Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film, ktorý bol v našich končinách známy pod názvom Skinheads je príbehom asi dvadsaťročného Marca (Gianmarco Tognazzi), ktorý žije so svojou starostlivou matkou Robertou, pritom otca nikdy nepoznal. Má síce nejaké zamestnanie, ale väčšinu času trávi na ulici alebo jazdí na motorke. Rád by svoj nudný život zmenil a k tomu príde počas „osudovej“ jazdy v mestskom autobuse, kde sa stane svedkom zvláštneho incidentu. Opitý prisťahovalec obťažuje cestujúcich a následne je napadnutý mladými, fyzicky zdatnými mužmi v dlhých čiernych kabátoch s vyholenými hlavami. Marco je situáciou natoľko očarený, že sa začne bližšie zaujímať o subkultúru skinheadov, ktorej členov mal možnosť vidieť priamo v akcii. Mladí neofašisti predstavujú pre Marca jednu veľkú rodinu, ktorú sám nikdy nepoznal. Stáva sa členom tejto organizácie. Neváha kvôli tomu obetovať svoje pestované vlasy, matkinu dôveru a dokonca ani lásku svojej priateľky – africkej emigrantky. Osvojuje si rasistické názory a stáva sa z neho násilník, ktorý nemá žiadne zábrany... (Mordenroth)

(více)

Diskuze

Gulax

Gulax (hodnocení, recenze)

*Spoiler Alert* Bohužel jsem film viděl s českým dabingem, který byl naprosto otřesný, ale děj filmu byl výborný. Jak se z permanentního flákače stane násilnický cvok. Skutečnost, že neví co chce a že zapírá co dělá je skvěle pojatá a dává pochopit, že skinem se člověk nestane ze dne na den. Očekával jsem, že vztah s tou černoškou povede k něčemu jinému než ke zcela zjevnému, "prachy sem". Výborná byla scéna v kavárně, kdy Marcovi začne nějaký stařík kecat o tom jak za ním stojí a začne pomlouvat černochy přítomné v kavárně. To co pak udělá Marco krásně vysvětluje kde se bere společenská síla extremismu. Když je pak Marco pobodán a jeho skinhedí bratři ho nechají umřít jen tak, dokáží toho krásně v poslední scéně zneužít a udělají z Marca na jeho pohřbu mučedníka z vlastních řad. Hajlování a techno, to se povedlo. Rozhodně lepší než kdyby pouštěli nějaké italské hitovky s Michalem Davidem.

revols

revols (hodnocení, recenze)

Myslím si,že tento snímek zaslouží uznání,protože byl natočen velmi realisticky.

J.Connor

J.Connor (hodnocení, recenze)

Anstoss : Právě na tom střetu protikladů, který se promítaj u hlavního hrdiny je postavenej celej film, takže nechápu, proč vyčítat filmu, že je hrdina celkem logicky zmaten a neví co chce. To je přece pro lidi v jeho věku a situaci naprosto typické. Co se týče závěrečného pohřbu - jedná se o běžnou neonacistickou praktiku i v reálu - z mrtvoly je hrdina, legenda, oběť - bez ohledu na to co pro organizaci skutečně znamenal, nebo't padl ve svaté válce, víme? Nadále se může uctívat, být důvodem pro srazy, tryzny, pomstu....

Reklama

Reklama