Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh proslulého masového vraha americké historie. Gacy vás zanechá šokované a plné pochybností. John Wayne Gacy je ukázkově slušný občan. Dokonce dělá dobrovolně klauna dětem v místní nemocnici. Nese si sebou ale příšerné tajemství. Stopa pohřešovaného mladého muže vede na předměstí Chicaga ke Gacyho domu. Celý národ v šoku sleduje, jak podrobnosti vyšetřování třiceti vražd vyplouvají na povrch. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu je spíše pochmurná smutným dějem, který ukazuje na to, jaké zvířata žijí a žili mezi námi. Bohužel obsah děje je mnohem lepší než kvalita natočeného filmu. Jednotlivé scény nejsou moc dobře natočené, protože hodně scén se odehrává ve tmě, kde byla scéna špatně osvícená takže toho není zas až tak moc vidět. Scény z brouky a housenkami se neustále opakují a přestože se nám pokusili vnutit myšlenku, že jich tam jsou stovky šlo ve skutečnosti jen o pár jedinců. Hudební doprovod byl taktéž špatně zvolený, protože k právě zvolenému ději se moc nehodil. Při mučících scénách hrála veselá hudba a při obyčejné jízdě autem zase tvrdší kalibr.Co však musím pochválit je dobře zvládnuté hraní většiny obětí. Tito neznámí herci dokázali bravurně zahrát trpící mladíky, kteří čekají jen na vysvobozující ránu z milosti. Stejně tak hlavní postava, která ze zjevným potěšením topí své oběti, hulí přitom trávu a chlastá pivo. Potom se v klidu zvedne a jde před dům pokecat se sousedy, nebo usedne vedle matky a sleduje romantické filmy. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Takovej ten typickej video film, kde se většina vraždiček koná mimo záběr, toporní herci pronášejí blbé a ještě blbější repliky a strejda Gacy vypadá, jako kdyby se ve všem tom bordelu ocitl úplnou náhodou (přestože ve skutečnosti to byl pěknej zmrdeček už od pohledu). Příběh se reálných událostí drží jen velmi volně (čti s realitou to má společné jen jméno John Wayne Gacy), ale ten konec, kdy tam plácnou takovou sci-fi zhovadilost, že měl tady náš klaun Pogo na svědomí až na dva tisíce mladých dlouhovlasých hošíků, to mě teda spíš nasralo než rozesmálo (páč ono těch reálných 33 vražd přece není málo). Bavila mě dobová atmosféra, ty sedmdesátý léta vystihli (i díky utlumeným barvám) pěkně, ale jinak tenhle thriller ničím zvláštním nevybočí (uvidíme, co na to o pár let mladší brášule Dear Mr. Gacy). "Kiss my ass." ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

No další ujetý krimi horor podle skutečný události.Gacy je spořádaný tatík rodiny ,ale líbí se mu mladý kluci ,který zneužívá a vraždí dává je pod barák ,kde hnijou a děsně to smrdí a sousedům to vadí. No docela hnus. Dojde to tak daleko až ho začnou sledovat policajti. No moc povedený to není. Chtělo to víc akce a napětí teplý masový vrah je celkem nuda. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

John Wayne Gacy bol americký sériový vrah, ktorému bolo dokázané, že zabil tridsať tri mladých mužov. Pred smrťou ich kruto mučil a znásilňoval. Bol to sadistický homosexuálny netvor, ktorý sa na verejnosti tváril ako úspešný podnikateľ, vzorný manžel, politický aktivista a showman v maske klauna. Na prvý pohľad to bol sympatický, baculatý chlapík, avšak skrýval sa v ňom diabol. Ambiciózny filmár Clive Saunders sa pokúsil v roku 2003 natočiť životopisný snímok o tomto vrahovi. Bola to jeho režisérska premiéra a zároveň aj derniéra. Viac si už na režisérsku stoličku nesadol. Tému si vybral zaujímavú, ale vďaka svojej neskúsenosti sa mu ju nepodarilo kvalitne spracovať. Saundersov "Gacy" je vhodný tak akurát na jedno pozretie. Premárnený potenciál. ** ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Nebolo to síce zlé ale už keď sa to blížilo ku koncu prišlo mi to dosť chaotické, hlavne teda tie zábery. Viem, že zrejme to bol zámer ale na mňa to teda kladne nezapôsobilo. Začiatok filmu bol dosť nudný a kým Gacy neostal v dome sám moc ma to nebavilo. Až potom sa to ako tak rozbehlo. Čakala som však dáke lepšie vraždiace zábery. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Gacyho poslední slova před popravou byla: "Kiss my ass." (Mefistofelle)
  • Johnn Wayne Gacy byl členem prestižní organizace jménem Jaycees, která sdružuje mladé lidi s ambicemi v oblasti byznysu, marketingu či politiky. Členy Jaycees bylo mnoho významných osobností USA, mj. i někdejší americký prezident Gerald Ford. (Mefistofelle)
  • V roku 1980 odsúdili Gacyho k trestu smrti. Smrtiaci jed bežne začína účinkovať do dvoch minút. Za zvláštnych príčin Gacymu jed kryštalizoval v cievach a smrteľná agónia trvala 27 minút. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama