Reklama

Reklama

Policie Hvar

(seriál)
  • Česko Dobro došli (pracovní název)
Česko / Slovensko, 2024, 8 h (Minutáž: 60 min)

Hudba:

David Solař

Hrají:

Jakub Štáfek, Alžbeta Ferencová, Tomas Sean Pšenička, Peter Nádasdi, Bořek Slezáček, Vilma Cibulková, Leona, Verica Nedeska, Xindl X, Vladimír Kobielský (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Chorvatsko. Dovolenková destinace statisíců českých i slovenských turistů, kteří sem jezdí za mořem, horami, památkami, zábavou i uvolněním. Lokace, kde se natáčely legendární filmy o Vinnetouovi, kultovní Hra o trůny a teď i odlehčený krimiseriál s nádechem prázdninové pohody. Protože i v ráji dovolených se občas něco pokazí. A občas vraždí... Děj seriálu se odehrává na ostrově Hvar, na kterém ústřední dvojice česko-slovenských detektivů pomáhá objasňovat zločiny českých a slovenských turistů. Michal a Ivana jsou jako oheň a voda. Zatímco on je vtipný, sarkastický detektiv ze „staré školy“, ona je zase svobodomyslná, temperamentní žena. Společně musí napravit porušenou harmonii slunného ostrova. Smíšený místní policejní aparát se dostane k vyšetřování i těch nejzávažnějších zločinů. Pravidlo je jasné. Česká mrtvola, český hlavní vyšetřovatel. A naopak. Díky živému, specifickému prázdninovému organismu se ale i s kolegy stanou součástí několika bizarních komunit. Vraždy a jiné zločiny je tak zavedou například mezi kouzelníky, indiány, ale i sňatkové podvodníky nebo plážové volejbalisty. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele mira007 k tomuto seriálu (7)

Policie Hvar (2024) 

Otázka za milión jak se stane, že dvě naše tv stanice se vytasí s krimi seriálem z Chorvatska s československým obsazením  ve stejný čas, tak odpověď neznám, ale můžu srovnávat tento seriál Novy s primáckým Na vlnách Jadranu (2023), a zatímco Hádek byl vážný až na smrt, Nova vsadila na odlehčenější kartu, ikdyž vtipy na úrovni nevtipu ničemu nepomohly. Dvojka Ferencová Štáfek docela i fungovala, ale co je to platný při tak slabým scénáři, kde se každý díl trapně řešily vraždy. Navíc Nova úplně ignorovala fakt, že v Chorvatsku taky žijí Chorvati a dokonce krom asi dvou dílů tam vlastně nebylo ani ukázaný moře, sluníčko, pohoda (holky v bikinách vůbec), takže se produkce nemusela ani stěhovat. Slabý seriál, který je sympatický jen tím Chorvatskem, které tam až  tolik není. ()

Dobro došli (2024) (E01) 

Tak i Nova přišla po Primě s československou policejní stanicí v Chorvatsku a první díl tohoto mi nabídlo něco málo lepšího než konkurenční Na vlnách Jadranu (2023),  pomohl tomu ten žánrový posun k větší  komedii ( což ono česloslovenské policejní letní tažení Chorvatskem mimo sezónu je samo osobě absurdní vtip ) a hlavně duo Štáfek a Ferencová celkem funguje zábavněji než utrápený Hádek s depresí a dekompresí. A to navzdory tomu, že těch rádobyvtipných slovních přestřelek je možná víc než by muselo, ale aspoň někdy fungují. Mně ke spokojenosti stačí moře a sluníčko, takže kdyby se vykašlali na nějaký vraždy tak udělají líp. ()

Povídka (2024) (E02) 

Druhý díl a hned třetí vražda... to jsou jak jatka v Midsomeru. Jinak dost slabé... ()

Příliš mnoho kouzelníků (2024) (E03) 

Tak třetím dílem to začíná prorážet dno Jadranu. Kouzelníci a zase vražda, proč jako? Tak slabý jak jsem nečekal ... ()

Spoluhráčky (2024) (E04) 

Přes prsty reloaded Croatia ... beachvolejbal je sexy, ale tady je to utrápený v krimi balení. ()

Indiáni (2024) (E06) 

Policie Hvar je i čtvrtým dílem něco úděsnýho, ale tentokrát aspoň obhájil smysl své existence resentimentem Vinetoua, to byla trefa, ikdyž to nakonec jako krimi nebo komedie zase nestálo za nic. ()

Svatba plná nenávisti (2024) (E08) 

Vražda cukrářky a konec chorvatského dobrodružství Novy... ani to nebolelo. Teď nastoupí analytici a budou to hodnotit a pravděpodobně zjistí, že existuje jeden konkurenční sci-fi seriál veřejnoprávní televize vysílaný ve stejném hlavním čase, který je průser a vyjde jim, že se vyplatí natočit druhou řadu tohoto. ()

Reklama

Reklama