Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městě na Floridě žije malý Finn Bell se svou sestrou Maggie a "strýčkem" Joem. Malý ctižádostivý umělec Finn si užívá svůj jednoduchý život protloukající se rodiny tím, že si maluje pestré obrázky mořského pobřeží. Finnova cesta do dospělosti začíná šokujícím příchodem nebezpečného trestance, který chlapce donutí, aby mu pomohl při útěku z vězení. S touto zkušeností, kterou má stále v živé paměti, se Finn dostává do zpustlého sídla bohaté slečny Nory Dinsmoorové, která přišla před třiceti lety o rozum, když ji snoubenec opustil přímo před oltářem. Zde potkává neteř slečny Dinsmoorové Estellu, která se i navzdory svému ranému věku chová k chudému chlapci s chladnou povýšeností, a ten se do ní následně bezhlavě zamiluje. Finnovo setkání s Estellou a její podivínskou bohatou tetou chlapce naplní velkými nadějemi – bude malovat pro bohaté, užívat si jejich svobody a milovat Estellu. Slečna Dinsmoorová však Finna varuje: "Jen ti zlomí srdce, o tom není pochyb". (HBO Europe)

(více)

Recenze (184)

k212 

všechny recenze uživatele

Příběh o špatném malíři Finnovi a jeho věčné múze a lásce Estelle je dostatečně profláknutý. Nemůže a ani nechce přinášet nic nového na pole romantiky. Co však dělá film lehce nadprůměrným počinem, je muž na režisérské stoličce. Velebte Cuaróna za Potomky lidí s předlouhými záběry, ale když se podíváte na tohle starší dílko uvidíte je taky, do očí vás praští podmanivě roztodivné úhly pohledu kamery a mnoho dalších detailních vychytávek. Hlavní postavy -dalo by se určitě polemizovat o tom, zda oba herci nejsou spíš estetickými doplňky kompozice záběrů - získávají tak trochu jiný rozměr -snad i dávku charismatu - právě díky práci kamery a střihu. Neboť těch pár slov, co během filmu postavy pronesou, není příliš podstatných. U mě to vidím na 65%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kvalitní obrazová podívaná upozorňující na Cuaronův styl a harmonii barev. Knihu jsem nečetl, ale pointa mě je celkem z filmu jasná pokud je filmový konec totožný s knižním. Herecký výkon mého oblíbence Ethana Hawkea je kvalitní a cameo role Roberta De Nira je trochu o ničem. Gwyneth Paltrow je konečně krásná a chápu Finneganův chtíč. Celkově jde o zajímavý počin, který se však na velikány bude dívat z odstupem. ()

Reklama

halogenka 

všechny recenze uživatele

Snaha o moderní adaptaci telenovelového románu od Dickense (kde se na konci ukáže, že jsou všechny postavy nějak spřízněny) vyšla naprosto do ztracena, zbyl divný, utahaný a nicneříkající film s Gwyneth hrající si na femme fatale a Ethanem disponujícím výrazem pouličního voříška. A to dobrá kamera nevytrhne. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé pojetí, kdy je klasický Dickens převeden do současné doby a světě div se, ono to docela funguje, a to hlavně díky tomu, že Ethan Hawke už tenkrát dokázal utáhnout celý film a hlavně díky němu to funguje. Gwyneth je zde spíš jen za určitou nedosažitelnou, její role není až tak zásadní, jak by si člověk myslel. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Každý nejako začína. Cuaron ako nájomný režisér priemerného scenára je absolutne nevýrazný, aj keď sú tu veľké hviezdy. Vlastne práve preto tento film dosahuje aspoň priemeru. Mimochodom nepríjemne vlezlá hudba.....Očakávania boli privysoké.....vlastne nádeje vkladané do filmu boli priveľké....Medzičasom som sa dozvedel, že sa jedná o zmodernizovanú verziu slávneho románu, ktorého klasické filmové pojatie zo 40tych rokov ma oslovilo viac. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Historická rezidencia v Sarasote na Floride nazvaná Ca' d'Zan bola použitá na exteriér a časti interiéru Paradiso Perduto. Kaštieľ postavili v roku 1924 Mable a John Ringlingovci. Fasáda bola upravená tak, aby pôsobila ošarpaným a zarasteným dojmom, do bulváru, ktorý sa približoval dopredu, bola pridaná brána a pre tanečné scény bola upravená aj vnútorná tanečná sála a lodžia orientovaná na terasu na nábreží. (Arsenal83)
  • Ethan Hawke spočiatku nemal o rolu záujem; pretože mal pocit, že triedne témy prítomné v príbehu by boli lepšie podané v americkom kontexte, ak by hlavnou postavou bol Latinoameričan alebo Afroameričan. Avšak po stretnutí s Cuarónom a zaujatí režisérovým nadšením pre projekt Hawke súhlasil. (Arsenal83)

Reklama

Reklama