Reklama

Reklama

Karlík a továrna na čokoládu

  • USA Charlie and the Chocolate Factory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Karlík Bucket žije se svými rodiči a prarodiči v polorozpadlém domku. Jsou chudí, ale milují se a nedali by jeden na druhého dopustit. Nedaleko se nachází obří továrna na čokoládu, kde kdysi Karlíkův děda pracoval a poznal osobně samotného majitele Willyho Wonku. Karlík, který miluje čokoládu má sen se do továrny jednou podívat, ale to se zdá celkem nemožné až do té doby, kdy Willy Wonka vyhlásí soutěž, jejíž pět dětských vítězů z celého světa bude moct strávit jeden den v továrně. Stačí jen v jedné z čokolád najít zlatý kupon... (TV Nova)

(více)

Recenze (1 310)

DassemUltor odpad!

všechny recenze uživatele

Naprostá sračka a nedívatelná trapárna. 81% skóre a póza místních pseudo intelektuálů kteří stříkají blahem mi nejde do hlavy a je mi z ní na blití. ()

Gamekeeper77 

všechny recenze uživatele

Co čekat od Burtona. I když oproti jeho ostatním filmům slabota, přesto i tak opět lehce ujeté. Hrozně moc se mi libí ten dojemný příběh a vůbec všechno to, co se děje venku. Ta část filmu odehrávající se v továrně pro mě bohužel už tak zajímavá není. Takže když to zprůměruju... 82%. ()

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Výtvarně opulentní, dějově místy dost nudné. Hlavní myšlenka je podaná jak pro sedmileté děti. (úvodní titulky jsem si pustila 2x) ()

Petule3 

všechny recenze uživatele

Ty jo, já si říkala, jak to nakonec asi skončí...hororvě? Ujetý mi to na to přišlo dost :). Docela jsem se těšila, že ti fakani už z továrny nevylezou a ono prd. I tak jsem ale byla spokojená. Nakonec film přinesl krásná poselství a měl hloubku. Johnny Depp je herecký bůh, malý Karlík (Charlie) moc sympatický klučina a vůbec, všechno tak nějak hezky zapadlo. Dokonce mě na chvíli úplně přešla chuť na čokoládu, a to je co říct. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

To co jsme čekali, to jsme dostali... Před tím než Karlík odešel do továrny, tak to bylo úplně dokonalé, ale když přišel do továrny tak se to už zhoršilo, protože něco fakt už Burton přehnal, ale očividně si to užil Burton i my a když je vidět režisérova láska k filmu, tak je film špatný pouze málokdy (to není Burtonův případ:). Johnny Depp dost dobrý a (tehdy) skvělý Freddie Highmore, kterému dal Burton šanci a on ji naplno využil. Byť je už něco fakticky přepísklé tak stále je to úžasný rodinný film se skvělou atmosférou a ponaučením na konci. 80% ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Možno je to CGI blato a väčšinou vizuálne umelé, ale má to vtip a bombastické umpalumpa songy. Okrem toho Johnny Depp perfektným stelesnením popleteného a cynického Williho Wonky. U mňa 4* a 85%. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Díky vizuálnímu stylu je to nezapomenutelný zážitek. Ale samozřejmě to vidím po několikáté, takže zbytek není taková sláva a docela to nudilo. Na tom zas tak nezáleží, protože už od prvního shlédnutí, když jsem byl ještě malý, mi v hlavě ten zmíněný vizuál zůstal. Burtonovsky míň temné, o to víc ujeté, ale v dobrém slova smyslu. 5-* ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Karlík podle mého názoru není plagiátem sebe sama, ale opravdu dojemným, zralým dílem umělce, který nás dokáže zas a znovu pozvat do svého originálního světa. 100 % (Alena Prokopová, Ci 08/2005, str. 46) ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Fantasy filmy jsou něco přesně pro Tima Burtona. Když nemusí dodržovat žádná pravidla a může dát volnou ruku své fantazii. Původně jsem neměl ani zdání, že existuje knižní předloha a dokonce i ta filmová. Jenže tady se tvůrci fakt vyřádili. V první řadě perfektně fungují jednotlivé scény. A to jak barevně, tak svým celkovým vzezřením i nápaditostí. A to nemluvím o kostýmech a maskách. Osobně si navíc neumím představit v roli nikoho jiného než Johnnyho Depa, ta role je mu šitá na kůži. A to i když i z několika dalších představitelů bych si osobně vybral, tohle je prostě ta nejlepší volba. Pochválit se dá i hudba a jednotlivé písně. Ty naštěstí perfektně fungují v českém překladu a dabingu. Taneční čísla jsou vůbec kapitolou samo o sobě. Celkově působí jako klipy a jsou vtipné. Vtipným fantasy uměním nakonec T. B. umí nešetřit. Čokoláda a další cukrovinky jsou dětem blízké a tak nejlépe pochopí, že snad pořád platí, že se skromností se nejdál dojde a že kdo chce moc...atd. Celkově film působí skvěle a za mě se rozhodně neomrzí. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Adaptácia Dahlovej knihy v réžii Tima Burtona s Deppom v hlavnej úlohe? To už z princípu nemôže dopadnúť zle. Ani nedopadlo. Rovnako ako z knihy aj z filmu bolo cítiť ten správny sarkastický čierny humor. Hudobná zložka super. Čo sa týka dabingu, obvykle sledujem filmy s titulkami; toto je ale jeden z mála svetlých prípadov, kedy sa fakt podaril. Hlavný hrdina žijúci v chudobe a v baráku na spadnutie (ale aspoň s milujúcou rodinou) bol suverénne najnormálnejší z pätice detí. Zvyšné boli jedno odpornejšie, než druhé. Helene Bonham Carter to seklo a Missi Pyle je s tým odpudivým výrazom tváre fakt desivá. Okrem "nevinnej" hlavnej dejovej linie si v tej druhej pán veľkopodnikateľ rieši traumu z detstva a vzťah s vlastným otcom. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Hezká podívaná, tvůrci si s filmem zjevně hodně vyhráli. Zápletka byla trochu slabší a výběr ostatních dětí snad až příliš vyhnaný do extrému. I s ohledem na název filmu bylo jasné, že Karlík vyhraje, a tak byl úvod dost nuda, a podle ostatních dětí bylo jasné i to, že právě Karlík získá tu prémii. ()

forzaroma 

všechny recenze uživatele

Pekná, neobvyklá rozprávka. Johnny Depp sa vynikajúco zhostil úlohy továrnika Willyho Wonku. Dojímavé spracovanie, počas ktorého som mal dva krát slzy v očiach. A ešte raz, fantastický DEPP! Len ľutujem, že som si so sebou do kina nezobral ani jedno to sladké potešenie... ()

woolfie 

všechny recenze uživatele

Burton + Depp = zábava. A to jakákoliv, tady možná i pro děti... Báječně ujetý příběh v pitoreskní výpravě, neodolatelný Depp a songy Umpa-lumpů, které mi zněly v hlavě ještě dlouho po shlédnutí filmu. Mimochodem - viděl jsem ho v letadle a spolu s manželkou a dcerou jsme byli podrobováni zkoumavým pohledům spolucestujících pochybujících o našem zdraví při každém výbuchu smíchu, kterým jsme budili ostatní! ()

DAF1 

všechny recenze uživatele

Johny předvedl jeden ze svých standartnich výkonu, ne sice jako v pirátech, ale nějak tak podobně. filmová atmosféra chvílemi připomínala Střihorukého Edwarda. Jinak docela prostý jednoduchý přiběh neměl chybu. Veverky byly super, akorát skřitci docela zklamali. Jinak od Burtona to byl prvotřídní snímek, srovnatelný právě se Střihorukým Edwardemi. Akorát se mohl dát větši prostor Christopheru Lee, pro kterého to byla asi jedna z posledních filmovych rolí, ale klobouk dolů před tím, co předvádí v 83. ()

axik 

všechny recenze uživatele

Bizardní a geniální. Směsice barev a pohybu, kterou lze nalézt snad jen u Teletubbies. Burtonovo temněpestrobarevné dílko plné fantazie a šílených hereckých kreací. ()

Související novinky

Chalamet bude Willy Wonka

Chalamet bude Willy Wonka

25.05.2021

Hvězda filmů Dej mi své jméno a Duna Timothée Chalamet získal po předchozích spekulacích hlavní roli v nadcházejícím prequelovém filmu o Willy Wonkovi. Snímek od studia Warner Bros. pojmenovaný… (více)

Willy Wonka se dočká prequelu

Willy Wonka se dočká prequelu

20.01.2021

Studio Warner Bros. oznámilo chystaný prequel Karlíka a továrny na čokoládu jednoduše pojmenovaný Wonka na 17. března roku 2023. Bude se tak jednat o prequel vyprávějící origin postavy Willyho Wonky,… (více)

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

Waititi, Netflix a knihy Roalda Dahla

06.03.2020

Režisér Taika Waititi (Králíček Jojo, Thor: Ragnarok) napíše a natočí dva nové chystané animované seriály pro Netflix. Ty pak budou vycházet ze známého dětského díla spisovatele Roalda Dahla Karlík a… (více)

Willy Wonka shání obsazení

Willy Wonka shání obsazení

06.06.2018

Studio Warner Bros. by rádo další miliardový úspěch a jedním z projektů, který by této mety mohl potenciálně dosáhnout, je remake oblíbené muzikálové klasiky Pan Wonka a jeho čokoládovna. Ten se… (více)

Reklama

Reklama