Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová mise, noví nepřátelé, nové milenky! James Bond se vrací... Nečekaný úspěch prvního filmu s Jamesem Bondem (Dr. No z roku 1962) měl za následek takřka okamžité volné pokračování. V příběhu Srdečné pozdravy z Ruska se šarmantní britský agent s číslem 007 (Sean Connery) vydává nikoli do Sovětského svazu, jak by napovídal název, nýbrž do Turecka. V Istanbulu se spojí s pracovnicí ruské ambasády Táňou Romanovovou (Daniela Bianchiová), která chce údajně přeběhnout na Západ a nabízí Britům sovětský šifrovací přístroj Lektor. Bond i jeho nadřízení vědí, že je to past. Avšak zatím netuší, že režii nad událostmi nemá sovětský nepřítel, nýbrž mezinárodní zločinecká organizace, vedená nepolapitelným šéfem Blofeldem. Celou akci pro něj vymyslel a naplánoval geniální československý šachista Kronsteen (Vladek Sheybal), provedením jsou pověřeni zrádná sovětská agentka Klebbová (Lotte Lenyaová) a všehoschopný zabiják Grant (Robert Shaw). Blofeldovým cílem je poštvat obě světové velmoci do války a po jejich vzájemném oslabení se chopit světové nadvlády. A zabít Jamese Bonda... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (478)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Ruku na rozkrok... teda na srdce. Srdečné pozdravy z Ruska nikdy nepatřily mezi mé nejoblíbenější bondovky a ani pořádně nevím proč. Příběh, kdy každý chvilku tahá pilku, je celkem správně zamotaný, ale asi mi vadilo to, že tahle bondovka je trošku komornější. Pořád se jen někam cestuje. Bitka na člunech je vyřízena jedním ale za to mohutným výbuchem a tak tu zbývá jen super souboj s vrtulníkem, trochu nepřehledná bitka ve vlaku a přestřelka s cikány, kterou Bond proplouvá úplně stejně jako tou podvodní v Thunderballovi, protože pořád mlátí jen lidi, kteří o něm ani nevědí:-) Přesto na mě mají Srdečné pozdravy z Ruska neskutečně silnou páku a to pro mě jednu z nejhezčích Bond girl vůbec (A s tou mašličkou-mňami). Takže i díky ní poctivé 4* P.S. Být v Karlíně takovéhle cikánky, tak by se tam člověk v noci možná i přestal bát:-D ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhá Bondovka je o dost jiná než skvělý Goldfinger, plně souhlasím s názorem že Hamilton stanovil pro Bonda standardy, které platí dodnes. Zatímco Terence Young nám nabízí spíše takový thriller. Děj Pozdravů mi nepřišel nikterak zajímavý nebo kvalitní až do momentu kdy na scéně promluví pan Grant v podání Roberta Shawa. Jeho dvacetiminutový duel s Bondem ve vlaku je pastva pro mé oči. Vše je podpořeno závěrečnou skvělou rvačkou. 65% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých pěti nejoblíbenějších Bondovek. Někomu možná nesedí méně odlehčené pojetí - i já byl z prvu znásilněn pozdějším Bondovským obrazem. Děj je perfektně vymyšlený (zneužití západního a východního agenta organizací SPECTRE ve vlastní prospěch, Bond je v podstatě drsňák), napětí se dá krájet, akční scény (za všechny rvačka Bonda s Grantem) a záporáci (zrůda Klebbová a chladný vrahoun Grant) nemají chybu. Vynikající Sean Connery, nádherná Daniela Bianchi (jedna z nejhezčích Bond girl) a naprosto přesný Robert Shaw. 95%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vybočující příspěvek do britských filmových korunovačních klenotů, který přináší hromadu rozporů. Pro někoho je právě tenhle pozdrav podobou Bonda, kterou by chtěl vídat častěji a uznávám, že tuhý souboj s chladným špionským protipólem patří k tomu nejlepšímu, co šedesátkové výlety mohly nabídnout. Dívat se na něj ale se zpožděním šesti dekád je místy utrpení, protože vlakové druhé polovině předchází katastrofální polovina první. V ní se vedou prázdné dialogy, řetězí se epizodické scénky a odpůrci sexistické tváře 007 mají žně. Vysoko postavená ženská protivnice je vykreslena jako šeredná krabice, za záchranu skupiny je hlavní hrdina odměněn tím, že mu jsou chtě nechtě nabídnuty dvě ženy z místní komunity a vůbec je spousta věcí poplatná době takovým způsobem, že se mi úsměv křiví zbytečně často. Sám Connery pak samozřejmě hraje se šarmem sobě vlastním, ale tentokrát málem nestačilo ani to. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdo je Bond ve srovnání s Kronsteenem?" Ta mrtvola má ale sebevědomí. No alespoň mělo Bondovo obvyklý machrování solidního soupeře v oblasti myšlení, druhýho v oblasti boje a třetího v posteli. Mne to jako obvykle bavilo, zejména vážený pan Bey byl vynikající flegmatik, a i když se tentokrát technickými vychytávkami nijak zvlášť neplýtvalo, tak neprůstřelnej, neoblafnutelnej a ke koitu vždy připravenej pohodář to zase odagentoval na vysoké společenské úrovni. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (60)

  • Na plakátu k filmu má Bond (Sean Connery) v ruce pistoli Walther LP 53, což byla vzduchovka. Signální pistole, kterou použil Bond při honičce v motorových člunech, byla Webley & Scott No.1 Mk. III. (JohnSmith)
  • První bondovka s nominací na Zlatý glóbus pro "nejlepší píseň". (džanik)

Související novinky

Nový Bond bude mít nejdelší prolog

Nový Bond bude mít nejdelší prolog

24.02.2020

Jedna z dlouhotrvajících tradic bondovské série jsou jejich otevírací sekvence, resp. prology. První takové intro se objevilo v Srdečných pozdravech z Ruska z roku 1963 a od té doby doprovázelo každý… (více)

Reklama

Reklama