Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie Případ Roubal nevypráví pouze o životě a trestné činnosti Ivana Roubala. Rovnocenný prostor je věnován i neodbytné touze policisty Jakuba po jeho dopadení a státní zástupkyně Markéty po co nejtvrdším trestu, který má být několikanásobnému vrahovi uložen. Na straně Roubalovy obhajoby stojí zkušený advokát - kariérista Hynek Pokorný a jeho koncipientka Daniela. Ta v průběhu procesu začne na vlastní pěst tajně pátrat a odhalí tak skutečnosti jednoznačně prokazující Roubalovu vinu. V souvislosti s tím začne řešit zásadní morální dilema: Má se i nadále angažovat v případu klienta, který se jí hnusí a o jehož vině je jednoznačně přesvědčena? Nebo má naopak porušit profesní zásady, vydat orgánům činným v trestním řízení důkazy usvědčující klienta, a připravit se tak o budoucí kariéru elitní advokátky, k níž díky svým ambicím a inteligenci míří? (Voyo)

(více)

Recenze uživatele -bad-mad-wolf- k tomuto seriálu (3)

Případ Roubal (2021) 

Dostanete do ruky námět s nejproslulejším tuzemským sériovým vrahem, jehož případ navíc provázela řádná divočina a nespoutaný devadesátky - a pak natočíte rutinní kancelářskou vyšetřovačku s hrubě předvídatelnou moralistickou linkou mladý koncipientky. Řemeslně super a kouká se na to dobře, ale to je v tomhle případě fakt hodně málo. 5/10, třetí hvězdu nestihlo sežrat prase. ()

Epizoda 2 (2021) (E02) 

Tvůrci se chlubili, jak celou minisérii stloukli v rekordním čase - takže je vlastně fajn, že to není větší průser. Po dvou částech je už ovšem zřetelný, že se jede převážně na autopilota. Dobrý řemeslo, zjevnej strach z přešlapu a sázka na osvědčený krimi součástky. Roubal jako takovej je zatím na druhý koleji (přitom se tak nabízela hra s jeho charakterem, aby i divák, vědom si skutečností, mohl žasnout nad jeho schopností oblbovat okolí) a divočinu tuzemských devadesátek seriál celkem ignoruje (což se těžko chápe, když zbytek tvoří tuctově pojatá vyšetřovací a kancelářská rutina). Z obsazení Čermák dobrej, Dáša nevěrohodná, zbytek standard. Případu se scénář drží docela věrně, což je dobře; linka s Danielou a povinnou morální otázkou je naopak ucházející spíš jen proto, že se na Kamilu Trnkovou moc hezky kouká. No. Uvidíme, jakou palbu zahájí finální epizoda, jelikož moc prostoru už mít nebude. A je to škoda - kolem Pohádky a Roubala bylo toho bahýnka tolik, že jsme mohli oslavovat druhou Pustinu (s výhodou vazby na skutečný události). Co ovšem rád vypíchnu (a budu v tom asi sám), je hudba - není jí moc, ale je dostatečně sugestivní (motiv Daniely <3). ()

Epizoda 3 (2021) (E03) 

Kdepak, žádný "last second save" se nekoná - poslední epizoda jen podtrhuje definici průměru, přičemž je smutný, že i přidaný dramatický prvky končí v brutálně předvídatelný úsečce (týká se pochopitelně příběhu Daniely, jehož nejpravděpodobnější vyústění se nabízí už v půlce první epizody a... ono to tak vážně dopadne, aniž by se byť jen na chvilinku uhnulo z cesty). Věčná škoda, protože tohle téma zasloužilo víc prostoru, prostředků i tvůrčího ošetření. 5/10 ()

Reklama

Reklama