Reklama

Reklama

Na planetě Spaceballs vyplýtvali atmosféru, a tak se rozhodli ukrást ji svým sousedům na planetě Druidia, kde má právě dojít ke sňatku královské dcery Vespy s jediným existujícím princem Valiem. Vespa ze sňatku není nadšená a uteče od oltáře. Doprovází ji její komorná Dot Matrix. Spaceballové v čele s neschopným prezidentem Škrobem a lordem Tmavou Helmou hodlají Vespu unést, a získat tím páku na krále Rolanda, aby jim prozradil heslo k ochrannému štítu atmosféry planety Druidia. Král Roland mezitím již kontaktuje kapitána Lone Stara, kterému pomáhá jeho kamarád Blaf, a žádá ho, aby princeznu Vespu zachránil. Lone Star souhlasí, ale za záchranu požaduje poměrně vysokou částku, aby mohl zaplatit své dluhy. Spaceballové už vtahují princezninu loď do své vesmírné lodi Spaceball jedna, když v poslední chvíli Lone Star přemístí Vespu i Dot Matrix na svou loď. Když to Spaceballové zjistí, okamžitě se pustí do pronásledování. Lone Star nemá dostatek benzínu a musí nouzově přistát na pouštní planetě. Zde jim pomohou Dinkové, kteří je dovedou do jeskyně k muži jménem Jogurt. Ten má kouzelný prsten, takzvaný dešvorc, který věnuje Lone Starovi. Protože je Jogurt velmi chytrý, Lone Star by se od něj rád dozvěděl, zda nepoznává amulet, který Lone Star nosí celý život na krku, ale neví, co to znamená. Jogurt mu odpoví, že se vše včas dozví. Mezi Lone Starem a Vespou to začíná jiskřit, ale je jasné, že z toho nic nebude. Princezna si může vzít zase jen prince. Spaceballové zjistí, kde princezna je, a unesou ji. Jogurt poskytne Lone Starovi benzín a ten se okamžitě vydá princeznu hledat... (TV Prima)

(více)

Recenze (444)

Jadro 

všechny recenze uživatele

Tu sparodovali aj sparodované, nečakaný total vymleťácky humor, ktorý odporúčam hlavne v krízových situáciách!!! :-) ()

Daniel2003 

všechny recenze uživatele

Takhle, dá se to jednoduše hodit do mnohem nižšího hodnocení, ale vzhledem k filmům, které Spaceballs parodují, jim toto rozhodnutí značně zvedá známku. Ale kvality filmu jako takovému samozřejmě upřít nelze. Jo, jsou tam slabší momenty, pak takový ten parodický průměr, ale pár těch vážně geniálních, které doslova zlidověly. Všemu ale v našich končinách kraluje geniální překlad a dabing, který patrně stojí za takovýn úspěchem Spaceballs v Čechách. ()

petrsponar 

všechny recenze uživatele

Komedie to je skvělá, kupa narážek buď na star wars, planeta opic, vetřelec, má to svoji originalitu, ale nějak tomu nemůžu přijít na chuť, chceto vidět vícekrát, prozatím 6/10 ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

Sice je to pěkná ptákovina, ale i v ptákovině se dost povedených vtípků najde. Ze začátku nic moc, ale pak tomu člověk přijde na chuť. U filmů od Brookse to je takhle skoro s každým filmem. Za mě 75% ()

matoada 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl po čase opäť zdalo sa mi to oveľa horšie ako na prvý krát. Nie veľmi vtipné, niekedy dokonca trápne. ()

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Naprosto vyborna parodie na SW! Pseudo Zvejk a autobus naprosto uchvatny a Lord Tmava Helma... =DDDD No, zboznuju SW a tohle me dostatecne pobavilo, abych se podivala znova ;) ()

Chase 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem si to po dlouhé době, poprvé v originále a nezbylo mi než hned po dokoukání přepnout na českou verzi a pustit si to znova. Postránecký, Donutil, Vinklář, Zavřel a jejich další, honoráře lační kolegové paprskli tenhle film o dvě, tři patra výš a moje nostalgicky naladěné srdce plesalo absurdní rychlostí. Že se pár fórů( Pizza, "Džem" atp.) v české verzi poněkud ztratí je jen malá daň za úžasný výkon dabérů i překladatelů. Film sám o sobě nejlepší parodický tvůrčí počin Mela Brookse. "Plukovníku Sandurzi?" "Ano, seržante Rico?" "Řekl jste mi, abych nahlásil, až bude vidět planeta Druidia" "No a?" "Tak hlásím, že je vidět, pane!" "Jste skutečný spaceball, máte pochvalu." ()

SelfishMan 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to bylo tím, že jsem k filmu přistupoval v ne zrovna nejideálnějším a nejlepším psychickém rozpoložení a byl jsem asi zklamán už dopředu (ne filmem, ale možná se to zklamání dostalo do podvědomí). Každopádně vtipné to bylo pod má očekávání a moc mě to nerozesmálo, nezlepšilo náladu ani nerozveselilo. Musím uznat, že několik tím správným "švorcem" protnutých okamžiků a fórků tam bylo, ale říkejte mi Yoghurt jestli to stačilo na víc než na 3*. Robin Hood zatím u Mela vede. A konečně jsem zjistil odkud Bay odkoukal ty Transformery... 60% ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Léta jsem myslel, že ano... ale opravdu mne nebere humor Mela Brookse. Ze všech možných sci-fi by se dala udělat mnohem stylovější a především mnohem méně trapná parodie (viz například finální souboj ze Žhavých výstřelů 2) bez hromady prázdných míst, kde se dívák dozví pouze to, jak jinak se dají ušít kostýmy originálů. ()

HrabeKrvesaj 

všechny recenze uživatele

Viděno v původním znění. Efektivnost - nebyl potřeba ani schwartz abych se udusil smíchy. Z prvotní skepse, zdali to překoná kulervoucnost Robot Chicken speciálů jsem se vyhrabal docela rychle. Jam the radar! ()

Delfador 

všechny recenze uživatele

Tak, první setkání s panem Brooksem. A podle mě dopadlo velmi špatně. Když už někdo paroduje legendární trhák, měla by ta parodie mít alespoň nějakou úroveň a když ani to ne, tak by to mohlo být vtipné, třeba. Párkrát jsem se zasmál, ale většina vtipů byly štěky do prázdna. "Skvělé komedie od geniálního Mela Brookse" možná nebudou zase tak úplně pro mě. Přišla i příjemná vzpomínka na Planetu opic, ale toto mi opravdu k dobré komedii nestačí. ()

MorraEddie 

všechny recenze uživatele

Kvůli Melovi bych klidně mohl zanevřít i na parodie,protože ty jeho filmy mi prostě nic neříkají. Podle místního hodnocení jsem ale jeden z mála,kterej nepropadl kouzlu Brooksových filmů. Pomalu si začínám uvědomovat,že Brooks jako herec stojí za hovno a leze mi na nervy. Spaceballs je hodně špatná a prázdná parodie na sci-fi filmy v čele se Star Wars. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Je to trhlé a místy vtipné, ale na Žhavé výstřely či Bláznivou střelu to zdaleka nemá. Kvalitu snižuje jak tragický dabing, tak pseudotriky. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Parodie na Hvězdné války. Na jedno zkouknutí to bylo fajn. Ale abych se na to podívala znovu, tak to by tam muselo být mnohem víc vtipu. Takhle to bylo velice slaboučké. Sem tam se objevilo něco hodně srandovního, ale jinak to nemělo šťávu. Nejvíc mě oslovil Yogurt (Yoda :D) a typické stočené copánky princezny Vespy (Leia) na uších. ()

Reklama

Reklama