Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I lovec lidí má svoje zásady. Pytlák, rváč a bývalý lovec lidí Joe Kidd (Clint Eastwood) se dá od bohatého majitele pozemků Franka Harlana (Robert Duvall) najmout k pronásledování Mexičana Luise Chamy (John Saxon). Ten je totiž vůdcem povstalců, kteří stále důrazněji prosazují svá práva na rodnou půdu. Frank Harlan se rozhodl problém vyřešit jednou provždy a sprovodit Chamu ze světa. Kromě Joea Kidda má k dispozici celou bandu zabijáků. Když Joe pozná, že Harlan je schopen bez okolků vraždit i nevinné lidi, přejde na stranu utlačovaných Mexičanů a postaví se sám proti přesile dobře vyzbrojených a všeho schopných vrahů... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (91)

Radko 

všechny recenze uživatele

Scenár pokrivkáva za charizmou hereckých výkonov. No okrem nich, nelogické slabiny deja vyváži aj premena opileckého výtržníka v klobúčiku a saku v podaní Clinta Eastwooda, na sudcu z prérie, s neľútostne tvrdým pohľadom. Kladivko v rukách ruky spravodlivosti nahradí koltom, aby sa tak jednoznačne vyrovnal so špinavým charakterom niekdajšieho chlebodarcu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Westerny mě teda moc neba, v tomhle naštěstí hraje Eastwood a celkově ten film má příchuť jeho klasických akčnějších současnějších filmů. Prostě klasická Eastwoodovka ve western hávu. Až do závěrečného zúčtování, tolik poplatnému westernovému žánru a proto nijak překvapivému a v podstatě nudnému, to docela jde. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha neprávem opomíjených / podceňovaných filmů, tentokrát se skvělými Eastwoodem, Saxonem a Duvallem v hlavních rolích. Čím si to vysvětlit? Asi tím, že to prostě není trilogie s Neznámým ani Drsný Harry. Přesto je to ale dobrý anti western s výborným hudebním doprovodem hitmakera Schifrina. V úvodu Joe Kidd působí spíš jako druhořadý womanizer, z kterého se Harlanově milence podlamují kolena, ale na konci v soudní síni už je to drsnej Clint, před jehož pohledem by utekla i slavná Klausova osobní ochranka. Což sice nemusí znít moc přesvědčivě, ale je to tak. Solidních 85%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Renomovaný americký režisér John Sturges má očividne svoje najlepšie roky, už dávno za sebou, pred sebou zlomok filmov, ktoré ešte nakrúti, alebo k dispozícii herca Clinta Eastwooda, ktorý patrí medzi kasové hviezdy formátu - Newman, De Niro a trebárs i Pacino. Vedľa Clinta si zahral Bob Duvall, ktorý taktiež patrí k prvoradým hercom. Dej filmu je primitívny. Najprv sa Joe necháva naverbovať zlomyseľnou bandou, na čele s lídrom a šéfom Frankom Harlanom, aby vystopoval mexických naničhodníkov, ktorí si dovolili oponovať silnejšiemu a vplyvnejšiemu pánovi, oni sa nechcú vzdať svojich pozemkov, po ktorých ide Harlan so svojou bandou, Kidd počas tejto cesty pozoruje správanie a taktiky Harlana, kde zisťuje, že asi urobil osudovú chybu, a tak onedlho prejde na opačnú stranu barikády, aby prenasledovaným pomohol. Vo filme vystupujú zaujímavé postavy, kde okrem kladnej a zápornej, je ešte jeden zápornejší, volá sa Lamarr s poskytnutím tváre hercom Donom Stroudom, ktorý mi pripomínal desivého Klausa Kinského, preto tvrdím, že zrovna Lamarr, je najlepšia postava vo filme, ktorá zatieni tieto obidve hviezdy. Inak je snímok čistým a obyčajným priemerom, ktorý ukazuje svoju hlavnú hviezdu vo zvyčajnej polohe, na ktorú som si už zvykol, je to síce zaujímavé, ale v podstate je to stále jedno, a to isté... Mohlo to byť trochu strhujúcejšie, lebo od Sturgesa by som to čakal, takto je to niekde v strede, ani zlé, ani extra dobré... Na jedno pozretie, ale stačí... ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood navždycky zůstane největší drsňák filmovýho plátna, o tom žádná. Na to, s jakym klidem ovládá bouchačku, se prostě krásně dívá... :)) Joe Kidd určitě nedosahuje takovejch kvalit jako Leoneho westerny. Neni tady tolik napínavejch a nervydrásajících scén a ani hudba se nemůže rovnat Morriconemu. Tím, že jsem Leonovky viděl jako první, jsem se stal tak trochu náročnějším na téma divokej západ. No tenhle kousek patří do průměru, viděl jsem už i horší. Okouzlily mě exteriéry, potěšily herecký výkony Eastwooda a Duvalla, zalahodila mi španělština a srdíčko rozplesala scéna s vlakem. Žádná režisérská, ani scénáristická bomba ale tenhle film neni, proto 3*. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • „Natáčet film a přitom stále nemít jeho konec, něco takového jsem nikdy předtím nezažil. Ale Johna Sturgese jsem měl rád a studio mi udělalo dobrou nabídku,“ ohlíží se za natáčením filmu Eastwood. (ClintEastwood)
  • Natáčení probíhalo v Alabama Hills v Kalifornii. (reich)
  • Účinkováním v tomto filmu Eastwood splnil své závazky vůči studiu Universal, vyplývající z předešlé dohody k jeho režijnímu debutu Zahrajte mi MISTY (1971). Měl pro studio natočit dva westerny, Joe Kidd byl prvním z nich. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama