Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čerstvý absolvent vysoké školy Brantley Foster se vydává z rodného Kansasu do New Yorku za prací. Jenže firma, u které měl nastoupit, právě zkrachovala. Ať se snaží jakkoli, stále nemůže na žádnou slušnou práci narazit, a tak mu nezbývá než se obrátit na svého hodně vzdáleného strýčka Howarda Prescotta, který řídí gigantickou korporaci. Ten ho zaměstná jako poslíčka v dopisovém oddělení, což ale není práce podle Brantleyho představ. Když se naskytne příležitost, obsadí prázdnou kancelář a začne se vydávat za nového manažera Carltona Whitfielda. Znamená to stíhat roznášku pošty i porady vedení, převlékat se několikrát za den a vyhýbat se Prescottovi i šéfovi dopisního oddělení. Brantley obě práce bez problémů zvládá, ale je překvapen, že jeho manažerské nápady nejsou vždy vítány. Komplikují totiž snahy některých kolegů přivést podnik ke krachu a umožnit jeho převzetí konkurencí. Velký problém nastane, když je Brantley a zároveň i Carlton pozván na víkendové setkání v sídle Prescottových. (TV Nova)

(více)

Recenze (78)

novoten 

všechny recenze uživatele

Fox býval kdysi téměř neomylným strojem na dobrou náladu. Jak jinak si vysvětlit, že i přes obrovskou schematičnost cesty k vrcholu v 80s stylu se u ní dokážu pořád tak dobře bavit. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Takova typicka, nicim neprekvapujici a prijemna romanticka komedie s perfektnim sympatakem Foxem, kterej tady dokaze vse perfektne okecat. Pribeh je sice jasnej od zacatku do konce, ale ani to nijak nevadi, jedinej problem je prehnana delka a zbytecne oddalovany zaverecny odhaleni, nicmene i presto je film celkem sviznej. A to je tak vsechno, obcas nakej dobrej vtipek, hlavne pred prichodem hlavni zensky prciny, sem tam pekna romanticka scena a celej film proste stoji na perfektnim Foxovi. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Typická komedie z 80.let, ale přesto hodně zábavná.Hlavně J. Foxe se vždycky vyplatí vydět, nebo´t je to vážně dobrej herec, ale škoda že už teď tak nehraje... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Expanze je pozitivní reakcí na kosmos." To přece ví každá servírka, tak proč to nechápou manažéři? Ono je to asi jedno, protože tady se nabízí cesta k úspěchu. Je to snadné. Když nemáš zkušenosti a nikdo tě nechce zaměstnat, tak stačí mít vlivného strýčka, bohatou tetičku a volnou kancelář. To má asi každý. Nebo nemá? Tak to by mi pošťák Brantley alias manažér Whitfield lhal a to já nesnáším. Jenže já stejně nechci být kravaťák. Tak se mu pomstím tím, že mu přeju, aby si našel holku, která je o půl hlavy vyšší a vůbec se mi nelíbí. A máš to, pošťáku. Na druhou stranu jsem se s falešným kravaťákem docela bavil a scéna, kdy pošťák skončil se strýčkem v posteli, mě dostala do kolen. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Našlapaný soundtrack a bláznivý M. J. Fox z toho dělají skvělou jízdu. Podobně naivní filmy s sebou vždy přinesou tu zatraceně stylovou 80´ pohodu. Pobaví i typický korporátní chaos, kde pravá ruka vůbec neví, co dělá ta levá. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Žádná velká pecka, přesto však vcelku povedená komedie s mírně praštěnou zápletkou a známým Michaelem J. Foxem, hvězdou 80'. Rozkošně jednoduchý děj si zakládá zejména na jisté nevyrovnanosti a spoustě více či méně zajímavých konfrontačních žertíků. Hlavní je samozřejmě hrdina a jeho 'dvě tváře' z nichž jistému okolí nastavuje pouze jednu z nich, druhá je totiž krutě neoficiální. Snímek se veze ve vysokém tempu a příliš nevázne, v několika momentech je dokonce velmi zábavný. Milostný trojúhelník a zejména závěrečné bloudění za rytmu slavné písně "Oh Yeah" je krásnou třešní na tomto sladkém dortu. Samotný závěr je očekávatelný, přesto však v konečném důsledku celý útvar nijak nepoškozuje. Zábava na jeden večer s minimem nezapomenutelných scén. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Michael J. Fox jako podnikavá dívka v zářivých světlech velkoměsta. Sázka na romantiku, motiv záměny, syntezátory a ztřeštěnost herce, který si při líbacích scénách s Helen Slater musel stoupat na štokrle, docela funguje (teda až na samý závěr, kdy kapitalismus převezou tak, že se stanou jeho součástí a my máme křičet yuppie!). Já si nakonec ze všeho nejvíc oblíbil praktickou tetičku Veru (Margaret Whitton), která nehodlá se svými milenci běhat za ruce jetelíčkem.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jedna z nenáročných vypínačkových oddychoviek stavaná na podarenom scenári výmeny osobností, ktoré vtedy veľmi leteli. Už len to správne natočiť a vznikne tento film. Odporúčam ako príručku pre začínajúceho podnikateľa. Michael J.Fox mal talent na podobné role, no škoda, že po trilógii „budúcnosti“ jeho hviezdička pomaly hasla. 75%. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Synťákový popík, nevtipně užvaněné dialogy, příběh mixující yuppie satiru s yuppie pohádkou... leckteré půlstoletí staré komedie mají víc svěžestí než tenhle pukavec z 80-tých let. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Spíš než kdovíjaká řachanda je to velice příjemná romantická komedie k odpočinku. Michael J. Fox je jako vždy sympatický a přesvědčivý. 80%. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Není na světě moc jiných herců, kteří jsou mi sympatičtí, jako Michael J. Fox (Michal Dlouhý k němu pasuje, jako Filipovský k Funésovi či Vlastimil Bedrna k Homeru Simpsonovi). Tohle je pohodová komedie ze zlatých 80. let, kdy ještě Hollywood uměl točit filmy na oddych a kdy ještě Amerika byla v pořádku. Navíc z mého oblíbeného New Yorku. P.S. Holky z osmdesátek byly nejlepší kosti. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ohromná zábava, kterou jsem si užíval během celé stopáže, je z velké části zásluhou skvělého Michaela J. Foxe. Pro roli nezkušeného "sedláka", který se postupně vypracuje, se krásně hodil, a mnoho vtipných scének s ním mi utkvělo v paměti - hlavně ty na letním sídle. Kvalitní oldschool komedie. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Standardní osmdesátková záležitost, která dnešním divákům maximálně připomene fakt, že svět byl kdysi mnohem jednodušší a že Michael J. Fox byl tehdy strašně moc populární. Film samotný vidím spíše nadhodnocený. O třaskavou komedii se rozhodně nejedná a že se tetička touží vyspat se svým vzdáleným synovcem? 60% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V skutku veľmi zaujímavá romantická komédia s Michaelom J. Foxom v hlavnej úlohe. V ženskej hlavnej úlohe je horúca Helen Slater a kvôli nej si túto snímku jednoducho musíte pozrieť. Dej má skutočne rýchle tempo, ako komédia je to viac ako slušné, neviete si ani predstaviť do akých situácií sa hlavný predstaviť dostane a čo všetko bude musieť predstierať, aby zbalil super sexi Christy. Je tu však ešte jeho "teta" a tak sa nám tu rysuje sexuálny trojuholník. Hudba je skvostná, keďže počujeme vtedajšie skvelé songy 80tych rokov. Atmosféra New Yorku 80tych rokov je vynikajúca. Scenár je nabitý a v mojom prípade sa nestalo ani na okamih, že by som sa venoval pri sledovaní niečomu inému. Má všetko čo bolo treba pre vtedajších náročných divákov a bude baviť aj po 30tich rokoch. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Typická komedie, občas se u toho příjemně bavíte, občas na to koukáte s kamennym ksichtem, ale Michael J. Fox je sympaťák, takže to prostě špatný neni i když se tam nic neděje, ()

predators 

všechny recenze uživatele

M. J. Fox opět nezklamal a dokázal pobavit. To se ovšem nedá říct o zbylých postavách, které humornou stránku moc nezvládaly. Navíc, dost nesympaticky na mě působila právě ona dvojice Foxe a H. Slater. Natahování nepodstatných úseků ještě více umocnilo mé průměrné hodnocení. Jak říkám, tady to padá a stoupá s Foxem... :-) 60% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Nenáročná komedie o tom, kterak chudý chlapec ke štěstí vlastním přičiněním přišel. Ve své kategorii jedna z nejlepších, která i po letech připaví příjemnou podívanou z řadou povedenýýhc fórků a několika scénami, které i při x-té repríze rozesmějí... například noční konfrontace ustředíno milostného čtyřúhelníku, kdy se všichni sejdou v jednom pokoji a téměř v jedné posteli... ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama