Reklama

Reklama

Kriminálka Kraj

(seriál)
Slovensko, 2022, 9 h 23 min (Minutáž: 40–52 min)

Kamera:

Nick Kollár

Hudba:

Stroon

Hrají:

Jana Kolesárová, Marián Mitaš, Adrian Jastraban, Darina Abrahámová, Jana Oľhová, Miroslav Noga, Peter Nádasdi, Judit Pecháček, Vladimír Černý (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Nový kriminální seriál televize JOJ pochází z pera tvůrců mimořádně zdařilé krimisérie Za sklem a je zasazen do fiktivního oddělení krajské kriminální policie, která vyšetřuje zločiny v jedinečném regionu - na Záhorí. Přináší zajímavé případy, v nichž závažné trestné činy sice páchají obyčejní lidé, ale na jejich realizaci či zahlazení stop vynaloží mimořádnou námahu. Dvojice vyšetřovatelů tak vždy stojí proti inteligentnímu pachateli. Kriminalisté Zuzana Vicenová a Jano Tesár přitom nejsou žádní superhrdinové, ale běžní lidé se svými osobními i pracovními problémy. Stejnými, jaké mají i oběti a pachatelé zločinů, které musí vypátrat a usvědčit. Každý díl seriálu přinese nový případ, který bude vyšetřen a uzavřen. Zároveň nám dovolí nahlédnout i do soukromých životů hlavních hrdinů a jejich vztahů. (TV JOJ)

(více)

Recenze (11)

gggggg 

všechny recenze uživatele

Na slovenské pomery určite veľmi podarený pokus. Pozorne som sledoval každú epizódu, aby som vedel seriál čo najobjektívnejšie zhodnotiť. Seriál brzdila hlavne krátka stopáž epizód, keď tvorcovia chceli čo najviac rozvinúť dej, ale nemali dosť času (priemerne nejakých 45 minút na epizódu). Taktiež herci vo vedľajších úlohách boli katastrofálny. Vyzdvihnúť sa nedá nič. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kriminálka Kraj je jedno z najlepších vecí na TV Hnoj, oni tam totiž dávajú len odpady. Aj preto to vytiahlo aspoň na priemerné hodnotenie, hoci samozrejme nejde o špičkovú detektívku. Máme tu sympatický pár vyšetrovateľov a celkom dobré prípady. Niektoré ale zbytočne šli do roviny, aby sa slovenský národ ukázal ako brutálne rasistický, homofóbny, no proste zlý. Inak ok, malo to tú svoju špinavú atmosféru, na slovenské pomery vcelku obstojné. ()

Reklama

Igy007 

všechny recenze uživatele

Při čtení některých komentářů si se smutkem uvědomuji, že oikofobie není jen českou specialitou. Neokázalá krimi bez hysterických projevů, líbí se mi ty minimalistické a civilní výkony. Jastrabana považuju za skvělého herce v televizi, filmu i divadle. Kolesárovou jsem donedávna neznala a rychle si získala moje sympatie už v Kukačkách. Mitaše znám zatím jen jako doktora s odstraněným mozkovým nádorem; není to zrovna Kean, ale ke cti mu slouží příjemný mužný vzhled a špatně nehraje, sice asi nemá zrovna nejširší rejstřík, ale je přirozený. A velmi zajímavá je ta babča, která jim snad všem šéfuje nebo co; mám pocit, že Darinu Abrahámovou jsem doposud nikdy neviděla. Příjemná parta fízlů, obyčejných lidí, kteří tak trochu připomenou Pitaval, ovšem bez nadbytečného šaškování. Nevím, zda se chystá druhá řada, ale nezlobila bych se. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

viděla jsem 3 a 4  ty dvě první mi unikly .Ono najít v tom marastu něco ke koukání je opravdu jojunikum.Oceňuji že scénář nenechá lovit jednoho pachatele deset epizod!Do hodiny hotovo a jede další příběh.Kdo si pamatuje za socíku ty sešity s krátkými detektivkami?Tak tohle je přesně ono.Doufám, že to nepustí tvůrci dole vodou!!!! ()

dj_p_j 

všechny recenze uživatele

V prvom rade by mali scenáristi vyhľadať odbornú psychiatrickú pomoc, ked si myslia, že (bývalý?) alkoholik, ktorý je v depkách a nedokáže sa kontrolovať má/môže robiť operatívca na kriminálke a nosiť zbraň. Ale veď prečo nie, keď Kolesárovej môže robiť šéfa jej byvalý manžel, Však kriminálka je jedna veľká šťastná rodina, nie?  Zato ideologicky scenár pripomína 30 prípadov majora Zemana. Vtedy kritizovali rozne protispoločenské a protiľudové živly a dnes ukazujú akí sme tu na Slovensku homofóbni, rasistickí, sexistickí, týrame ženy a ako tu farári zneužívajú deti. Proste žijeme v úplne antiprogresívnej žumpe... Napr. taká Kolesárová tam hrá s mužmi americký futbal (škoda, že nie UFC:) a keď si z toho Mitaš dovolí robiť srandu, hneď je zobrazený ako čistý dezolát. Chápem, že v takomto scenári to herci nemajú ľahké, ale jediný kto si drží štandard je podľa mňa Mitaš. Bohužiaľ hrá totálneho kreténa, takže sympatie si ťažko získa. Kolesárová je úplne mimo roly a navyše má postavu, ktorá všetkému rozumie, takže sa na ňu dosť ťažko dlhšie pozerá (na rozdiel napr. od jej krátkeho ale osviežujúceho účinkovania v seriáli Rapl:) Hereckú katastrofu v tíme kriminalistov dopĺňa až arogantne premúdrelá a silne na nervy idúca Abrahámová. Jastraban je nevýrazný, ale zase to aspoň nejako zvlášť nekazí. Dávam jednu hviezdičku z milosti. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (1)

  • Tvorcovia spolu s hercami pred natáčaním absolvovali prípravu vedenú policajtmi z NAKA (Národná kriminálna agentúra). (krasomama)

Reklama

Reklama