Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po jednom ze svých typicky rázných zásahů je inspektor sanfranciské policie Harry Callahan přeložen z oddělení vražd do personálního. Na scéně se však objeví pětičlenné komando vyhozeného vojáka Bobbyho, které přepadne armádní sklad a odcizí zbraně, dynamit, a dokonce i rakety. Jsou sice překvapeni inspektorem DiGeorgiem a jeho kolegou, v přestřelce však oba policisty smrtelně postřelí a zmizí. Harry se v nemocnici dozví od umírajícího přítele DiGeorgia důležitou informaci, než ji však stačí využít, vrazi se sami ozvou. Ohrožují město ukradeným arzenálem a požadují milion dolarů výkupného. Je čas, aby Drsný Harry znovu vyrazil do akce. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (203)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Oproti skvělým předchozím počinům je toto bohužel krok zpět a to zejména díky slabšímu scénáři a nezajímavému příběhu. Jistě, sice zde znatelně přibylo akce a Harry trousí více hlášek než kdy jindy, nicméně jako celek to na mě působilo velmi průměrným a utahaným dojmem. Je to veliká škoda, jelikož Clint Eastwood je s dalším a dalším dílem této série čím dál tím lepší. „Personnel? That's for assholes!“ ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $46,236,000Tržby Celosvetovo $46,496,000║ Drsný Harry dostáva po politických zmenách a zviditeľnení starostu pred občanmi ako služobného partnera kolegynku a to hneď poznačí aj priebeh filmu a v dobrom. Zmena veru nezaškodila a len obohatila dej jednak o dobré hlášky a taktiež tam je lepšie cítiť vypätosť a drámu. Po akčnej stránke sa to drží v slušných neprehnaných medziach, takže ďalší z radu podarených kúsok s Clintom Eastwoodom. /75%/ ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Drsný Harry má zase pádný důvod tasit magnum, bazuku, nebo libovolný nástroj k likvidaci asociální pakáže, když mu zločinný gang teroristů pošle dalšího kolegu pípat na ARO. Samozřejmě při té příležitosti musí přímočarý detektiv bojovat i s křivými politiky, nadřízenými blbečky a jako maskota dostane novou parťačku. Tohle je ovšem film o machos pro machos, tak je žena s plackou sice čestná, ale zároveň přiměřeně neschopná, aby divák společně s Harrym nasadil shovívavý úsměv "mazej zpátky k plotně, slepičko". Průměrná callahanovka disponuje tradičními honičkami, kdy černý padouch běží s lehkostí atleta, Clint za ním trapně cupitá, stěží popadajíc dech, do toho kvílí protivná "hudba", celé to trvá veledlouhé minuty a nikdo není na pochybách o výsledku - vždyť Drsný Harry je bratranec Chucka Norrise, dohonil by i Usaina Bolta. Málokdy jsem chápala, proč se postavy chovají, jak se chovají, ale to sral pes, u staré akční oddychovky diváci nečekají přísnou logiku, chtějí se jen bavit a to "Vykonavatel" lehce nadprůměrně zvládá. 59% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Asi najväčším plusom tohto dielu Harryho je svižné tempo. Neustále sa tu niečo deje. Či už drsné hlášky alebo akcia. Zo začiatku aj tá banda parchantov vyzerá celkom hrozivo, ale postupne sa ukážu ako riadny dementi, ktorí majú viac šťastia ako rozumu. Akcia je taká neohrabaná a žiadna scéna ma neohúrila. Nová parťáčka je ok napriek tomu, že Tyne Daly nemusím, tak za mlada vyzerala celkom dobre. Celkovo mierny nadpriemer rovnako ako zvyšné diely. Táto séria ma nikdy nijak extra nebavila a ani po rokoch sa na tom nič nezmenilo. Clintovi bolo lepšie vo westernoch. 6/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

" Harry?! Máte nějakou otázku, na slečnu?! " " Otázku?! Za jak dlouho uběhnete stovku?! " Aiyoo, tak tohle blo ukázkové pokračování, které má spoustu zabijáckých hlášek a s hodně akčními pasážemi. A nejlepší na tom všem bylo, že se Harry konečně odvázal a šel do několika ručních soubojů. Asi nejlepší díl, z celé série! Velké finále na Alcatrazu! " Maxvalle! Ty přihřátej sráči! " ()

Galerie (92)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v San Francisku v Kalifornii. (reich)
  • Clint Eastwood si pročítal spoustu scénářů, ale nemohl najít "ten pravý". (ClintEastwood)
  • Jedná sa o deviaty najziskovejší film roku 1976 na svete. (westerns)

Reklama

Reklama