Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzrušující a působivý film Okrsek 49 vypráví příběh baltimorského požárníka Jacka Morrisona (JOAQUIN PHOENIX), který se stává z nezkušeného nováčka ostříleným bojovníkem s ohněm. Při namáhavé a riskantní práci, kvůli níž i přes veškerou snahu nezřídka zanedbává manželku a děti, často spoléhá na podporu svého rádce a šéfa Mikea Kennedyho (JOHN TRAVOLTA) a svou druhou rodinu - ostatní požárníky, které drží pohromadě téměř bratrské pouto. Když se ale ocitne uvězněn uprostřed nejhrozivějšího požáru své kariéry, jeho život a věci, které v něm považuje za podstatné - rodina, důstojnost, odvaha - se náhle stávají ještě důležitějšími než kdykoliv předtím. Zatímco se jeho kamarádi z hasičské jednotky snaží udělat vše pro jeho záchranu, Jackův život visí na vlásku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.5/10] | me: Spočiatku čitateľné, priamočiaré a hollywoodske, avšak s narastajúcim časom čoraz zaujímavejšie a pútavejšie. Óda na firefighterov, nezištnosť a namáhavosť ich práce, odvahu a obetavosť. Jediný a hlavný cieľ: vzdať poctu týmto mužom, ich manželkám (za tú vôľu žiť so strachom) a ich od odhodlaniu bol splnený bez zbytočných hrdinských scén. Jednoduchý dlhý začiatok však navodí atmosféru typického žánrového kúsku a hoci sa ďalší vývoj filmu snaží o čosi viac, tento pocit proste už ostáva. Dobrý hasičský celovečerný priemer. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Lidé se mě vždycky ptají jak to, že hasiči běží do hořící budovy, ze které všichni ostatní utíkají ven. Odvaha, to je ta odpověď............ Scénář : Lewis Colick. Kamera : James L. Carter. Hudba : William Ross, Robbie Robertson. CHYBA VE FILMU - Když Linda pije na ex v hospodě to pití, tak v jednom záběru už ho má skoro dopité, ale v dalším jí ho trochu přibylo. ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nejde ani o akce v ohni ale poctu požárníkovy a jeho silném příběhu. Cely film doprovází super herci, s dávkou humoru a neúprosný živel který bohužel je velmi důležitý a dokáže vzít to nejcennější. Když vidíte tu beznaděj zastaví se vám dech, oči zůstanou na obrazovce a vy jen pozorujete tu napínavou dramatickou chvíli která vás do kolen dostane. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrý snímok, ktorý si vyslovene pýtal scény plné klišé a "amerického" hrdinstva. Na moje veľké prekvapenie sa nič podobného nekonalo, tvorcom sa podarilo balansovať medzi klišé a skutočnými emóciami tak dokonale až ma oblbli a ja som na záver bol normálne smutný ako to celé dopadlo. Prekvapivo výborne natočené, prekvapivo výborné herecké výkony (ďalšia mimoriadne silná rola pre Phoenixa), prekvapivo nápaditý a pekný scenár. Ľudský film o hrdinoch, ktorý nie je sentimentálny...to sa cení! ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Film jsem původně bral jako jeden z dalších filmů o tom, jak si přírodní živel zahrává s lidskými životy. Pak mě ale nadchly herecké výkony ostříleného Travolty a "méně zkušeného" Phoenixe..a samozřejmě krása Jacindy Barrett! :) Skrze pomalejší (a místy i vtipný) začátek jsem se po chvíli sžil s postavami..jejich utrpení v podobě zranění nebo smrti přátel..postaveno v protiklad k satisfakci v podobě zachráněných obětí. Zkrátka..je to film, který se zabývá mnohem větší "akcí" než je jeden výjezd..a tou akcí je život! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Původní scénář byl napsaný už před útoky 11. září 2001 a odehrával se v New Yorku. Podobně jako u jiných filmů s katastrofickým námětem, se musel po této tragické události štáb porozhlédnout po jiných lokalitách. (imro)
  • Počas hasičského výcviku mal Joaquin Phoenix (Jack Morrison) prezývku "Hollywood". Až potom, čo si získal rešpekt ostatných hasičov, mu začali hovoriť jeho skutočným menom. (misterz)
  • Joaquin Phoenix měl neskutečný strach z výšek a před natáčením filmu by se neodvážil ani sklouznout po požární tyči. Prošel výcvikem a vše se pro něj změnilo. Během natáčení pak vysel ve výšce odpovídající 20patrové budově. (KucC)

Reklama

Reklama