Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to nebylo tak pitomé, jak jsem se bál. Tedy... Ano, jistě... Pitomé to samozřejmě bylo, ale tím lepším způsobem. Phil Tippett není vůbec špatný režisér, akční scény (o nichž vlastně celé pokračování Hvězdné pěchoty je) mu jdou od ruky a z omezeného rozpočtu vyždímal maximum, díky čemuž brouci vypadají vážně dobře a dočkali jsme se i zajímavého nového druhu. Ani scénář není úplně jalový, na krev a černý humor se nezapomíná a herecké výkony ("výkony") jsou srovnatelné s původním filmem... Jen je to zkrátka televizní počin, a tak prostě a jednoduše nemůže být tak rozmáchlý jako Verhoevenův majstrštyk. Kdyby vznikl seriál, myslím, že by tohle srovnávání odpadlo a brouci by si televizní příznivce našli snáz. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia dostali o 98 (!) miliónov nižší rozpočet oproti jednotke. Pravdupovediac sa čudujem, že dvojka vznikla, jednotka je v dnešnej dobe vnímaná ako svojrázny kult, ale v dobe premiéry to bol regulárna kinoprepadák, reč čísel neklame, overte si to. Okresanie rozpočtu na trápnych 7 (sedem!) miliónov dolárov ale vôbec to nevadí a takmer to na výsledku nie je vidieť, pretože z vojnového CGI veľkofilmu (jednotka) sa rafinovane stal komorný, odporný infekčný sci-fi horor á la Votrelec resp. Votrelci resp. Vec. jasné, na Scotta, Cameronom a Carpentera trikár Phil Tippett nemá ani náhodou. Napriek tomu sa mi temná dvojka páčila svojím spôsobom viac, ako jednotka, pretože som práveže fanúšikom temných komorných hororov, takže mi koncept druhej časti sadol. Vôbec mi nevadilo, že je tu menej bojových scén s chrobákmi - skôr naopak. Masky a efekty sú nechutné a odporné, ale tak už to v tomto žánri chodí, to je pochvala. Páčil sa mi i kasting - Richard Burgi je sympaťák, plešatý generál Ed Lauter si to poriadne dáva a seržantku v podaní Brendy Strong (hrala už v jednotke, ale inú postavu) by ste určite nechceli stretnúť, dvojnásobne ak by v ruke práve držala sekáčik. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónov║ Katastrofa! V podstate ďalšia bečková zbytočnosť, ktorá na svojej pomerne krátkej ploche nič nové čo by sme už nevideli nepovie. Slabulinký odvar, čo beztak len vykráda Verhoevenov kino film, plus k tomu sa takmer celý dej odohráva na jednom mieste, pokus o nejaký zaujímavý vizuál je doslova tápanie v tme a hlavne že sa nezabudlo na nahotu, jedine triky sa ale dali prekusnúť, preto nedávam čistý odpad. Tých 20% je akurát. ()

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Dávám sice odpad, ale z nějakého podivného důvodu je mi tenhle počin nějak sympatičtější, než některé věci, kterým dám třeba i tři hvězdy. Zároveň je mi i samotného režiséra, který byl vizuálním efektérem v prvním díle, trochu líto. Efekty byly, zvláště na televizní film, opravdu výborné. Škoda, že jsem u toho po chvíli usnul... :-) Někdy se přemůžu a zkouknu to celé, počítám, že si mě snímek časem získá a já mu dám z fleku hvězd pět! ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Po velkém útoku z konce jedničky je vše shrnuto v pár větách v úvodních titulkách. A už nastupují Hrdinové Federace! Ptáte se co to má společného s prvním dílem? Vůbec nic! Na začátku se střílí, brouci chodí stále dokolečka, jakoby chtěli být zastřeleni a po chrabrém ústupu do stanice se teprve začíná rozvíjet nějaký ten příběh. Ze všech herců co nepobrali žádný talent, se dá hovořit, že Richard Burgi zastínil zbytek. Je fakt, že film vykrádá Carterovu The Thing a snaží se vytvářet atmosféru - kdo je a kdo není nakažený novým broukem. Společného s jedničkou to má jen tvar té chodící potvory a obleky mariňáků, jinak je to čistě sc-fi horor. Horor, kterému by se měli vyvarovat arachnofobici, protože takhle hnusné pavoučky co lezou z těla a do těla, jsem dlouho neviděl. Co se týče scénáře a dialogů - stačí snad říci že Brenda Strong hrála v minulém dílu z roku 97 a tam zemřela. Hm? (29 procent) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Nízký rozpočet se projevil při natáčení filmu podle slov tvůrců například tím, že z plánovaných 120 vizuálních efektů nakonec měli rozpočet na 90. Původní věž také měla mít pět pater, ale jelikož jim na poslední nezbyli peníze, tak nakonec měla patra čtyři, a i ta byla dle slov tvůrců postavena za cenu pater dvou. Taktéž nezbýval prostor pro opakování záběrů, takže většinu museli udělat na první či maximálně na druhý pokus. (Tarmenel)
  • V jedné scéně filmu se hlavní postava má podle scénáře oholit, ale jelikož se tvůrci obávali, že by neudrželi kontinuitu s na přeskáčku natáčenými záběry a nemohli si dovolit záběry případně přetočit, tak se hlavní postava sice natře holící pěnou, ale nechá se od holení rozptýlit a oholená je až v závěrečné sekvenci filmu. (Tarmenel)

Reklama

Reklama