale horší než tomu bylo v úvodním dílu. ()

Reklama

Reklama