Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ace Ventura je specialistou na pátrání po ztracených zvířatech. Jeho nejnovějším případem je pátrání po delfínovi Snowflakeovi, který je maskotem Miamských delfínů, což je tým amerického fotbalu. Delfína ukradli neznámí muži a mužstvo je bez svého maskota značně nejisté, což není před blížícím se Miamským pohárem ten nejlepší stav. Ředitelka marketingu Melissa Robbinsová je sice šokovaná Venturovým klackovitým chováním, přesto mu však případ svěří. Zpočátku se zdá, že stopa vede k bohatému Ronaldu Campovi, který nedávno koupil zařízení na přepravu delfínů a je známý svým zájmem o americký fotbal. Jenže brzy se tato stopa ukáže jako lichá. Případ dostane mnohem závažnější rozměr, když je nalezen trenér Delfínů Podacter mrtev. Ace brilantním způsobem přesvědčí detektiva Aguada i poručici Einhornovou, že nešlo o sebevraždu, ale o vraždu. Objeví také fotografii bývalého hráče Delfínů Raye Finkla, který byl vyhozen poté, co zavinil prohru svého mužstva. Ace však zjistí, že za prohru mužstva může jiný hráč, současná hvězda mužstva Dan Marino, a že Finkle, který skončil v blázinci, z něj před lety uprchl. Ace spěchá za Marinem, ten je však právě v té době unesen. Ace objeví další stopu, která vede přímo k šokujícímu odhalení pachatele obou únosů. Ace již ví, kdo je kdo v této podivné hře, ale ještě má před sebou opravdu těžký úkol, musí zachránit a osvobodit nejen delfína, ale také Marína a včas je dopravit na stadión, kde probíhá rozhodující střetnutí šampionátu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (566)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Ace Ventura je snímek natočený primárně pro skalní fanoušky Jima Carreyho a jeho teatrálně přehnaných grimasů, na které musí mít člověk - není-li onen fanoušek - vhodnou náladu. Můj postoj vůči jeho humoru je nejednotný - některé jeho gagy mě baví, jiné mě iritují. V tomto případě naštěstí převažovaly ty vtipnější. Při prvním zhlédnutí byla pro mě identita hlavního padoucha opravdu překvapivá, a když jsem se teď na film podíval po x-letech, docela mě onen závěrečný nenávistný podtón zarazil. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Další Carreyho klasická bláznivá komedie, na kterou se dá dívat a skvěle se u ní pobavit. Jako většina Carreyho filmů bohužel i tento doplatil na nové předabování, tentokrát Českou televizí, které není tak dobré. V obou verzích sice dabuje Jima Bohdan Tůma, ale když tento film česky, tak s původním VHS dabingem! Věřte mi, více se pobavíte. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když se nevrátím do pěti minut, tak čekejte dál." Ace Ventura není můj ani nikoho jiného. On je prostě svůj. A jeho nespoutané etudy při pátrání po ztracených zvířatech zase dávají tušit, že mezi jeho předky nebudou jen lidské bytosti. Já bych to tipoval na opici, psa, mývala, papouška a některého z hlodavců, ale to asi nebude všechno. Ace mě zkrátka dokázal rozesmát svými ksichty a nabídl mi zajímavý úhel pohledu na pinďoura podezřelé, ale chvílemi mi chyběla větší komediální podpora od okapiho, pandího mravence či ploskozubce modrého. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto jeden z prvých filmov v ktorých sa zviditeľnil americký herec Jim Carrey. Vystupuje tu ako svojrázny zvierací detektív Ace Venture s odvážnym psychobilly účesom a bláznivými grimasami na tvári. Tento charakteristický herecký prejav sa stal pre neho niečo ako obchodná značka. Uplatnil ho aj v ďaľších svojich snímkoch. Osobne sa mi to zdalo dosť primitívne a účelové, ale ako sa časom ukázalo stal sa z neho všestranný, spoľahlivý herec. Za tento film však odo mňa dostáva iba dve hviezdičky. ** ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pokud patříte k té "normální" části lidstva, u tohohle filmu se nebudete smát, ale jak říkají naši moravští přátelé, budete se chlámat jako svině. Carrey má ten ksicht snad z gumy, a kdo ho učil takhle příšerně chodit a oblíkat se, to je mi doteď záhadou. No a když si domyslíte ještě super dabing, tak možná pochopíte, že nemůžu jinak... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (35)

  • Ray Finkle v historických záberoch zo Super Bowlu z roku 1984 bol v skutočnosti Uwe von Schamann. Von Schamann strelil v tomto zápase tri góly z hry a jeden bod z trestného kopu a nič podobné ako vo filme sa v tomto zápase neodohralo. Poslednú hru, ako vidíme vo filme, sa odohrala v skutočnosti o šesť rokov neskôr v 25. Super Bowle. V poslednej sekunde minul pokus o zasiahnutie bránky z poľa hráčom Buffalo Bills Scottom Norwoodom, ktorý šiel napravo od stĺpiku bránky. New York Giants kvôli tomuto zbabranému kopu porazilo Buffalo Bills 20:19. Zápas sa vtedy stal jediným Super Bowlom v histórii, v ktorom sa rozhodlo o jeden bod. (Raccoon.city)
  • Když na večírku Ace (Jim Carrey) prochází kolem kapely, zatáhne za ruku hrajícího violoncellistu. Byla to improvizace Jima Carreyho. (JustEdems)
  • Koncept filmu se v původní verzi výrazně lišil. Ace (Jim Carrey) zprvu neměl mít nic společného se zvířaty, šlo jen o jakousi parodii na typická klišé příběhů Sherlocka Holmese. Až scenárista Jack Bernstein vymyslel postavu detektiva, hledajícího zvířata, k čemuž jej inspiroval tomu skeč z Noční show Davida Lettermana (od r. 1993). Ani to však nebylo definitivní: Ace totiž v této verzi působil spíš jako mumlající hlupák, než výřečný showman. Teprve Carreyho příchod pojetí zcela změnil... a scénář opět putoval k přepisu. (pornogrind)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

Dočkáme se třetího Ace Ventury?

21.03.2021

Žádná jiná role neproslavila Jima Carreyho víc než prakticky jedna z jeho prvních. V roli Ace Ventury, prapodivného zvířecího detektiva s bizarními metodami, divákům vůbec poprvé na velkém plátně… (více)

Reklama

Reklama