Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 930)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Totální overkill hned v několika filmařských disciplínách, který nebyl sražen do prachu ani časem, ani křemíkem lépe vysoustruženými následovníky. Vše o tom bylo řečeno, ale ta nepsaná cameronovská poučka, že akční scény musí sloužit příběhu a nikoliv naopak, zraje s každým zbytečně vygenerovaným megabajtem dat jako víno a je až s podivem, že akčních blockbusterů, které by fungovaly na podobném principu, se za těch šestadvacet let moc neurodilo. Osobně dám vždy raději přednost nerovné zákopové válce na planetoidu LV-426, ale i tak plně rozumím tomu, proč tohle v žánrové bitvě i po sfouknutí všeho nostalgického nánosu plně obstojí i v tomhle miléniu. Tohle přežije i den zúčtování, protože je to… (viz začátek komentáře). ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Jeden ze 200 nejlepších sci-fi filmů - 200 Greatest Sci-Fi Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Výborná akční sci-fi, můj oblíbený režisér Cameron, napětí a temná atmosféra. Přesto Terminátor není zcela můj šálek čaje. Trailery: http://www.csfd.cz/film/1248-terminator-2-den-zuctovani-terminator-2-judgment-day/videa/ ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Blockbuster tak ryzí, že se podle něj mohou psát definice. Cameron je ale primárně (jako vždy) skvělý vypravěč, takže svůj příběh naplňuje při vší jejich jednoduchosti silnými motivy. Ať je to hledání otce, lidskosti uvnitř nelidského nebo vzpoura proti neměnné budoucnosti. Věci jako jeden z nejděsivějších záporáků a hláškující stroj na zabíjení s tváří Arnolda, tentokrát na straně "těch hodných", jsou tomu podružné - to je na Terminátorovi to nejúžasnější. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Arnie již v jedničce slíbil, že se vrátí. A své slovo chlapa také poctivě dodržel. Co mu ovšem hází traverzy pod nohy je ulepený epilog, který jsem nikdy nepřenesl přes srdce (a ani to nemám do budoucna v plánu) a ostatně i triky, které jsou tu na Cameronovy poměry až nezvykle často jen samy pro sebe. PS: Jde o jeden z mála filmů, kterému HD ubližuje. Ve většině kaskadérských scén je díky krystalické čistotě obrazu lehce k rozpoznání Arnoldův dublér, který mu dvakrát moc podobný tedy není. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brad Fiedel: 1. Main Title (Terminator Theme) [1:59] ,2. Sarah On The Run [2:34] ,3. Escape From The Hospital (And T1000) [4:35] ,4. Desert Suite [3:28] ,5. Sarah's Dream (Nuclear Nightmare) [1:51] ,6. Attack On Dyson (Sarah's Solution) [4:08] ,7. Our Gang Goes To Cyberdyne [3:11] ,8. Trust Me [1:39] ,9. John And Dyson Into Vault [0:44] ,10. Swat Team Attack [3:25] ,11. I'll Be Back [4:00] ,12. Helicopter Chase [2:27] ,13. Tanker Chase [1:43] ,14. Hasta La Vista, Baby (T1000 Freezes) [3:03] ,15. Into The Steel Mill [1:27] ,16. Cameron's Inferno [2:39] ,17. Terminator Impaled [2:06] ,18. Terminator Revives [2:15] ,19. T1000 Terminated [1:43] ,20. It's Over (Good Bye) [4:36], ()

Galerie (322)

Zajímavosti (280)

  • Když T-800 vyjede na motorce z nákupního střediska a za ním poté dojde k hromadné bouračce, je možné si všimnout auta, které je již nabourané před srážkou. (Fenk)
  • Ve scéně, kdy se strážný ústavu raduje z toho, že má na kelímku kávy z automatu fullhouse, vidíme na dně kárové Q. Poté, co mu T-1000 (Robert Patrick) probodne hlavu, kelímek spadne na zem a na jeho dně je náhle symbol královské koruny. (Landauer)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama