Reklama

Reklama

Ve výškové budově je surově zavražděn noční hlídač a vzápětí vybuchne bomba, která zničí výtahová lana. Celkem osmnáct cestujících zůstává uvězněno ve výtahu, který prudce padá dolů, než ho zastaví silné brzdy. Ale i ty hodlá atentátník odstřelit, pokud nedostane tři miliony dolarů. Do akce jsou nasazeni špičkoví losangelští policisté Jack Traven a jeho přítel Harry. Při riskantní a nebezpečné akci se jim podaří dostat cestující z výtahu, atentátník se ale zmocní Harryho a vyhrožuje jeho zabitím, jestliže nedostane peníze. Jack se odhodlá k akci, svého přítele postřelí na noze a ten atentátníkovi unikne ze sevření. Šílenec však uteče… Oba policisté jsou vyznamenáni za odvahu a večer společně oslavují. Zejména Harry je poněkud společensky unavený. Druhý den dostane Jack zprávu, že byl unesen autobus, na němž je připevněna bomba. Přihlásí se i atentátník: o své peníze rozhodně nechce přijít. Zatímco Jack jde do akce přímo, Harry je s ním ve spojení a řídí operace. Jack se dostane do autobusu, kde ve zmatku vystřelí jakýsi muž, který si myslí, že jde policie po něm. Bob, řidič autobusu, je těžce zraněn a za volant usedá jedna z cestujících, studentka Annie. Autobus se podle pokynů atentátníka nesmí dostat pod určitou rychlost, jinak nálož vybuchne... Jackovi se nejprve podaří vyjednat, aby byl z autobusu vysazen zraněný Bob. Pak se v panice snaží vystoupit další cestující, starší žena, je ale usmrcena. Jak se zdá, atentátník vše pozorně sleduje díky přímým záběrům vrtulníků, které celou akci přenášejí. Brzy se ukáže, že na dálnici, kam autobus míří, je patnáctimetrová díra... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (626)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní film. Na druhou stranu to pro mě určitě není nic nepřekonatelně kultovního. příběh je fajn. Má to celkem tempo. Hooper hraje dobrýho záporáka. Jenom Reevese jsem nikdy nijak extra nemusel ani na dialogy ani na akční scény. Vždycky takovej neslanej nemastnej pro mě nevím co na něm každej žere. Každopádně zase abych byl fér tady mi nijak nepřekážel a taky je pravda, že film pochází z doby kdy se ještě dalo přijít z něčím novým a neotřelým a zase jako na rovinu vím proč nejezdím mhd nechtěl bych totiž být jedním z pasažérů v tom autobuse. Každopádně ucházející dílo a ve finále ho hodnotím jako lepší nadprůměr.60% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nebezpečná rychlost, nebo-li speed je jeden ze starších filmů, které mě uchvátili velkým způsobem. Výborně zpracovaný děj, který váš vtáhne. Keenu Reeves a Sandra Bullock jsou moji nejoblíbenější herci a když se sejdou, tak jen žasnu. Napětí a akce, které vám nedají ani na minutku vydechnout... 10/10 = 100% ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $121,248,145Tržby Celosvetovo $350,448,145Výbušná jazda, ktorá musela byť v dobe vzniku pre sledujúcich 2-násobne výbušnejšia než teraz(pamätám ešte prvé sledovanie tohto filmu z VHS kazety asi v roku 1996 a vtedajší neskutočný zážitok a ešte to tak v tej dobe vidieť to v kine, no fúha), aj tak stále to má aj v dnešnej preplácanej trikovej dobe grády, pretavené v spanilú príbehovú jazdu, so skvelou ústrednou dvojicou, nezabudnuteľným záporákom, vyšperkovaným vizuálom a chytľavou sprievodnou hudbou.... a to všetko za doslova smiešny rozpočet. /95%/ ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

I přes všechny nelogičnosti, o kterých by se dalo dlouho diskutovat, vám Speed nedá vydechnout. Myslím, že je tolik nabitá akcí a napětím, že na nějaké přemýšlení moc času nezbude. Vše je rychlé a mám pocit, že se z charakterů na tento typ snímku vytěžilo dost a taky by dost nudilo, kdyby tomu bylo jinak. Dennis Hopper je sice dědek, ale jeho roli jsem mu věřil a připadal mi skvělý, i když to byl vlastně zpropadený hajzl. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že kdyby nebylo Speedu, byl by dneska Keanu Reeves Thomasem A. Andersonem (aka Neo:))? Anebo, pro mě osobně věc mnohem zásadnější, že by hrál Kevina Lomaxe v Devil's Advocateovi? Docela o tom pochybuju. Speed prostě Reevese vynesl do hvězdných výšin, a to z dnešního pohledu celkem po zásluze. To s takovým Jan de Bontem je to už horší:). Ale proč na rejžu házet zbytečnou špínu, když nám nechal tenhle super kousek? I když nemám rád Sandru Bullockovou (Slečna Drsňák je čestná výjimka:)), akce která celý film žene kupředu, slizký záporák Dennis Hopper, práce kamery, výkon Jeffa Danielse a já nevím co všechno ještě, vynesly v mých očích Speedu čtyři hvězdy. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (78)

  • Ve scéně, kdy dávají záchranáři do autobusu záchranný můstek na druhý autobus, je v odrazu ve dveřích vidět kameraman. (Mr.Hudson)
  • Annie (Sandra Bullock) se v jedné scéně ptá Jacka (Keanu Reeves), čím je cítit vnitřek autobusu. Jack odpoví, že benzínem. Model autobusu, který se ve filmu objevuje, je však poháněn dieselovým motorem. (Mr.Hudson)

Související novinky

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

Ridley Scott bude režírovat bombastickou povídku

15.12.2023

Zatímco jiní v jeho věku řeší nejšetrnější pleny, Ridley Scott si ke svým sedmaosmdesátým narozeninám nadělí další režijní počin. Tahle legenda se totiž rozhodla, že nepoleví v každoročním nadělování… (více)

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama