Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný hororový snímek a podle mnohých žánrový milník vypráví o skupině vědců z výzkumné stanice na Antarktidě, čelící mimozemské hrozbě. Když skupina vědců z výzkumné stanice na Antarktidě přihlíží tomu, jak se jejich norští kolegové snaží zastřelit psa, netuší, co se za celou akcí skrývá. Brzy však zjistí, že zvíře je přenašečem mimozemského organismu, který dokáže ovládnout a napodobit rozličné živé formy. Atmosféra mezi výzkumníky houstne. Kteří z nich se stali hostiteli? A dá se v takové situaci vůbec někomu věřit? Ačkoli dobové ohlasy filmu kultovního režiséra Johna Carpentera vytýkaly, že je pomalý, ponurý či depresivní, své velkolepé renomé si Věc budovala během let, a to také díky uvedení na videokazetách. Dnes je pak dokonce považována za jeden z nejlepších hororů všech dob. Svůj podíl na tom má jistě přesvědčivé vyobrazení zvolna sílící nedůvěry, houstnoucí napětí i krvavé surové scény ukazující, jak invazivní organismus se svými hostiteli nakládá. (Česká televize)

(více)

Recenze (1 541)

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Sugestivní horůre s cool Russellem a minimalistickým podkresem Morriconeho. Dnes už to nemá tolik co nabídnout. Explicitní triky v mých očích spíše na obtíž a větší komornost v tomto by neuškodila, atmošku to mělo i tak. 8/10 ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

Horory většinou nevyhledávám (prostě nejsou moje parketa, i když se jim teď chystám dát šanci), ale vždycky mě zajímá, kdy se to pokazí, kdy se nevinně vyhlížející příběh otočí o 180 stupňů a hrůza a děs nabude na obrátkách. Tady to k tomu momentu směřuje bezchybně už od začátku a od toho okamžiku se pak jedná o precizní práci s atmosférou a strachem, který je takřka hmatatelný kvůli zasazení a ztvárnění „věci“ i skoro slyšitelný díky Morriconovi. A potom ten závěr, který se rozhodně nezařadil mezi nejradostnější... ()

Desgenais 

všechny recenze uživatele

minimální scénář, maximální atmosféra!! Na svou dobu dobré efekty, postupné stupňování paranoi a nejasný konec. Silný zážitek ()

ad 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpřímočarejších a nejtemnějších hororů, co znám. Film, co si nehraje na žádné umění, nesnaží se ohromit zápletkou, ani sdělit nějakou myšlenku, ani zaujmout filmařským novátorstvím, jde mu jen o to , pořádně nás vyděsit... a že se mu to sakra daří :) Především skvělá atmosféra... Nebýt zastaralé (a tudíž směšné) práci s počítači a opravdu hrozného klobouku Kurta Russella, dal bych 5* :) ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Težko si představit jaký by asi byl tenhle film bez sněhu. Dnes už možná krapánek zamrzlý efekty, ale i přesto pan Carpenter natočil jeden z nejlepších hororů při kterým se budete třást strachy až vám pude pára od huby ! ()

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Ultra brutal! Kolikrát já během upjatého sledování zvolal "ty vole!" a proto ze seznamu potencionálních budoucích zaměstnání škrtám položku "polární výzkumník" a zapínám topení. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Toto byla tedy věc. Už jen když se objeví onen strohý název na začátku filmu, podpořená ponurou hudbou, věc vás má ve své moci. Prakticky se ještě nic neděje, ale vy víte, že máte být napjatí a ostražití. Atmosféra strachu prostupuje celou základnou a míří až na vás. Přesto všechno nedávám plný počet? Bohužel jsem nucen srazit jednu hvězdu za množství řádně nechutných scén. Obyvkle k tomu nepřistupuji, ale tady jich bylo takové množství, že to musím udělat. Horory vás můžou strašit ze dvou důvodů. Buď potoky krve a obludnými záběry anebo strachem z neznáma. Kumšt Věci je postaven na strachu z neznáma, tak proč se to ještě snažili osolit pořádnou porcí gore scén....Působí to trochu hybridně a je to pro mě výraznou pihou na kráse a je to jeden z důvodů, proč ani teď takřka ve dvě ráno bezprostředně po shlédnutí nepociťuji vámi zmiňovaný strach jít na záchod. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

660. hodnocený film: Ani nevím, jak je možné, že jsem tenhle film viděl až dosud, ve svých 21 letech. Naprosto dokonalý příběh s vynikajcími herci a skvělým monstrem. Zápletky jako ze sna a zasazení děje do Antarktidy, to bylo fakt něco. Film na mě působil opravdu věrohodně a brutálně. Každý masakr či zmizení dalšího člena výzkumného týmu jsem si užíval jako malé dítě. Skvělá hudba i závěr, jak má být. Celý film mě opravdu šokoval a 109 minut mě nenechalo chladným. Ještě hodně dlouho si budu pamatovat, jak jeden druhému nemohli věřit, kdo je člověk a kdo už vě... 5* je tam jako nikdy. 5* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Opět velice příjemný snímek netradičně z jižního pólu s pěknou, hutnou, sněhovou atmosférou napěchovanou, na tu dobu velice zdařilými efekty i hereckými výkony. Zvedám palec nahoru za již zmíněné efekty, které si mi líbily mnohem víc, než třeba v Raimiho Evil Dead, přitom je obojí z toho jednoho a samého soudku. Za zmínku pak taky stojí skvělá hudba, která se do filmu tohoto typu nesmírně dobře hodila. Carpenter je prostě rejža. :-) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dohromady je tam tak deset lidí. Zavřených někde na Antarktidě v komplexu budov. Zdá se, že není s ničím problém. Ale jen do té doby, než přiletí Norové. V tu chvíli se člověku začne stahovat hrdlo a jenom čeká, kdy se něco posere. Když se vzápětí ta Věc rozjede, je po srandě. Nikdy v životě jsem nebyl svědkem tak dokonalé atmosféry ve filmu, na kterou se s odpuštěním nehrabe třeba ani druhý Terminátor. Carpenter v roce 1982 dokázal nemožné - za prvé předvedl tak dokonalou práci s kamerou, scénářem a režií, že na to dnes nemá drtivá většina jeho následovníků. Za druhé přidal efekty, které jsou svojí "jednoduchostí" mnohem, MNOHEM více hrůzostrašné, než CGI bubáci dnešní doby. Ještě jednou - nejlepší atmosféra ve filmu, co jsem kdy viděl. 100% ()

Topco 

všechny recenze uživatele

„Votrelec z Antarktídy“. Po rokoch plne docenené! Videné v bývalej továrni na čokoládu (Arta, Cinematik, Piešťany). Intenzívne napätie od začiatku do konca. Koexistujúce atmosféry paranoje, klaustrofóbie a mrazu. Nikdy pred tým som si neuvedomil, že tie masky a efekty sú na ten rok tak geniálne. A Kurt je strašne cool, a to ani nemusí tlačiť na pílu (ako rok predtým v Úteku z NY). ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Mrazivá atmosféra, tak hustě zasněžená, že by se dala krájet. Hudba tak fenomenální, že bez ní by to byl sice pořád zatraceně dobrý sci-fi horor, ale ne jeden z nejlepších. Klobouček Kurte, Johne, Ennio a Bille. Takhle se dělá remake, víme? ()

Phos4rus 

všechny recenze uživatele

Tak hutnou atmesferu jen tak nekde{nikdy] neuvidite! Tenhle horor je opravdovy skvost! P.S. Lighter and wire are necessity ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Skutocne fantasticka atmosfera v tomto naozaj vybornom horore je asi chrbticou celeho filmu. Morriconeho hudba je sice dobra, ale za jeho klasikou zaostava. Je to naozaj vynimocny zazitok v dnesnej dobe stupidnych teen vyvrazdovaciek pozriet si horor v jeho cistej podobe... ()

iommi 

všechny recenze uživatele

Uffff! Tak to teda bol nárez. Už dlho sa mi nestalo, aby mi film zvýšil tepovú frekvenciu nad prijateľné normy. Napätie strieda ešte väčšie napätie, takže sa divák nenudí ani chvíľu (v podstate k tomu ani nedostane šancu). Horor s veľkým H. ()

asinus 

všechny recenze uživatele

Jakási horší variace na vetřelce. Po tom úvodu jsem čekal vážně něco víc. Russell je hustej, ale to bohužel s tímto filmem nemá nic společného. ()

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Zemřel herec Wilford Brimley

Zemřel herec Wilford Brimley

02.08.2020

V sobotu v ranních hodinách zemřel americký herec Wilford Brimley. Bylo mu 85 let. Brimley se údajně dva měsíce potýkal s ledvinovými problémy, informaci o úmrtí potvrdila jeho agentka Lynda Bensky.… (více)

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

Hororové Star Wars z planety Hoth? Spíš ne

11.03.2020

Média, zejména ty filmová, se občas rádi chytají na špek. Přesnější by asi bylo napsat, že nemají problém vypouštět do světa zprávy, které nejsou vůbec potvrzené, a často je navíc ještě několik lidí… (více)

Reklama

Reklama