Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele cyphercz k tomuto seriálu (22)

Kdo přežije (2000) 

Survivor, moje nejoblíbenější reality show (a jediná, co dlouhodoběji sleduju). Vše odstartovala první řada na Borneu, která i po současných 27 řadách pro mě zůstává tím nejlepším - perfektní cast, soutěže, legendární soundtrack a hlavně - skvělej příběh! Nemilosrdná aliance Tagi proti sympatický partě kámošů Pagong, aneb pouze silnější a přizpůsobivější přežijí, dva protipóly avšak přátelé Rudy a Rich, držka Sue a její závěrečná řeč na poslední kmenový radě... Survivor Borneo je prostě moje největší seriálová srdcovka, 100%. ()

Austrálie (2001) (S02) 

I když mě vítězka zrovna moc nebere, tak i tak skvělej příběh plnej zvratů a silných momentů - Mike Skupin a pád do ohně, Colby s Jerri, Elisabeth a Rodger, požáry a povodně, hladovění... true Survivor. ()

Thajsko (2002) (S05) 

Přijde mi, že 90% diváků fandilo Sook Jai, jinak si neumím nízký hodnocení Thajska vysvětlit... pro mě skvělý vodní soutěže, zajímavý osobnosti, jeden z nejlepších vítězů za 27 řad... parádní Survivor! ()

Amazonie (2003) (S06) 

Něco jako Thajsko, který je obecně neoblíbený a mě se dost líbilo, tak obecně oblíbená Amazonie je v mých očích celkem nuda s příšernou vítězkou. ()

Perlové ostrovy (2003) (S07) 

Nebýt stupidního Outcasts twistu byla by tahle řada rozhodně v mým TOP5 ()

Návrat hvězd (2004) (S08) 

Má nejoblíbenější hvězdná řada. ()

Vanuatu (2004) (S09) 

Twila si to zasloužila víc:) ()

Palau (2005) (S10) 

Po Borneu moje nejoblíbenější řada (spolu s Cook Islands). Starej dobrej Survivor v krásným prostředí, super castem, zajímavým vývojem hry, vítěz je můj nejoblíbenější hráč, víc netřeba asi říkat:) ()

Guatemala (2005) (S11) 

Nebýt Stephanie, tak je tahle řada pořádnej opruz (takhle jenom nuda)... z castu stojí za zmínku akorát Gary "nejsem Hogeboom" Hogeboom a vítězka celkem sympatická ženská. ()

Panama (2006) (S12) 

Celkem zajímavá řada plná nových zvratů, problém je, že jsem si tam nenašel pořádýho favorita... Ano, Terry byl underdog a mašina na imunity, ale není to ono... finálová dvojka pak jedna z nejhorších v historii show ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Spolu s Borneem a Palau můj nejoblíbenější Survivor. Cast, twisty, soutěže, prostředí, vítěz, vše na plnej počet. ()

Fidži (2007) (S14) 

Vítěz dobrej a zaslouženej, ale ta cesta, kterou do finále došel je strašně nudná a zastíněná Yau-manem. Zbytek castu slabota. ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Řadu mi hrozně sráží kmen "Fans", což je do tý doby nejstupidnější kmen, co jsme kdy mohli na obrazovkách vidět (viz Erik, Jason, Chet apod.). Když by místo Fans byli další hvězdní hráči, líbilo by se mi to milionkrát víc. Na druhou stranu jedny z nejlepších blindsidů co jsme za dosavadních 27 řad mohli vidět! ()

Tocantins (2009) (S18) 

Když se řekne Tocantins, okamžitě si vybavím Coache. První řada s touhle legendární postavičkou. ()

Samoa (2009) (S19) 

Počet zpovědí vítězky na kameru: 15. Počet zpovědí Russella Hantze na kameru: 108. Spíš než Survivor je tahle řada "Osudy Russella Hantze na ostrově se skupinkou Američanů" ()

Hrdinové proti padouchům (2010) (S20) 

Po Allstars nejlepší hvězdná řada (počítám i "polohvězdné"), co mi ubírá na kvalitě je Russell Hantz provázející nás celou řadou, což je pro mě velká "pain in the ass", takže aspoň skvělá vítězka zpravila celkový obraz série ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

Vítěz je fakt skvělej, kdo by ho neměl rád, ale fakt, že hrál s bandou zombies a jedním postiženým agentem z týhle řady dělá příšernou koulervoucí nudu. ()

Jižní Pacifik (2011) (S23) 

Jooo starej dobrej South Pacific, to ještě z Cochrana nikdo nedělal masterminda a superhráče, Ozzy dostal řádně na prdel, Coach předvedl svojí nejlepší hru... akorát ta vítězka mi zrovna dvakrát nešmakuje. Vyhrát to vůdce sekty Coach, tak 5 hvězd. ()

Jeden svět (2012) (S24) 

Snaha oživovat Survivora všemožnýma novýma twistama po 20. řadě vyústil v tenhle exkrement vypadající spíše jako Big Brother, než Survivor. Příšernej cast, soutěže, twisty, Colton, aspoň že ta vítězka ušla (za to jedna hvězda) ()

Filipíny (2012) (S25) 

Obrovský překvapení, tak lze charakterizovat tuhle řadu. Po hodně dlouhý době super cast, zajímavý navrátilci, zábavný vývoj v kmenech (loserskej Matsing, Abi vs RC Tandang, nemáme rádi Pennera Kalabaw), parádní vítězka... takhle to má vypadat, Probste!! ()

Reklama

Reklama