Reklama

Reklama

Silo

(seriál)
  • USA Silo
Trailer 3
USA, (2023–2024), 15 h 40 min (Minutáž: 43–62 min)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Ve zničené a toxické budoucnosti přebývá v obrovském podzemním silu společenství, které zabírá stovky podzemních podlaží. Muži a ženy tam žijí ve společnosti plné nařízení, o nichž věří, že je mají za úkol chránit. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (113)

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Seriál uzavřel první sérii a já seděl s otevřenou držkou a vstřebával všechny ty dojmy, protože to finále bylo.. Ale zanechme spoilerů a jdeme k hodnocení. Úvodní dvě epizody tě vtáhnou takovým způsobem, že už prostě musíš dojít až do konce - V průběhu se o silu dozvídáš víc a celé to vygraduje zmíněným finishem - A ty teď sedíš a už přemýšlíš, že skočíš o patro výš do obchoďáku a koupíš si zbylé dvě knížky, abys nemusel jak čurák rok/dva čekat na další sérii. K pětihvězdičkovému hodnocení zbývalo málo - Pár momentů bylo hloupých, pár sekvencí jsi přelítl ale ve výsledku tě celá tahle postapokalyptická bomba přeci jenom uchvátí. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Totální Nářez a TV událost roku. Už od prvního traileru jsem věděl, že Silo bude má parketa a ikdyž nejde o žádný akční nářez narvaný násilím, tak mne Silo absolutně pohltilo a nadchlo v jednotlivostech i v celku. Last of us tedy dostalo slušnou kopačku mezi oči. Silo je směsice vícero žánrů. Je to především Postapo-Sci-Fi, které je řízlé noirovou Krimi, hutným Mystery, napínavým a atmosférickým Thrillerem a taky nervydrásající Drama. Tenhle koktejl funguje ve všech ohledech a v žádné poloze není slabý. Žádný díl z 10 epizod není slabým článkem a druhá půlka série graduje opravdu epickým stylem. Celý příběh se odehrává v podzemním Silu, jelikož venkovní svět je zničený a toxický a fungují zde zajímavá pravidla i řád. Seriál je plný mysteriózních záhad, které pomalu, šikovně a chytře divákovi odkrývá. Trochu zamrzí, že jednotlivé odhalení víme dříve než postavy v Silu, takže ten šokující impact není tak působivý, ale nevadí to. Celý seriál neskutečně táhne Rebecca Ferguson, doteď jsem ji jako herečku příliš nevnímal, ale co tady předvádí bere dech. Emocionálně a empaticky jsem se s ní naprosto ztotožnil a prožíval jsem to díky jejímu hereckému talentu neskutečně. Opravdu tady září jak na výsluní. Z herců potěší i Common, který je klasicky nepříjemný a Tim Robbins má taky velmi působivou úlohu. Vychválit musím i samotný sountrack ( úvodní znělka TOP) a jakmile se začlo v seriálu přituhovat, tak sountrack se opravdu dokázal zažrat pod kůži. Taková oprava reaktoru ve 3. díle je tak silný atmosférický nářez, který ve mne evokoval i slavný Chernobyl. Povedlo se i finále, kde očekávané otázky byly zodpovězeny a naopak přibyly další. Čtenáři knih však mají trochu nevýhodu, že se připravují o všechna ta překvapení a odhalení. Letos nic intenzivnějšího už v seriálové produkci neuvidíme. Nádherně návyková a inteligentní záležitost.10/10. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.seria: Po dlhsej dobe opat velmi kvalitne spracovane sci-fi-cko, hoci v nevyraznych priestoroch a v uzavretej komunite ludi. Charaktery su verne, pravidla fungovanie taktiez, do toho par "anomalii", ktore dodavaju mysteriozno a atmosferu, v ktorej divak hada a spekuluje. Tahunkou serialu je rozhodne postava, ktoru odusevnene hra, vynikajuca Rebecca Ferguson. Napriek par hluchym miestam, ci nelogicnostiam, ktore si pozorny a kriticky divak musi vsimnut, pribeh stale drzi pokope. Zaverecny diel sice v uvode "nabaiti", ale samotny zaver prekvapi tym, co vacsina nepredpokladala. Mne sa potvrdila len jedna z podstatnych domnienok o sile a "obraze". Zaverecny, cca polminutovy, obraz vsak rozhodne stal za to a urcite pritiahne aspon 85% divakov aj k dalsej serii. Odporucam. 85% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Brilantně gradovaný seriál, který Vás ve svých nejlepších momentech zcela strhne. Tak zhruba nějak takto lze v jedné krátké větě popsat seriál Silo, u něhož se s každým dalším dílem doslova kupí nové otázky, z nichž na některé dostanete pouze dráždivé odpovědí vnadící na další řadu. Musím ale smeknout před rozhodnutím tvůrců, že se rozhodli jít cestou pomalejšího vývoje postav i děje samotného, což má za následek ještě citelnější vyniknutí všudypřítomné stísněné atmosféry a přesvědčivě civilních hereckých výkonů. Tohle je zkrátka jeden z těch seriálových počinů, u něhož nechcete přijít ani o jedinou sekundu stopáže a zároveň chcete VÍC. Pokud tedy hledáte neotřelou sci-fi podívanou s perfektně soustruženým scénářem, vězte, že už jste ji právě našli. Výborná práce! PS: Knižní předloha a její další dvě pokračování z pera Hugha Howeyho už jsou na cestě do mé knihovničky, přičemž se už teď nemohu dočkat, až se do nich konečně začtu! (Apple TV+) „The not knowing, it’s gonna haunt you forever.“ ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Už 100x ohrané téma. Svět tam venku je špatný a zlý. My to s vámi myslime dobře, proto budete celý zivot zavření v temných kobkách. Zde v Silu. Takže námět mě moc nenadchnul. Co se týče postav, téměř hned bylo jasné, kdo je kdo a jakou bude v seriálu hrát hru. Prvních 5-6 dílů mě serial moc nebavil. Diky Timu Robbinsovi se to ale dalo. Potom se už seriál rozjel, byla spousta napětí, vyšetřování a pojítek ke zdárnému konci. Ten byl téměř dechberouci. Určitě kouknu u na druhou serii. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (5)

  • Pokud by Julie (Rebecca Ferguson) stříkala vodu na rozžhavený poklop o několika set stupních, tak by se ve skutečnosti popálila o vodu padající na ni zpět. V nádraži by se poté voda uvařila. (Dvorik)
  • Tim Robbins, ktorý hrá šéfa IT oddelenia, si zahral v minulosti aj v podobne tematicky ladenom filme s názvom Mesto Ember (2008), podzemnom post-apo meste, kde bol v úlohe mechanika a otca hlavnej protagonistky. (Shakal4972)
  • Tři knihy z trilogie „Silo“ od Hugha Howeyho nesou název „Wool“, „Shift“ a „Dust“. První série zahrnuje prvních 30 kapitol z knihy „Wool“. Kniha má 82 kapitol. (Dalfor)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Reklama

Reklama