Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 2
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele Brain32 k tomuto seriálu (8)

Kdo přežije (2000) 

S nadšením hltám každou sérii a každý díl! Jsem nadšen, tenhle seriál mě prostě dostal. Nemám rád seriály typu 2 a půl chlapa, přátelé, teorie velkého třesku jsem spíše na nějaké ty kompetice, soutěže, napětí, akce a proto mě tenhle seriál prostě dostal, zatím jsem viděl asi 5-6 sérií a stahuji další :-) silně doporučuji koukat v orig jazyce a stahovat pouze 720p, český dabing a COOL je strašná sračka! ()

Cookovy ostrovy (2006) (S13) 

Skvělá série (možná vůbec nejlepší), ve které se naráz sejde spousta zajímavých osobností. Jen škoda, že se poté rozdělí na 2 kmeny - na jedné straně 8smičlená parta totálních dementů bez špetky rozumu včele s Parvati, Neitem a Adamem a na straně druhé sociální dokonalý, inteligentní manipulátor Yul a fyzicky naprosto úžasně vybavený Ozzy (ten mi soutěž co soutěž vyrážel dech a myslím, že by si s fleku mohl střihnout stovku s Phelpsem :-). Klobouk dolu před Ozzym a Yulem. Více jsem to přál Ozzymu, protože ten jako jeden z mála dokázal, že do finále se dá dostat i bez podrazáctví a lhaní - spolehnul se pouze na sebe a všechno co musel vyhrál (on prakticky vyhrál snad všechno co se dalo :D). Škoda toho jednoho hlasu, který nakonec rozhodl pro Yula, ale naštvaný nějak extra nejsem, protože Yul ty peníze určitě utratí dobře :-) ()

Mikronésie (2008) (S16) 

Nemyslím si, že to je nejlepší řada… To vůbec ne, vlastně jsem posledních 6 dílů ani nevěděl komu fandit. Všechny holky mi přišli jako vymaštění blbky. Nakonec to vyhrála Parvati což byla jejich hlavní představitelka. Škoda Ozzyho, škoda Jamese. Ozzy si to, ale svojí arogancí projel sám. Největší blb byl nakonec ten blonďák, to fakt nemělo chybu jak se 2 kola před koncem vzdal tý imunity a šel domu :D škoda ho byl vcelku sympatický, ovšem být na jeho místě chodím kanálama. ()

Ostrov vykoupení (2011) (S22) 

Tuhle sérii mám rád :-) ovšem pochopím i ty co ji v lásce zrovna nemají, jelikož zde není prakticky žádné větší překvapení a již od 5tého dílu jde vcelku lehce odhadnout kam to nakonec vyústí. Rob Mariano (Boston Rob) to tady všem nakládá minimálně o parník a konkurenci hledat jen těžko. Takticky je snad o 3 třídy výše než ostatní a hra nepřináší téměř žádná překvapení. Zahrál tuhle hru naprosto bravurně a po právu vyhrál, za zmínku snad ještě stojí Phillip (tajný agent v růžových slipech) který hru relativně oživuje, ovšem nakonec je jeho taktika hrát dementa nevyplatila :D. Docela vtipné bylo, jak byl hned na začátku vypráskán Russel Hanz a pak se tam rozbrečel jak malá holka: D (samozřejmě výhru neunesl a ukázal jaký je to blb). Za zmínku ještě stál Matt, který na ostrově vykoupení přežil 11 soubojů a poslední (ten nejdůležitější) prohrál. Myslím, že v této sérii Rob dokázal, že je možná nejlepším hráčem Survivora všech dob - no doopravdy byla to snad ta nejlepší taktická hra v celé historii Survivora. Gratuluji :-) ()

Jižní Pacifik (2011) (S23) 

Tak zatím asi nejslabší série, z těch co jsem viděl (asi 6). Jediný kdo tam stál za zmínku byl Coach a Ozzy jinak vcelku bída. Samí nezajímavý lidé, možná ještě Cochran (neskutečný posránek, který podělal celou hru a díky němu a jeho bezpáteřní zradě to pak stálo za hov**), Jim (chytrý pokerový hráč - doufám, že dostane ještě někdy šanci) a Brandom (strašný uplakánek, synovec Russela Hantze, který mi lezl neskutečným způsobem na nervy!) stojí za zmínku. I když je Ozzy arogantní frajírek, sociální hru prostě neovládá - nemá to v krki a v Soth Pacific už toho oproti Cook Islands a Micronesia moc nepředvedl mám ho stále rád - na Cookovi ostrovy, kde byl prostě úžasný zkrátka nejde zapomenout :-) a bez něho by tato série byla ještě o třídu níž... ()

Jeden svět (2012) (S24) 

Vcelku zajímavá série s naprosto oprávněným vítězem. Chelsea se celou dobu jen vezla a sama nic nevymyslela, Sabrina ta se tam celou dobu jen flákala a nic světoborného jí z hlavy taky nešlo. Ostatní mi přišli naprosto neschopný něco vymyslet. Jediný, kdo tam stál za zmínku byl Troyzan a Colton, který se docela pěkně chopil role diktátora, ale nakonec ho dohnaly boží mlýny - což jsem mu na jednu stranu přál, ale na druhou pak přišla nuda. Nutno říct, že muži byly takto deklasování hlavně díky Coltonovi, který je totálně rozdělil. Za největší blbce série považuji jednoznačně Kat (naivní kráva bez mozku - nejlepší byla ta jmenovka jak jí vypakovali - to docela čuměla :D), Christina - blbka blbek, naprosto neschopná vyjádřit svůj názor, došla tak daleko jen díky své naprosté neškodnosti, Alicia - též totální kráva, která si ale na rozdíl od ostatních myslela jak je chytrá a že kdyby došla do finále, že to má v kapse HEH :D ()

Filipíny (2012) (S25) 

Po One World, Redemption Island, South Pacific a Nicaragua konečně návrat ke kořenům! Skvělá série, kterou jsem hltal díl po díle. Miloval jsem tento díl hlavně kvůli Pennerovi (hráč srdcem i životem - dle mého nejlepší survivor), ovšem ne jen kvůli němu - Malcolm, Denise - další skvělý hráči co stály za to :-) Mám tu takové menší shrnutí: 1. Soutěže o odměnu: Poměrně slušné a zábavné, možná chyběli vodní soutěže, ale jinak OK 2. Soutěže o imunitu: Šlo to, občas mi přišlo, že do toho trošku zasahovala režie (rozvazování uzlů a imunita pro Abi), ale taky OK 3. Odměny: Nic moc, čekal jsem nějaké lepší nápady a rozmanitosti než pyknik a jídlo… Například plavání se žraloky bylo hodně dobré. HRÁČI CO STÁLI ZA TO: A) Penner - Survivor srdcem i duší, škoda že v důležité chvíly zaváhal se spojenectvím a to ho stálo milión dolarů… B) Pete - Myslím, že je použitelný do dalších řad... Ze začátku mi připomínal Otíka z vesničky střediskový, ale postupme času se z něho vyklubal velký hráč a solidní stratég. Škoda, že se od Abi neodpoutal dříve, to ho dle mého stálo TOP 4 C) Denise - Chlupatá, ošklivá, přesto dokázala to co málo žen. Její výkony, taktika a sociální cítění nemělo chybu a po právu si po této řadě odnesla titul poslední trosečník a mega navrch. D) Malcolm - Beachboy s jedinečným cítěním pro hru a se solidní kondičkou. Dostal se tam kam měl, chyběl mu krůček, škoda, ale Denise jsme to přál více. HRÁČI CO MI PILY KREV: A) Lisa - nerozhodná, neschopná udělat něco velkého. Prostě na to neměla… Navíc kamera zabila hodně času právě její osobou což hodnocení celé série z mého pohledu velmi snížilo... B) Abi - kráva, pí**, nesnesl bych jí ani 5minut. Ovšem měla něco v sobě, co se mi líbilo nějaký sexapeel (nesmějte se mi) C) RC - ze začátku relativně sympatické, potom nesnesitelná, ubrečená kráva co prostě neunesla, že na to neměla… D) Jeff - blb, nemám k tomu co jiného říct… Chtěl se tak moc zbavit navrátilců až ho to stálo krk a dobře mu to. To jak se pak v Penderose vůbec nechtěl ukazovat jen ukázalo jaký to je snob… Hráči co kolem mě jen prolétli bez většího zájmu: Artis, Carter, Skupin... Celkové hodnocení Filipín: 87% Hodnocení srazil špatný střih, neustále se věnování Lise a po vyloučení Pennera to šlo s napětím razantně dolu… ()

Caramoan (2013) (S26) 

Po naprosto skvělých Filipínách obrovský úpadek dolů... Potom co vypadl Malcolm, Reynold a teď i Andrea mě to už vůbec nezajímá... Ubrečené bezzubá kráva Dawn, Botoxová pí** Sherri, bezmozek Eddie a Erik - jestli to vyhraje někdo z těchto tak potěš koště... Doufám, že to uhraje alespoň ten Cochran.... ()

Reklama

Reklama