Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Gazy 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální dílo, nabyté až po strop popkulturnímí odkazy, přesně ve stylu Kevina Smithe. Že má Spaced pomalejší rozjezd? To bych rozhodně netvrdil, já Tima, Daisy a spol. začal zbožňovat už od první epizody a po shlédnutí obou sérií neskrývám své nadšení. Každá epizoda je naprostý skvost, vypilovaná do sebenšího detailu a hlášky. Jen je škoda, že se počet dílů o něco nerozrostl. The Phantom Menace was 18 months ago, Tim. I know, Bilbo. It just... It still hurts. 100% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Naprosto rozumim tomu, proč je Spaced na Ostrovech takovym kultem. Však jde o patrně nejlepší britskou společenskou satiru. Bohužel pro mě - je tu vrchem Edgar Wright. Ten tady na sebe svou vlezle potrhlou imaginací znovu strhává až moc velkou pozornost, aby nikoho nenechal na pochybách, že právě on stojí za Pilgrimem a Hot Fuzz (sem tam komiksovej look, sem tam odlehčená akce). Jedině kvůli režisérovi tak nemůžu jít na plnej počet, což ale pochopitelně nic nemění na tom, že pár záležitostí (předevšim MIkeovy taneční kreace!) z hlavy jen tak nevytlačim ... update po konci druhé série: Ale tak ... what the hell! Humor je až moc božskej na to, abych mu nedal plnej počet. ()

Reklama

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Spaced je geniálny. Niektorí tu píšu, že tento seriál diváka nechytí hneď, až časom, u mňa to ale neplatilo, ja som mu prepadol okamžite po prvej epizóde. Seriál ma nesmierne bavil, už si ani nepamätám, kedy som mal výbuchy smiechu tak silné ako pri sledovaní práve tohto seriálu a aj postavy som si časom zamiloval všetky (Jessica Hynes ma spočiatku trochu štvala). Nakoniec už len dodám, že popkultúrnymi odkazmi a paródiami sa to v Spaced len tak hemží a práve tie boli príčinami tých najväčším výbuchov smiechu. Ak máte základné filmové (a prípadne komiksové) znalosti, Spaced vás bude baviť ako nič iné. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

No zo začiatku ma to teda veľmi nebavilo ale niekde v polovici prvej série sa to zlomilo, humor ma začal brať a odkazy a paródie boli naozaj vtipné. Druhá séria sa mi páčila o dosť viac, záver spravili naozaj pekne. Naj momenty - Buffy, Matrix, Robot Fight Club, Doctor Who Police Box, Tyresove tance na čokoľvek, Marshin tank .. Obľúbená postava: Brian, neskôr Daisy a Tim a v závere už úplne všetci. Obľúbené časti: Chaos, Epiphanies, Back, Mettle, Leaves... ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete pomalejší rozjezd a o něco delší seznámení s charaktery, tak dostanete skvělý seriál, který si jede svým pozvolným tempem, nesnaží se o vtip v každém druhém slově, vyhýbá se typickým romantickýmn klišé, které v hodně místech už byly na hraně, ale nikdy se nepřehouply tak, aby poškodily výborné vztahy mezi jednotlivými postavami. Odkazů na filmy je tu mnoho, pro mě osobně je nejlepší parodie na Přelet, ale věřím že každý si zde najde svoji. Jedinou chybou seriálu je to, že má pouhých 14 dílů, já osoně bych bral dílů klidně dvakrát nebo třikrát tolik... ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Channel 4 odklepl druhou sérii ještě před tím, než se vůbec seriál začal vysílat. (HellFire)
  • Ve třetí epizodě první série hraje Tim, stále pod vlivem drogy, 24 hodin v kuse Resident Evil, což pozdějí vyústí v halucinace – Tim si myslí, že zombie napadají lidi. Toto posloužilo jako inspirace k natočení Soumraku mrtvých (2004). (HellFire)

Reklama

Reklama