Reklama

Reklama

Problém tří těles

(seriál)
  • USA 3 Body Problem (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Osudové rozhodnutí, které padlo v šedesátých letech 20. století v Číně, rezonuje v časoprostoru a ohrožuje celé lidstvo. Podaří se skupině vědců tohle nebezpečí odvrátit? (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (235)

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Dosť očakávaný seriál, ktorý dorazil ako druhý (keďže ako prvé dorazilo rozsiahlejšie čínske spracovanie rovnomenného románu). Čínsky projekt som nevidel, ale aktuálny 3 Body Problem od Netflixu je vcelku sympatický a nepôsobí to na mňa ako pohroma, ako o tom písali v niektorých médiách, mňa osobne to dosť bavilo, ale isto, je to vec vkusu, tiež veľa urobí divácka sledovanosť v číslach, ale to už sú iné témy a kapitoly. (Ono, neviem, či iba ja som mal ten pocit, ale niekedy seriál pôsobí, akoby bol také béčko, možno miestami až céčko, ale vzápätí parádne áčko, niektoré diely sú vysoko nadpriemerné, iné sú taký priemer). Tým, že to vychádza z čínskeho sci-fi lit. diela, má to taký trochu iný, zvláštny feeling, na rozdiel od typických západných sci-fi. Aj tým je to asi dosť zaujímavé. Hoci som vyše štyristo stranovú knihu nečítal, je cítiť zostručňovanie, zrýchľovanie deja a diania. Niektoré veci sa len v rámci okamihu spomenú, načrtnú a ide sa hneď ďalej. Seriálu dosť pomáhajú sympatickí herci a herečky, či už vyšetrujúci Da Shi (Benedict Wong), prípadne T. Wade (Liam Cunningham) a ďalší. Očakávala sa potenciálna bomba, dorazil viac-menej solídny, zaujímavý a pútavý nadpriemer. Takže za štyristo rokov, ehm, teda za štyri hviezdy. (; ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Seriál som doslova zjedol. Prvých päť častí bola doslova jazda, nápad za nápadom, skvelé tempo. Finále piatej časti fakt že skvostné. Ku tomu postavené na vedeckom základe (kvantová fyzika, iné dimenzie, škoda, že len z rýchlika). Posledné tri časti trochu stratili dych a nepriniesli už nič prevratné, skôr chystali pôdu na ďalší dej, ktorý tak skoro neuvidíme. Zrejme to bol cielený marketing, pretože mám chuť si kúpiť knihy, pretože ma echt zaujíma, čo bude ďalej.  Takéto skvelé, originálne a vedecké poňatie invázie mimozemšťanov som ešte nevidel. Vrelo odporúčam. Po piatu časť na plný počet bodov, potom tak na 8 z 10. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Meh.___ Kde byla kniha - ať už v dobrém či v méně funkčním provedení - extrémně  racionalizující, komplikovaně celoplanetární, technokratická, vědecká, machiavelistická a sociálně komplexní (byť překvapivě naivně), tam Netflix vtíravě a otravně tahá parodii na individualistický pseudohumanismus jako nevyžádanou protiváhu hlavní lince.___Z původně komplexní sítě dějů a motivací se tak trochu stala sci-fi variace na sitcom Přátelé, okolo kterých se vše točí, protože why not a taky láska a hodnoty a srdíčko. Vypadlo zásadní množství materiálu, jen abychom se mohli dívat na lidi co se dívají na moře a povrchně tlachají o svých vztazích a špulí při tom své rtíky. V béčkovém obsazení. Za mě nope. ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Na teraz len toľko.... Nebolo to zlé, ale ani príliš dobré. Na pomery Netflixu tam je toho feminizmu a inkluzivity pomenej, čo poteší, no stále je jej tam dosť na to, aby to bolo otravné. Najhoršie dopadol asi casting hlavných postáv (okrem tých čínskych, tie sú obsadené super). Jovan Adepo je asi najväčší omyl celého seriálu. Nemá charizmu, a ani herecký talent, aby potiahol tak dôležitú postavu. Eiza González zas väčšinu času hraje zdutú pizdu, ženskú verziu inak veľmi sympatickej mužskej postavy v knihe. Škoda tejto zbytočnej zmeny. Benedict Wong sa snaží, no jeho verzia Ta Š-ho, je oproti tej knižnej nudnáá až to bolí. Pochváliť ale musím Liama Cunninghama. Hoc sa výzorovo na rolu Wadea moc nehodil, hrá ho dobre. No a čomu musím až zatlieskať, je obsadenie Jie Wen-ťie, takto nejako som si ju predstavoval. Rovnako pasáže z minulosti, odohrávajúce sa v Číne a v Červenom pobreží sú výborné, len moc krátke. Čínska verzia je oveľa lepšia, pretože je omnoho vernejšia knihám, ktoré sú geniálne. Ak máte radi sci-fi, a rozmýšľate, že by ste si možno predsa len prečítali nejakú knihu, a máte radi sci-fi a vedu...NEVÁHAJTE a OKAMŽITE si niekde obstarajte knižnú trilógiu. Je to najlepšia trilógia od čias Pána Prsteňov, nekecám. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Krotil jsem očekávání po těch vlažných recenzích, ale nebylo třeba. Je to dobré (jasně, knížka je jinde), ale v rámci adaptace se tu na nic důležitého myslím nezapomnělo. Aby to nebylo jen "to lepší co netflix letos vydal", ale i událost roku, muselo by to nabídnout i silné herecké výkony. To tady ale docela chybí. 8/10 ()

Galerie (486)

Zajímavosti (8)

  • Seriál měl být původně vysílán v roce 2023, ale tvůrci David Benioff a D.B. Weiss trvaly na natočení ještě jedné scény, která nebyla původně ve scénáři. V té době, v roce 2023, začala v Hollywoodu stávka a natočení této scény se o několik měsíců opozdilo. Tvůrci i tak trvali na tom, že scéna musí být natočena. Po skončení stávky byla scéna natočena a seriál byl odložen na březen 2024. (Dalfor)
  • „Vtip“, který Dr. Wenjie (Rosalind Chao) vypráví Saulu Durandovi (Jovan Adepo) je skrytou metaforou na jednu z teorií, proč lidstvo zatím neobjevilo žádné známky inteligentního života mimo naši sluneční soustavu, Jde o teorii tzv. Temného lesa, kdy se civilizace ve vesmíru obávají prozradit svoji polohu či dokonce existenci, aby nebyly vyhlazeny v nekonečném boji o suroviny v konečném vesmíru. Mimo jiné jde také o název druhé knihy z této série, která tento název popularizovala. (spacemaster)
  • Tvůrci Davin Benioff a D.B. Weiss v roce 2024 uvedli, že mají představu knižní trilogii „Vzpomínka na Zemi“ adaptovat do čtyř sérií. (Dalfor)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Reklama

Reklama