Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

King má rád děti a často je dělá hlavními hrdiny svých příběhů. Někdy z toho sice vyjde příběh spíše pro mladší věkovou hranici, ale mnohdy to není vůbec na škodu. Stříbrná kulka je přesně tenhle typ filmu. Pravděpodobně ho pustím svému malému synovi, až ho budu chtít zasvětit do tajů hororu a poprvé trošku vystrašit a rád se na to opět podívám s ním, protože ač se vlkodlačí příběhy podobají jako vejce vejci, a ani Stříbrná kulka není žádnou výjimkou - je přesně tím klasickým a již stokrát vyprávěným příběhem, jaký by jste o vlkodlakovi čekali -, ale King ho prostě, jak je u něj zvykem, dokáže odvyprávět zajímavě a poutavě. Velkou výhodou filmu, je, že pro něj scénář napsal samotný King, takže žádné vytrhávání a slepování scén z jednolitého celku, jak jsme občas u podobných filmů zvyklí, ale jednolitý stupňující se příběh s démonickým Everettem McGillem a strýčkovsky správňáckým Gary Buseym. 3,5* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších horrorů (ale ne nejlepších) podle S.Kinga. Původní povídku neznám, ale jelikož většina Kingových příběhů končí špatně, těšil jsem se na konec. Hon na vlkodlaka má místy napínavou atmosféru i obstojné gore (nejlepší je utržená hlava), mechanické vlkodlačí efekty měl na starosti trikový mág Carlo Rambaldi (E.T., Vetřelec, Duna aj.). Mé hodnocení ovšem sráží nevychovaný spratek (Corey Haim), co mi pil krev od začátku. Příjemné, ale přeci jen zub času si zahlodal (a byť jsou triky povedené, tak na Amerického vlkodlaka v Londýně prostě nemají). ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dobrých filmov s vlkodlačou tématikou je ako šafránu. Len sem tam sa objaví niečo zaujímavé. Snímok "Silver Bullet" je celkom podareným kúskom v tejto oblasti. Vznikol podľa literárnej predlohy známeho spisovateľa Stephena Kinga. V malom americkom mestečku Tarker´s Mills začne miestnych obyvateľov terorizovať krvilačná príšera. Spln mesiaca, zavíjanie, pazúry, srsť, slintajúca tlama plná ostrých zubov... je to vlkodlak. V meste začínajú zomierať nevinní občania. Muži, ženy, dokonca i deti padnú za obeť neľudskej beštii. Celkovo je zabitých osem ľudí. Vraždiaceho netvora sa pokúsia zastaviť súrodenci Marty a Jane spoločne s ich strýkom Redom. Podarí sa im zvíťaziť v tomto nerovnom súboji? *** ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kombinácia gore hororu s komediálnymi prvkami a detského dobrodružstva. Bohužiaľ mi tieto dva prístupy spolu príliš neladili a keď sa striedali scény prístupu a so scénami prístupu b, tak som mal občas dojem, že sa pozerám na dva rozdielne filmy. Keď si to tak vezmm, tak postava 11-ročného chlapca a jeho sestry je pre samotný príbeh úplne zbytočná. Výsledkom je potom aj slabé finále, kde sa rodinka s vlkodlakom stretáva, scéna na moste a následná naháňačka s autom je o niečo vydarenejšia. Hherecky tu jednoznačne dominuje Gary Busey a film poteší aj fanúšikov Lost, pretože ako šerif tu vystupuje Terry O´Quinn. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kvalitních vlkodlačích hororů je sice málo, pokud tedy vůbec nějaký je, ale tenhle rozhodně jejich případné řady nerozšíří. Těžký průměr a vlastně zde vůbec není vysvětleno kde se vzal v městečku vlkodlak. Musím zase nechat osmdesátkovým záležitostem že neměly potřebu něco dovysvětlovat a vyprávět. Prostě vlkodlak řádí ve městě, zabíjí a diváku ber nebo nech být! Od Garyho jsem očekával malinko více zábavy. 55% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) ve 27. minutě ve větru pouštějí draky. Jejich okolí a stromy kolem nich však naznačují, že je bezvětří. (Terva)
  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Motorka, kterou dostal Marty, nese stejný název jako film. (chaometic)

Reklama

Reklama