Reklama

Reklama

Manchurianský kandidát

  • Česko Mandžuský kandidát (více)
Trailer

Obsahy(1)

Někdo se nám dostal do hlavy, ale jinak je všechno pod kontrolou. Napínavý snímek Mandžuský kandidát režiséra Jonathana Demmeho (Mlčení jehňátek, Philadelphia) představuje aktualizovaný remake stejnojmenného snímku z roku 1962. Ten byl natočen podle slavné knižní předlohy Richarda Condona a pojednával o americké vojenské jednotce, která byla během svého zajetí v Koreji naprogramována ruskými tajnými službami jako zbraň k zabíjení. V novém filmovém zpracování Mandžuského kandidáta z roku 2004 je děj snímku zasazen do Kuvajtu v období války v Perském zálivu. Během nezdařené vojenské operace velící kapitán Ben Marco (Denzel Washington) upadne do bezvědomí a celou jeho jednotku zachrání seržant Raymond Shaw (Liev Schreiber). Tak zní alespoň oficiální výklad celé vojenské akce. Pověst válečného hrdiny Raymondovi výrazně pomáhá v jeho politické kariéře a díky úsilí své ambiciózní matky Eleanor Shawové (Meryl Streepová) se stává jedním z hlavních kandidátů na post viceprezidenta Spojených států amerických. Kapitána Marca ovšem pronásledují podivné sny o tom, že ve skutečnosti došlo k únosu celé vojenské jednotky a jeho muži se stali oběťmi systematického vymývání mozků. Zdá se, že vlastním vzpomínkám nelze věřit a politické spiknutí nabývá stále větších rozměrů. Tento politický thriller představuje velmi vydařený příspěvek v kategorii konspiračních filmů a vyniká hvězdným hereckým obsazením. Meryl Streepová byla za svůj výkon ve vedlejší roli dokonce nominována na Zlatý glóbus a cenu BAFTA. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tenhle filmek má ten problém, že jako první jsem viděl verzi ze '62 a pak až teprve Denzela. S ohledem na to je novější verze pouhou adaptací a ne remakeem, protože tady je mnohé jinak i když kostra zůstává. Verze '62 byla unylá, ze začátku ukecaná a částečně nudná. Tady už od začátku je vidno, že se něco děje a že se to má sledovat, ale příliš technologie to zabíjí, jako by tam nemohlo zůstat to vymývání mozků. Přebývá tu zájmová tech-firma na pozadí, trochu zbytečně je tu sám syn vecpán do popředí a vůbec je to nějak celé zpřeházené - kdo co dělá a proč. Ve smyslu konání postav je tedy přesvědčivější zase verze '62. Kdyby autoři vzali prostě starý scénář, mírně mu upravili začátek a natočili ho s těmito novými herci v modernějším vzhledovém kabátku, mohlo to být mnohem a značně lepší. Takhle je to divné... něco. Srovnání se starší verzí se prostě nevyhnu. Ani nevím proč. Ne, že bych nechtěl, ale tak nějak... musím... něco mi říká, že musím... ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Dosť chladný a málo záživný politický thriller s prvkami ľahkého sci-fi, ktorý mal možno väčšie ambície vďaka výbornému obsadeniu, ale samotný príbeh sa tvorcom ani trochu nepodarilo zrealizovať bez hluchých miest a tiež bez nelogických vysvetlení. Proste som tomu neuveril a to bola jednoznačne najväčšia "mucha" celého filmu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Není to úplně nijak skvělý remake, ale přece jen to zase úplně špatný film není. Jonathan Demme je natolik zkušený režisér, že se mu podařilo natočit kvalitní film, který ale postrádá sílu a dojmy, které budete mít po zhlédnutí původního filmu. Navíc i to finální vyznění je o dost odlišné, což je prostě škoda. Tady se historie neopakovala. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, takže nemôžem porovnávať nakoľko originálny či nápaditý bol tento remake v porovnaní s pôvodným. A teda čo sa týka konceptu tohto kúsku, možno príde zápletka trochu fantazmagorická, ale nikdy nehovor nikdy. Páčila sa mi hudba, dobrý výber hercov a celkovo ma bavia takéto konšpiračnô-politické báchorky. Good one! ()

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem ani původní filmové zpracování Johna Frankenheimera ani jsem nečetl Condonovu předlohu, takže nemůžu srovnávat. Nicméně, solidně odvedená režisérská práce, kvalitní herecké výkony (hlavně Liev Schreiber, Denzel Washington a Meryl Streep). Lehce nadprůměrný politický thriller se zajímavou zápletkou, ovšem tak od třetiny filmu docela předvídatelné, žádné překvápko... Rozhodně ale stojí za vidění. Slabší 4 * ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Scenárista Daniel Pyne dostal přes 1 milión $ za počáteční návrh scénáře. (ČSFD)

Reklama

Reklama