Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V budoucnosti probíhá válka lidí se stroji, které převzaly vládu nad světem. Jedinou nadějí pro lidstvo je charismatický vůdce Hnutí odporu John Connor. Protože se ho stroje obávají, vysílají do minulosti nový prototyp kyborga, který ho má zničit jako malého chlapce. Vzápětí za ním Hnutí odporu vyšle starý model terminátora, přeprogramovaného tak, aby mladého Johna chránil. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (1 932)

H34D 

všechny recenze uživatele

He is back! A nyní ještě silnější a stylovější než kdy dřív. S T2 přichází nejen Arnie v nejlepší formě, ale také dosti rafinovaný protivník, s tím spojena hromada skvělé akce, nečekaně kvalitní efekty a řekněme průměrný scénář, což vlastně po T1 může znít i jako pochvala... Scény jako střílení z brokovníce jednou rukou za jízdy na motorce se dnes nejen bezpečně řadí do kultu, ale konečně nám také dají jasnou odpověď na dilema Arnold nebo Sylvester. Díky tomu všemu a ještě překvapivě dojemnému závěru se T2 určitě řadí mezi nejlepší akční filmy historie. Ovšem možná je to kvůli tomu, že jsem viděl prodlouženou SE verzi, ale některé neakční scény mi přišly trochu zdlouhavé, tudíž snímky jako Lethal Weapon a Die Hard mi zůstavají ještě o ždibíček bližší. 9/10 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Mám vlastného terminátora!..... Podobná zmena ako v prípade prvého Votrelca a jeho pokračovania. Terminátor 2 pridal na akcii, na efektoch, na celkovej epickosti a presahu diela. Jedná sa tu o jeden z najlepších akčných filmov vôbec a o regulérny milník kinematografie. Akcia je naozaj veľkolepá a obsahuje množstvo nezabudnuteľných scén (úvod je môj oblúbený), efekty úchvatné, poriadne hnusný záporák, hudba...všetko až na malého Johna Connora (jeho machrovanie trochu ide na nervy). ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Živá tkáň na kovové vnitřní kostře se vrací, válka se stroji pokračuje! "Budoucnost je temná jako převalující se bouřková mračna a chceme-li přežít, musíme Johna Connora chránit i v minulosti. Na jeho ochranu bude vyslán časoprostorovým kanálem T-800 Cyberdine, model 101 s primárním cílem zajistit jeho přežití." - Hnutí Odporu, 21. století... Film s průběhem děje přímým, rychlým a ostrým jako brusle rychlobruslaře je vrcholem žánru. Hlavním tahákem bezpochyby budiž rakouský dub Arnold Schwarzenegger, ale nenese celou tíhu snímku sám - scénář mu postavil do cesty zdánlivě nejschopnějšího a fyzicky nepřemožitelného protivníka - T 1000 představuje dokonalou zbraň schopnou metamorfózy do nejrůznějších tvarů a podob a tak souboje obou terminátorů jsou vrcholnou podívanou zabalenou do hávu skvělých vizuálních efektů, které umožnily mimetickému polysliťiňákovi procházet mřížemi, nastupovat do vrtulníku za letu, stát se podlahou, zmrznout a znovu ožít, prostě vytvořily něco nevídaného, až si sám divák řekl: toho není možné porazit... herecké výkony výborné, Linda Hamilton kvůli roli Sarah Connorové přibrala pěkných pár kilogramů, Robert Patrick jako T-1000 děsivě chladný, neústupný, necitlivý, nelidský - zkrátka skvělý... úvodní pohled do budoucnosti plné smrtících strojů ohromující, závěr včetně terminátorovského duelu velkolepý a posléze dojemný.102 miliónů dolarů(rozpočet)/520 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

„Já se vrátím“. A jak Arnold slíbil, tak taky (po sedmileté pauze) splnil. Je paradoxem, že v nejakčnějším filmu Arnolda Schwarzeneggera samotný Arnold nezabije ani jednoho člověka - v rámci svého "polidštění" protivníky jenom střílí do nohou. 85% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Lateef, k212, oLí, Lukiš, Shadwell, Joeey, Vitason, JohnO.O, Kokos ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $102miliónovTržby USA $204,843,345Tržby Celosvetovo $519,843,345Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,790,726 //počet predaných kusov 228,279Tržby za predaj DVD v USA $977,401 //počet predaných kusov 195,872James Cameron to rozbalil vo veľkom, natočil dych berúci prelomový film začiatku 90.rokov, brilantný príbeh, dokonalé dialógy, vyšperkovaná technická stránka, železná hudba od Brada Fiedela, herecké obsadenie maximálne fungujúce pre dej(kľudne mohli padať Oscary aj na hlavy Schwarzeneggera, Roberta Patricka či Lindy Hamilton). Nadčasový príbeh!!! /100%/ ______Obnovená premiéra rok 2017__I'll be back!!!__ Áno T2 je späť a v 3D, Cameron je majster svojho remesla. Máme tu od neho ďalšiu vydarenú konverziu. Na veľkom striebornom plátne to má fakt grády a svoju veľkoleposť. /31.08.2017 videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Galerie (322)

Zajímavosti (280)

  • Herečka Linda Hamilton (Sarah) při střelbě ve výtahu neměla chrániče sluchu a jako vzpomínku na natáčení si odnesla trvalé poškození sluchu. (Epistemolog)
  • Slovenský dabing k tomto filmu bol vyrobený až v roku 2009 pod vedením Zdena Dřínovského v štúdiu DIMAS. (Piri)

Související novinky

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

Rozpočet pokračování Avatara přesáhl miliardu

10.05.2020

Režisér James Cameron je více než schopný filmař. Dokáže lámat box office rekordy jako nikdo jiný, a zvládá točit sequely, které jsou lepší než původní filmy – to samo o sobě z něj dělá jedinečného… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Reklama

Reklama