Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První série 5/5: I navzdory "slabším" prvním dvěma epizodám nejlepší britcom devadesátých let. Kde jinde uvidíte s kadencí dávky z kalašnikova v rámci několika vteřin fungující odkaz na Evil Dead následovaný Coppolovým Rozhovorem či parafrázi bernardýnského Beethovena mixnutého s Teď se nedívej? A to přitom vůbec nejde o ty odkazy. Ty jsou taková třešínka navíc, nic víc. Partička kolem Pegga s Wrightem si vybudovala vlastní osobitý styl humoru. Vtipného humoru. Zatraceně hodně vtipného. Druhá série 3/5: Jenže to vše platí jen o "spontálně hravé" první sérii. Druhá působí příliš vykalkulovaně a roztříštěně. I ty odkazy jsou najednou nějaké prvoplánové. Není tu jedna linie, ale každá z postav má svojí zcela nezávislou na ostatních. Začne to fungovat až v úplně poslední části. A to je pozdě. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

První série hodně pomalá, první dva – tři díly měli i v krátké stopáži (27minut) dost slabých míst s neslaným a nemastným humorem…Postavy jsou zajímavé a docela mě oslovily, stejně jako hodně filmových narážek, hraní PS2 (Resident Evil, Tomb Raider), první problém byla „spolubydlící“ která mi moc nesedla a docela mi vadí do teďka, zato soused Brian (Mark Heap) a pronajímatelka Marsha (Julia Deakin) jsou zajímaví a baví mě ;-) Nejvíc na kvalitě seriálu přidává samozřejmě Tim Bisley (Simon Pegg) a jeho „kolega“ Mike Watt (Nick Frost), kdo nemá zkušenosti a příliš ho nebere „anglický/britský humor bude mít podle mého mínění se seriálem velké problémy i já jsem zatím ve stavu doplňování znalostí – Spaced mě i přes pomalý start docela zaujal a v nejbližší době shlédnu druhou sérii – zatím 7/10* 2.série: Druhá série už hned od prvních dílu mnohem nabitější a lepší, daleko více se projevil Brian ;-) Sousedka přestala vadit, naopak často pronášela přímo perly, stejně jako zbytek osazenstva. Best „featuringy“ má s přehledem nebo vlastně na stejno taneční vyjetý cyklista a šéf komiksového studia ;-) Zvedám na 8/10* dobré zakončení…. ()

Reklama

Gazy 

všechny recenze uživatele

Naprosto geniální dílo, nabyté až po strop popkulturnímí odkazy, přesně ve stylu Kevina Smithe. Že má Spaced pomalejší rozjezd? To bych rozhodně netvrdil, já Tima, Daisy a spol. začal zbožňovat už od první epizody a po shlédnutí obou sérií neskrývám své nadšení. Každá epizoda je naprostý skvost, vypilovaná do sebenšího detailu a hlášky. Jen je škoda, že se počet dílů o něco nerozrostl. The Phantom Menace was 18 months ago, Tim. I know, Bilbo. It just... It still hurts. 100% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak takové to je, když někomu nesedne vysoce oceňovaný britský sitcom. Nikdy jsem si nemyslel že mě to někdy potká, protože zatím platilo, že co jsem si stáhl, to jsem začal zbožňovat. Až teď jsem poprvé tvrdě narazil. Spaced jsem dal šanci, ale ani po první sérii se u mě nedostal alespoň do průměru. K postavám jsem si nevypracoval vůbec žádný vztah, humor mě naprosto minul a většinu dílů jsem se pronudil. Popkulturní odkazy jsou sice zajímavé, ale takové Community je má zpracované mnohokrát lépe. Tohle holt není seriál pro mě. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tomuhle seriálu je fakt nutný dát trochu víc času a nezavrhovat ho hned po prvním nebo druhým dílu, který sice nejsou špatný, ale rozhodně nedokážou nějakým větším způsobem zaujmout nebo okouzlit a zvyknout si na ten styl jakým to je točený taky neni hned. Ale pak Spaced nabídne fakt geniální zábavu se skvělým Simonem Peggem, Jessicou Hynes a s jednoznačně nejlepší postavou ve filmu MIkem stvárněnou Nickem Forstem a ještě s milionem odkazů na všemožný filmy od nejznáměnjších pecek jako Pulp Fiction nebo Terminátor až po úplně neznámý filmy. Což ale může být možná pro někoho docela problém, protože bez skoro dokonalý znalosti všemožnejch známejch i neznámejch filmů si rozhodně tenhle seriál tak neužijete, já sám sem tak o 50% vtípků přišel, bych tak odhad a to můžu tvrdit jen o druhý serii, kde se naštěstí pokaždý ukazuje na jakej film se má člověk zaměřit a jak pochopit scénku, netroufám si ani odhadnout, kolik sem toho nepochopil v první sérii. Je docela škoda, že seriál má jen 14 dílů rozdělenejch do 2 serií a to ještě obě série maj hodně pomalej rozjezd, takže opravdu vrcholy seriálu jsou v každý sérii tak 2-3 díly ze 7, což moc neni a končí to ve chvíli, kdy se to zrovna nejvíc rozjíždí, ale pobavil sem se skvěle. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Channel 4 odklepl druhou sérii ještě před tím, než se vůbec seriál začal vysílat. (HellFire)
  • Hudební skupina, která hraje na konci poslední epizody seriálu, ve scéně, kdy spolu Ted a Daisy tančí v hospodě a diskutují o pornu, je ve skutečnosti vedena otcem Simona Pegga. (Ruuzha)
  • Pes Colin je v titulcích uveden pod jménem Aida, jeho skutečné jméno je ale Ada. (Alfréda)

Reklama

Reklama