Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (316)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uzavretie trilógie má typicky westernovú priamočiaru zápletku, v ktorej jeden statočný chráni nevinných dedinčanov pre skazenými zloduchmi z mafie. Len je to prenesené do súčasnosti. Technickej stránke nemám čo vytknúť. Je to jeden z mála stredne rozpočtových filmov, ktorý má skvele natočenú akciu s minimom očividného CGI a aj prostredie, v ktorom sa film odohráva, je balzamom pre oči. Akcia je síce dynamicky zostrihaná, ale stále dostatočne prehľadná a brutálne nekompromisná. V tom filme všetko klape ako hodinky, ale po citovej stránke ma film nedokázal strhnúť. Chýbal mi tam osobnejší vzťah medzi hlavným hrdinom a nejakou postavou. Nejakí stroho načrtnutí dedinčania sú málo. Ani legendárny Remo Girone ako dobrácky doktor nebol úplne využitý. Rovnako romantická línia, ktorá je len naznačená. A zloduchovia? Typickí hnusní namachrovanci u ktorých sa tešíte ako budú trpieť, ale zároveň viete, že nebudú mať najmenšiu šancu. Behom filmu nedôjde k ani jedinému zádrhelu behom ktorého by divák zneistel nad tým jak to dopadne. Ale film rozhodne nenudí a v akcii je na čo pozerať, takže tomu dávam silné 3*. Srdcovkou sa tento film pre mňa nestane, ale rozhodne si ho niekedy rád znova zopakujem. 6/10. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Točenie amerických akčňákov v Taliansku má jednu veľkú nevýhodu. Je tam veľa Talianov. A tak sa veľa rozpráva taliansky, takže dabing je z polovice zbytočný a nerozumiem, že prečo páni brigádnici nenadabujú už komplet všetko, pretože mne je latino prízvuk naozaj ukradnutý. Film má svoje násilie, veľa vrážd, ale aj svoj vtip. Taký nechcený. Lebo vidieť ako Dakota Fanning husto dáva príkazy resp. oficiálne skoro vyhrážky Denzelovi, pričom jej nehádať nie tých 29, ale ledva 19, tak to je fakt na smiech. Že dôstojníčka CIA, no to fakt vzbudzuje vážnosť. Denzel si napriek blížiacej sedemdesiatke ten rešpekt stále zaslúži, no hoci záporáci boli pekne opálení na horúcom slnku, niečo mi u nich chýbalo. Sami sa hádzali rovno do náručia smrti, ako keby vedeli, že stoja len proti jednému, tak mu to musíme uľahčiť. A v porovnaní s takými mafiánmi z Gomory to boli prakticky len sódovkári. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Po slabší dvojce si Denzel opět spravil reputaci. Celkem respekt vzhledem k jeho věku. Poklidný důchod se naštěstí nekoná. Ani na Sicílii si neodpočine. Dá se do křížku s místními mafiány a těm to přijde hodně draho. A on se mezitím usídlí v místním malebném městečku u moře. Akce tu sice moc není, ale ta, co je, je precizní, tak jako v minulých dílech. Trochu mě mrzelo, že se tu nenašel nikdo, kdo by se mu vyrovnal. Pak taky ten konec mohl být možná míň sentimentální. Jinak ale rozhodně slušné završení série. "Máš 9 vteřin." ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mám rád poriadok.“ Ty kokos. Štvorku nechcem, lebo toto je fakt pekné zakončenie série a štvorka by to mohla pokaziť, ale je to tak dobré, že by som ju bral hneď. Equalizer 3 predáva na jednotku malebné zákutia prímorského talianskeho mestečka. Je starobylé, poetické, v dobrom ošarpané, feel good. Hneď dostanete chuť ísť tam na kávu. Denzel Washington má 68 rokov, čo už povedzme si na rovinu nie je úplne ideálny vek na akčné eskapády. Sly Stallone síce začal jeden zo svojich najakčnejších filmov natáčať práve v podobnom veku, tak ale zas Stallone je Stallone. 68 je každopádne na akčné vylomeniny dosť. Preto trojka vlastne nie je akčný film. Obsahuje akčné okamihy, ale nie klasické, dlhé akčné scény. Čo na jednej strane zamrzí, lebo choreografia v jednotke bola skvelá a Fuqua/Washington sú drsná dvojka, lež v trojke je snáď ešte menej akcie, ako v dvojke. No je to taký dobrý film (na rozdiel od mizernej dvojky), že to nielenže nevadí, ale na konci si želáte, aby toho bolo viac. Washington si to vychutnáva, kameraman tiež, detto hudobný skladateľ. Jednotliví parchanti už na prvý pohľad vyzerajú ako totálni neandertálci a aj sa tak správajú. Prajete im len to najhoršie a dočkáte sa, ale predsa len trocha zamrzí, že k tomu nevedie viac akcie (resp. aspoň nejaká). Scenár je koncipovaný tak, aby tu bolo veľa mŕtvych a zohavených, ale zároveň tak, aby sa Denzel fyzicky nepretrhol (takže prvú akčnú pasáž vôbec nevidíme, vidíme len jej drastické následky/dôsledky). Akože jasné, scenár je naivný, jemne pripomína skôr 90. roky, než rok 2023, mestečko vyzeralo ako keby v ňom žilo 56 ľudí + dvaja psy a jedna mačka, vôbec nie je zdôraznené, že (a či vôbec) žije z turistického ruchu, alebo do kaviarní a obchodov chodí každý deň vždy len tých 56 ľudí (+ dvaja psy a jedna mačka) a pohľad na korupciu atď. je naozaj „trošku“ naivný (Taliani si zrejme musia ťukať po čele najmä pri scéne so šéfom polície). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bobík McCall je nejdrsnější důchodce, kterého znám. Takového byste v Kaufu během akce potkat nechtěli a nedej bože, kdybyste dělali bordel v domově důchodců nebo na sídlišti, kde by bydlel a měl přátelé. Už si to vyřídil s kdekým a tak mu nějací italští mafiáni leda tak mohli políbit prdel. On prostě ochraňovat slabší musí pořád a tak neváhá vzít cokoliv je po ruce, pustí stopky na hodinkách a jde do akce. A to víte, že mrtvoly se začnou kupit ve velkém, budou praskat kosti, tříštit se lebky a hlavně se ho nikdy neptejte – Kdo ty vlastně jsi…!!! Mělo to několik dobrých pasáží, hlavně když se Denzel Washington pustil do akce – nechybělo násilí ani pěkné mordy – bohužel však ani spousta kecání a titulků, protože tvůrci prostě chtěli italštinu co nejvíce zapojit do děje a místy to bylo trochu otravné. Trojka je v mých očích na úrovni dvojky. První díl zatím nejlepší. Lepší průměr. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Záverečné zúčtovanie so záporákmi v každej časti série sa odohráva za nepriaznivého počasia. V prvej časti sa o dážď postarala protipožiarna ochrana v predajni. V druhej časti to bol hurikán. Tretia mala búrku s dažďom. (m.a.t.o.)
  • Děj filmu se převážně odehrává ve vesnici Atrani, která leží u pobřeží Tyrhénského moře. Je to nejmenší vesnice v Itálii (0,12 kilometrů čtverečních) a patří k těm nejmalebnějším. (DJMaroko)

Související novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (více)

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

Fuqua natočí film o Michaelu Jacksonovi

19.01.2023

Režisér Antoine Fuqua (Training Day, Equalizer) zdá se našel novou zálibu v natáčení filmů podle skutečných událostí. Nejprve si to vyzkoušel v otrokářském dramatu Osvobození s Willem Smithem a teď… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama