Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je předvánoční nákupní období. Jonathan nakupuje v obchodním domě dárek pro svoji přítelkyni – rukavice. Stejný dárek si v tu samou chvíli jedna mladá dívka vyhlédne pro svého přítele a Jonathan jí ho zdvořile přenechává. Zapovídají se a jdou spolu do restaurace Serendipity – „Šťastná náhoda“. Dívka věří, že je vše otázkou náhod. Nakonec se s Janathanem rozloučí a odjíždí taxíkem. Jemu bylo s krásnou neznámou moc dobře. Vzápětí se však znovu setkají. Oba si totiž v restauraci něco zapomněli. Prožijí spolu i zbytek večera; dívka – Sara chce však jejich další setkání ponechat náhodě. Slíbí, že vpíše svoje telefonní číslo do knihy a prodá ji. Pokud to má vyjít, Jonathan si knihu koupí. On zase své číslo píše na pětidolarovku. Nakonec jdou do hotelu a každý jede svým výtahem. Pokud se sejdou na stejném patře, patří k sobě. Jonathanovi vše ale pokazí spolucestující. Saru už nenajde... O pár let později má Jonathan před svatbou s Halley. Stále si ještě občas vzpomene na Saru. Ta zatím pracuje jako terapeutka a také ji její přítel hudebník žádá o ruku. Jonathan ji zrovna znovu, ale zatím bezvýsledně, začne hledat. Náhodně ale objeví účet od dárku, který tenkrát chtěl přenechat Saře. Je na něm číslo jejího účtu. Jonathanovi se nepodaří získat její příjmení, ale starou adresu ano. Sara se též zaměstnává myšlenkami na Jonathana. Rozhodne se odjet se svou kamarádkou do New Yorku, kde ho tenkrát potkala. Začíná jejich vzájemné hledání a téměř střetávání se... Sara s kamarádkou potkávají Halley. Sary kamarádka ji zná a odchází s ní na zkoušku svatby. Za Sarou zatím přijíždí její snoubenec. Mezitím zve Halley Sařinou kamarádku na svatbu a Sara má jít s ní. Halley dává Jonathanovi malý dárek – knihu. Je to právě ta, do které kdysi Sara napsala své telefonní číslo. Jonathan konečně zjistí její současnou adresu a s přítelem Deanem odlétá za ní. Sara je však stále v jeho městě – New Yorku.. (TV Prima)

(více)

Recenze (285)

golfista 

všechny recenze uživatele

Příjemný romantický filmeček s "osudem" v hlavní roli. Kate Beckinsale toužící po osudové lásce to moc sluší, takže sympaťákovi Johnu Cusackovi můžete držet palce, aby si konečně koupil tu správnou "Choleru" :) .... Pokud jste fanoušky romantické komedie, pak můžete velmi příjemně strávit večer. Pokud budete čekat složitý náročný film, budete na tom s hodnocením asi jako "Cinema". Já osobně jsem si ale tenhle film zamiloval :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jasně, že je tam spoustu nelogičností a vyložených pitomostí, které se tam našroubují, aby to bylo víc "vono", ale když ono to tak mile plyne, osudové momenty a znamení jsou tak svůdné a oba hlavní představitelé tak provokují k tomu, aby jim člověk fandil......... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem jen dalsi podprumernou romantickou komedii, ale vysledek me nadmiru mile prekvapil. Nevim, vzdyt pribeh neni nicim vyjimecnym, asi me dostali bezvadne fungujici herecti predstavitele. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Přece mi tě osud nedal, abych tě hned zase ztratil. Nenápadné romantické zjevení, které se dá aplikovat na jakoukoli vztahovou křižovatku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Keď sa hral osud s postavami/divákom prvých desať minút, bolo to čarovné. Keď to v rovnakom duchu pokračovalo ďalších desať, začalo to byť troška otravné. A teraz si predstavte, že tento - inak originálny - nápad je rozmrvený v nekonečnej HODINE A POL. To už potom nezachráni (a že sa snaží!) ani sympatický pár snov: ležérne šarmantný John Cusack a štíhla anglická srna Kate Beckinsale. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle je velmi milé překvapení. Zajímavé téma, které snad poprvé a výrazně vnáší do ramantických komedií téma OSUDU. A závěr s ležícícm Cusackem, sněžením a padající rukavicí je kouzelný! ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná romantická komedie o tom jestli existuje něco jako osudová láska. Kate Beckinsale a John Cusasck se sejdou dvakrát za sebou v obchodě, prožijí spolu krásnou noc, ale potom se potkají až po letech když mají oba svatbu. Na to, že jsem očekával další tuctovou komedie jsem byl moc mile překvapen..... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem mistrem ve vytváření řetězce neuvěřitelných náhod a osud ovládám pouhým nadzvednutím obočí, takže kdybych já nastoupil do výtahu naproti Sáře, tak neomylně vystoupím na stejném patře jako ona, budu mít na rukou obě rukavice, v jedné ruce budu držet bankovku se svým jménem a v druhé knihu Láska za časů cholery se Sářiným telefonním číslem. Jenže to by zdaleka nebylo tak zábavné, jako když Sára s Jonathanem zakopávají o znamení a Sáře to přitom sluší tak, že mám jisté tušení, že kdyby vyměnila Jonathana za mě, tak bych se tomu bránil jen úplně malinko. Zkrátka jsem se trošku zasnil, čímž potvrzuji pocit zábavné pohody při sledování tohoto filmu a teď odcházím brilantně odhalovat znamení osudu, které jsem sám sobě na tyto svátky vychytrale nastražil. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tak asi nakonec nebudu takovej cynik (a nebo to dělá to červené víno) - u Lásce na stopě musíte spolknout i s navijákem "poněkud problematický" začátek (i když máte tendence přát hrdinům jen to nejhorší, protože se chovají jako totální pitomci), ale když se s nastolenými pravidly hry srovnáte, dočkáte se moc pěkně natočené (a fajnovou hudbou doprovázené) romantické komedie se zatraceně sympatickým obsazením (Kate Beckinsale mi nikdy nepřišla tak krásná jako tady). Ještě kdyby to tak chodilo i v životě. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Krásný a nenáročný film s lehkým nádechem romantiky. Oceňuji magickou atmosféru a lehkost příběhu. Není třeba přemýšlet nad tím, zda je vůbec možné, aby se něco takového stalo. Je to fantasy a tam je možné všechno. Každopádně mě to pohladilo a přinutilo k lehkému úsměvu, ikdyž nemám zrovna dobrou náladu. A to je ta sílu filmu.4, 5* ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

John Cusack je úžasný chlapík, moc se mi líbí a mám ho velmi ráda. Odlehčené romantické komedie či zajímavé nezávislé snímky mu zcela dokonale padnou a v těchto rolích ho zbožňuji asi nejvíce. Ačkoli Lásce na stopě se téměř ničím nevymyká z tradičního schématu o hledání a znameních osudové lásky, musím především už kvůli Johnovi hodnotit takto. A taktéž i díky sympatické anglické krásce Kate Beckinsale. Film obsahuje spoustu vtipných okamžiků, dialogů a kratinkých, vedlejších úsměvných výseků, jichž jsem si povšimla. Zkrátka pro mě, jak se spojí zábavné chvíle, v nichž figuruje John, a ještě s hlasem Aleše Procházky, stojí vždy za to:) "Vypadám jako kouzelník, koupil jsem celou vaši jarní kolekci." ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Ľahké filmové spestrenie počas zasneženého dňa pri šálke teplej čokolády :-) Scenár je občas pritiahnutý za vlasy a irituje ma hlavne to množstvo priblblých dialógov, bez ktorých by sa americkí scenáristi pri tvorení komediálnych romancí asi nezaobišli. John Cusack a Kate Beckinsale sú však takí roztomilí, že ruka v ruke s hlavným hrdinom ,,osudom" si hravo poradia aj s klišoidnými hlúposťami. Ak nemáte chuť na žiadne existenčné či intelektuálne úvahy, tento film si užijete so všetkým, čo k tomu patrí - a hlavne s druhou polovičkou :-) ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Přesto, že v úvodních titulcích láká J. Cusack a K. Beckinsale na slušnou a vtipnou romantickou komedii, pravdy je však na tom minimálně. Podivný pokus, tvořený nemožnými dialogy, nevkusnými komickými předěly, gradace osudových momentů s nevhodnými časovými prostřihy.....Herci v tom jsou zcela nevinně, neboť hlavní příčinou celé blamáže je předloha......... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jeden jediný večer stačí na to, aby se do sebe dva cizinci zamilovali. Svede je osud zase k sobě? On napsal své jméno a číslo na bankovku, se kterou následně zaplatili v obchodě - a ona do knihy, kterou prodala v antikvariátu. Jestliže jsou opravdu spřízněné duše, tak si k nim nějak najdou cestu.. Nemám ráda slabochy, kteří všechno svádí na osud, takže s počínáním hlavní hrdinky jsem měla zpočátku trochu problém. Nicméně jsem si Serendipity pustila v období, kdy se snadno nechám dojmout, obzvlášť pokud je tam alespoň trochu té vánoční atmosféry. A možná i proto se mi příběh zalíbil - především lehkost, s jakou byl vyprávěný. Přestože námět zní jako obrovské kýčovité klišé, je to v rámci možností podáno snesitelně a se sympatickou dávkou příjemného humoru. Palec nahoru také za to, že jsem překousla i Cusacka. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Celkem obyčejná, ovšem dobrá romantická komedie. Klasických milostných atribut se nezbavíme (to ani nejde), ale především kvůli skvělým hercům, charismatickému Johnu Cusackovi a velice krásné Kate Beckinsale, je to příjemná oddechová podívaná. Lepší průměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Absolutně nenáročný a prvoplánový film, který ovšem natolik sedl mé zachmuřené náladě kdysi o Vánocích, že jej nelze jen tak odstrčit do propadliště filmových dějin. A fungovalo to i podruhé, potřetí... Celý snímek provází neuvěřitelná náhoda, kouzlo okamžiku, hloupé zkoušky osudovosti, které diváka musí vytáčet do neuvěřitelných mezí, protože pokud je nám někdo blízký a sympatický, tak mu kašmírové rukavice věnujeme a budeme ho chtít vidět znovu - a nebudeme strkat pětidolarovku s telefonním číslem do oběhu někam do trafiky a psát své údaje do slavného románu. Ale v tomto případě nám to scénárista Marc Klein s chutí předhazuje a je jen na nás (a na naší trpělivosti), jak se s tím vypořádáme. I s permanentním těsném míjením se a dalším a dalším náhodám. Já to zvládnul a takřka se za to nestydím! Vánoční (i jakoukoliv jinou) atmosféru to nezkazí! Na ústřední duo John Cusack a Kate Beckinsale se navíc velmi dobře dívá. Moc příjemné. A skvělý soundtrack. ()

Reklama

Reklama