Reklama

Reklama

Kdo přežije

(pořad)
  • Česko Poslední trosečník (více)
Rozhovor 4
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2000

Režie:

Don Roy King

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Amber Mariano, Richard Hatch, Judd Nelson, Kimmi Kappenberg, Rudy Boesch, Jenna Lewis, Sugar Kiper, Jenna Morasca, Jerri Manthey (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(46)

Survivor je televizní reality show, která je v různých podobách vysílána v mnoha zemích na světě. Hlavním principem této soutěže je vysazení soutěžících na izolovaném místě v divočině, kde soupěří o různé odměny a hlavní výhru v hotovosti. V soutěži se využívá systému postupného vyřazování, kdy soutěžící hlasují proti dalšímu členu v kmeni dokud nezůstane poslední soutěžící, který kromě výhry získá i titul "Poslední trosečník" ("Sole Survivor"). Soutěž je také obrovským sociálním a psychologickým experimentem, kdy je možné pozorovat různé typy lidí, jak se k sobě navzájem chovají za různých okolností a v různých podmínkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele flawi.f k tomuto seriálu (5)

Kdo přežije (2000) 

Co se Američanům musí nechat, tak různé reality show a podobné pořady mají zvládnuté, že i když běží X-tá řada, tak pořád a pořád pořad baví. Survivor není výjimkou. Každá řada je osobitá, vždy korespondující se zemí, ve které se odehrává, soutěže jsou originální a zábavné. Co na Survivor beru jako ohromné plus a právě proč mě tak baví, tak je výběr soutěžících. Vždycky se najde nějaká krysa, kterou můžu nesnášet, sympaťák, kterému fandím. Nikdy není nouze o nečekané zvraty, vypjaté a zábavné momenty. Jedině, co mě někdy dokáže otrávit, tak je vítěz, protože mám pocit, že né vždy vyhraje ten, kdo si to zaslouží. Ale s tímhle divák asi nic moc dělat nemůže. Jen na závěr se sluší napsat něco o moderátorovi. Bez Jeffa Probsta by tahle soutěž prostě být nemohla :-) ()

Borneo (2000) (S01) 

"...I believe we owe it to the island spirits we have come to know to let it end in the way that Mother Nature intended: For the snake to eat the rat"  ()

Krev není voda (2013) (S27) 

Nápad postavit proti sobě bývalé soutěžící a jejich blízké byl skvělý a bývalo by se z toho dalo vytlouct hrozně moc. Bohužel ale příliš nevyšel casting a tím pádem chyběly výrazné osobnosti jako byly v minulých řadách např. Boston Rob, Johnny Fairplay, Richard Hatch, Ozzy, James, Parvati a nesmí se zapomenout na legendárního Russella Hantze. Ono by se pár kandidátů našlo i v této sérii, ale neměli to štěstí se dostat dál. Redemption island bych už opravdu zrušila, jelikož na úkor něho se přicházelo o soutěže o odměnu. A co si budeme povídat - nic člověku nedělalo takovou tu škodolibou radost víc, než když někdo vyhrál tunu jídla a zbylým vyhladovělým soutěžícím nezbylo nic jiného, než jít louskat kokosy :-) .....Survivor: Blood vs. Water řadím spíše k těm lepším řadám, jen jí bohužel chyběly nezapomenutelné momenty (srdceryvné scény mě zrovna v Trosečníkovi neberou), šokující vyloučení a výrazné osobnosti. ()

Cagayan (2014) (S28) 

Jde o 28.řadu, takže se to zdá až neuvěřitelné, ale je to tak - Survivor: Cagayan je jednou z absolutně nejlepších sérií! Osobně u mě předčila i dosud nepřekonanou Survivor: Heroes vs. Villians. ()

San Juan del Sur – Blood vs. Water (2014) (S29) 

Jedna z nejslabších řad, dost možná i ta vůbec nejslabší. Oproti fenomenální 28.sérii je San Juan del Sur propad o milion příček dolů. ()

Reklama

Reklama