Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chtějí ovládnout svět! John Nada (Roddy Piper) objeví, že mimozemské bytosti tajně ovládly svět a chtějí lidstvo zotročit. Malý tým rebelů se vydává s nimi bojovat a Nada se rozhodne přidat se k nim. V nerovné bitvě mají jen malou šanci na úspěch, ale na jejím výsledku závisí osud celého lidstva! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (299)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je hlavně sranda. Asi tak úvodních 30 minut se sice snaží vypadat docela vážně (a taky je to trochu nuda), ale pak si Roddy Piper nasadí brejle a rozjede se skvělý akční béčko. Roddy Piper střílí z brokárny, Roddy Piper střílí z kulometu, do toho pořád nějaký hlášky... Těma hláškama je celej film doslova nabitej. Některý jsou opravdu vtipný, jiný jsou tak debilní, až jsou taky vtipný. Jestli mi něco na filmu vadilo, tak to byla příšerně otravná muzika. Ta mi teda lezla docela na nervy. No celkově ten film neni žádný veledílo, ale pobaví a to je hlavní. Takový lepší 3 hvězdičky. Pod vlivem alkoholu možná i 4. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Také ľubovoľné pokračovanie filmov ako 451° Fahrenheita, THX 1138, 1984, či Brazil s typickou atmosférou 80. rokov, kde dnes už skôr komické hrdinské postavy s dosť komickým jednaním zachraňujú svet pred akousi zmesou mimozemšťanov, ktorí nás využívajú a dávajú nám ilúzie, aby sme na nich neprišli. Je tu veľká spojitosť s korporáciami a kritikou komercie a kapitalizmu a preto ma to zaujalo, najmä motívmi, ktoré to použilo, lebo je v nich aj istá metafora, no celkovo je to dosť nevyužité ohľadom potenciálu, ktorý to malo a je to iba obyčajný film, ktorý rozhodne neohromil. ()

Reklama

Othello 

všechny recenze uživatele

Zdegenerování současnou popkulturou, která nám ukazuje příběhy o tom, jak skromný sedlák k velké pravdě přišel a porazil ji pak fikaně jejími vlastními prostředky, můžeme mít pocit, že They Live jsou vlastně typická oběť osmdesátkového primitivismu, kde se pravdy domůžeš ideálně pěstí, loktem či rovnou brokovnicí. Přitom Carpenter zde alespoň nemaskuje nijak, že se k řešení problému zkrátka dostal nasvalený nádeník, který večer nečte Nietzscheho, nýbrž Hustlera a Guns & Ammo. Prostředky, kterými se pak domáhá satisfakce tomu jednoduše odpovídají. A navíc Carpošovi v osmdesátkách ty mačo střílečky a mlátičky strašně šly, takže se na to dívá jedna radost. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

They Live je podľa mňa jednou z najpozoruhodnejších snímiek režiséra Johna Carpentera, ktorá však už navždy zostane v tieni jeho známejších kúskov, akými sú Halloween, Vec či Prepadnutie 13. okrsku. Má zamyslenia hodný sci-fi motív a je poňatá dosť neortodoxne, vďaka čomu si aj v dnešnej dobe stále zachováva okruh svojich verných priaznivcov. Napriek béčkovosti a citeľnému nižšiemu rozpočtu, ide o nápaditý a netypický filmový počin. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Carpenterův pohled na vesmírnou invazi trochu jinak. Na tehdejší dobu možná slušné, nicméně v dnešní době více než děravá základní premisa, vadí hlavně hodně toporné výkony hlavních hrdinů, nudný děj a celkově tak nějak vše okolo. Jediné, co zanechá dojem, jsou dvě ultrasuché hlášky za celý film. Aneb "Přišel jsem si sem zažvejkat a nakopat vám prdel. A zrovna mi došla žvejka." ()

Galerie (58)

Zajímavosti (22)

  • Proslavená fráze Duke Nukema "It's time to kick ass and chew bubblegum. And I'm all out of gum!" ze stejnojmenné počítačové hry je ve skutečnosti převzatá právě z tohoto filmu. (GordonCZ)
  • Súboj medzi Roddym Piperom a Keithom Davidom mal pôvodne trvať iba 20 sekúnd, ale Piper a David sa rozhodli bojovať naostro, pričom predstierali iba zásahy do tváre. Tento súboj nacvičovali 3 týždne a bol inšpirovaný bitkou medzi Johnom Waynom a Victorom McLaglenom z filmu Tichý muž (1952). Výsledok zapôsobil na režiséra Johna Carpentera do takej miery, že sa ho rozhodol ponechať vo filme celý, pričom trvá 5 minút a 9 sekúnd. (Nekrofil)

Reklama

Reklama