Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové příběhu žijí na malém městě v rodině, kde každé z dětí má svého mazlíčka. Nejstarší Petr se stará o starého moudrého psa Shadowa, jeho mladší sestra Hope s láskou pečuje o kočku Sassy a nejmladší Jamie má ztřeštěného psa Chance, který strávil štěněcí věk v útulcích a lidem příliš nevěří. Když musí rodina na čas odjet do San Franciska a nemůže vzít zvířecí mazlíčky s sebou, svěří je do opatrování své známé. Jenže zvířata nechápou, proč je opustili, a proto se rozhodnou utéci a vydat se na cestu domů. Jenže cesta, vedoucí přes pohoří Sierra Nevada, je dlouhá a plná nebezpečí. Trápí je krutý hlad, nástrahy divoké přírody a překvapivá setkání s více či méně nebezpečnými zvířaty. Setkají se také s hodným profesorem, který vyléčí zraněnou Sassy, malou ztracenou holčičkou, kterou přes noc ochraňují a ke které další den dovedou zoufalé rodiče. (TV Nova)

(více)

Recenze (190)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Ano, jsem další z mnoha nadšenců, kteří se bez tohoto filmečku v dětství zkrátka neobešli! Na rozdíl od Beethoveena a jemu podobným má putování nerozlučné trojice poutavý příběh a vzájemná komunikace čtyřnožců není otravná ani pro dospělého diváka, ba naopak stále pobaví. Dále už záleží, jak máte v lásce zvířata - v tomto případě konkrétně nejvíc asi psy - protože já psiska od malička zbožňuji a navíc hodně ulítávám na "placatých čumácích", takže jistě chápete, že s Chancem jsem si zkrátka přišel na své. Dokonce mi vyhovuje původní český dabing víc než originální znění, ale to bude asi tím, že jsem na něj zvyklý víc než dvacet let... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

“Cats Rule, Dogs Drool” rozhodně zní lépe než “Kočky jsou páni a psi jsou kmáni”. Jinak jedna z nejroztomilejších hraných věcí, které od Disneyho přišly. A dokáže naplnit moji slabost pro reálná mluvící zvířata bez toho, aby to režie pohnojila jako celek. A ta zvířata tu trápená nebyla, což se dá dokázat např. tím, jak kočku Sassy “unáší” proud. I když mám radši druhý díl. ()

Reklama

Jerris008 

všechny recenze uživatele

Asi nejoblíběnější film mého dětství, který mě natolik uchvátil, že jsem na něj koukala od 7 let v originále, aniž bych uměla anglicky. Tuhle trojku si zkrátka musí každý zamilovat a když jsem se na film podívala po pár letech, uvědomila jsem si, že je v něm i něco více než přátelství a dobrodružství. Zpracování muselo být těžké, jelikož hlavní aktéři jsou zvířata a i tak to má nádherný příběh, který k jejich pohybům a výrazům pasuje. A pokaždé jsem na konci neudržela své slzné kanálky pod kontrolou. ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Přesně ten film, který musíte vidět, když je vám kolem deseti, jinak vám později bude připadat trochu trpaný. A já mám to štěstí, že jsem ho viděl v ten správný čas. To se z něj pak lehce stane taková menší srdcovka a o dvacel let později nad tím vším patosem a kýčem člověk bez potíží přimhouří oko. ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Muj nejoblibenejsi film s mluvicimi zviratky, jeste o chlup lepsi nez Babe-galantni prasatko. 2 psi a 1 kocka se vydavaji na dlouhou cestu aby se vratili zpatky domu, a na ceste je ceka rada neprijemnych prekvapeni a nastrah. Film je zabavny a zviratka si vystaci sama, nepotrebuji k tomu ani lidske herce. kteri se tam skutecne take moc casto neobjevuji. Libil se mi cesky dabing, jenz byl vydareny a Chance Jirky Langmajera je skutecne perfektni. pokracovani bylo take celkem dobre ale uz to nebyla TA neuveritelna cesta, kterou sem jako maly tak miloval. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (12)

  • Film je remakem Neuvěřitelné putování z roku 1963, která byla natočena podle knihy vycházející ze skutečné události, která se odehrála v kanadské divočině. V původním filmu ale zvířata nemluví a děj komentuje vypravěč. (Nach)
  • Ač ústřední trojici zvířat primárně představovali Ben, Rattler a Tiki, měli okolo sebe hned několik dublů. Chance hrály čtyři různí psi. Kočku Sassy dublovalo někdy až deset jiných koček. Používaní byli pro buď náročnější scény, na které ústřední trio nebylo trénováno, nebo když zvířata byla unavená. (Nach)
  • Rodina, která vlastní trio hlavních zvířecích protagonistů se jmenuje Burnfordovi. Toto příjmení nebylo vybráno náhodou. Autor původní knihy z níž vychází Neuvěřitelná cesta se jmenoval Sheila Burnford. (Nach)

Reklama

Reklama