Reklama

Reklama

Dva kamarádi, Felix Unger a bývalý sportovní novinář Oscar Madison, se naposledy setkali před sedmnácti lety. Nyní je čeká setkání nové, nečekaně dobrodružné. Všechno začne ve chvíli, kdy Oscarovi, který žije na Floridě, zavolá jeho syn Brucey, aby ho pozval na svou svatbu do San Malina v Kalifornii, která se má konat příští neděli. Jeho nastávající je Felixova dcera Hannah a také ona samozřejmě svého otce, který žije v New Yorku, pozvala. Dávní přátelé se setkají na mezinárodním letišti v Los Angeles, kde si na další cestu pronajmou auto. Jízda přes poušť se však stane nečekaně dobrodružnou odyseou. Nejprve zapomene Felix Oscarův kufr na letišti, potom ztratí směr a zabloudí, pak mají nehodu, takže daleko od hlavní silnice přijdou o auto. Čeká je několik dalších obtíží s policií, mrtvolou, příčeskem, spodním prádlem, pomstychtivým kovbojem a také se záletnými ženami Thelmou a Holly, na které cestou narazí v jednom maloměstském baru. Přesto všechno jsou neustále se hašteřící kamarádi rozhodnuti dorazit na svatbu včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Rimina 

všechny recenze uživatele

"...Fáá,fáá,fáááá..."Tahle správná dvojka mi zmasírovala bránici tak jako už žádná komedie dlouho ne.Lemmon a Matthau jsou (byli), pro mě vždy zárukou skvělé zábavy.Tomuhle totiž říkám inteligentní humor,protože některé dnešní komedie kdy musíte mít vedle křesla blinkací pytlíky, vážně nemusím.Ale zpátky k filmu.Pro mě to bylo 97 minut záchvatovitého smíchu,kdy jsem se v křeči třikrát sesunula k zemi. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Lemmon a Matthau - záruka 100% zábavy! Nebyť ich, bola by to fakt nuda (aj keď ani dvojka Buscemi a Spacey by nemusela byť zlá:). Prvý diel som nevidel, ale ak je aspoň s polovice taký vtipný ako tento, musím to čo najskôr napraviť. Pôvodne to malo byť za päť, ale dávať Správnu dvojku II na úroveň Americkej krásy či Pulp Fiction... to zas nie. No nenechajte sa odradiť - super komédia a krásna spomienka na herca Lemmonovho formátu. Nech mu je zem ľahká, ámen. PS: Čo sa komédií týka - päť *. Nech mám čisté svedomie... ()

Reklama

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou řekneš slovo trifetka tak tě začnu škrtit a pak mě může zatknout ještě jednou a bude to čtyřfekta :o) Oscar a Felix naprosto úžasná dvojka, která tentokrát opět nezklame. Putování po Kalifornii a přechodné bydliště u šerifa v San Cosik opravdu sklízí úrodu . Je to jejich poslední vzájemný film a taky odešli v tom největším a nejlepším stylu nikdy na tento film nezapomenu . ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Podivný pár mě velmi bavil. Pokračování po 30 letech vypadalo jako celkem zajímavý nápad. Jenom již dle místní galerie je poznat, že hlavní duo citelně zestárlo. Ve fimu se to zpočátku projevuje především na Jacku Lemmovi, který byl v předchozím filmu vskutku skvělý ale tady již působí jako starší pán a tu jeho ďábelskou hypochondrickou povahu jsem mu měl nejdřív už problém věřit. Nakonec jsem si ale zvykl a ve výsledku byla stejně hlavní dvojice hlavním důvodem, proč jsem některé polotrapné epizodky (hlavně opakované střety policíí) dokázal skousknout. Neila Simona považuju za mistra bytových konverzaček ale zde se od krásného komorního pojetí původnímu filně silně odprostil a film jen přeplácal úmělými situacemi ve všelijakých prostředích, ve kterých se vždycky musí stát nějaký průsvih. Jiný model humoru zde snad ani neexistuje a po chvilce to začne působít jak úměle, tak únavně. Ale tak sledovat se to dá a párkrát jsem se stejně upřímně zasmál. Na rozdíl od původního filmu se ale k tomuto už určitě nebudu vracet a klidně si ho nechám v hlavě naprosto vyšumět. ()

LuckyStar 

všechny recenze uživatele

Pohoda! Moc příjemná komedie s pány Lemmonem a Matthauem, proč si to neříct rovnou. A je vtipná! A naprosto přesná pro 4. hodinu odpolední kdesi na vzdálené chatce či na cestě autobusem vyprahlou pouští. Chemie mezi protagonisty tady funguje líp, než by se na první pohled zdálo - a to není nikdy na škodu. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kdy se zřítí auto z půjčovny, dopadne na střechu, ovšem v další scéně, kdy je vidět výbuch, je auto opět na kolech. (Hopkins)
  • Jedná se o poslední film dvojice Jack Lemmon a Walter Matthau. (A.MacGyver)

Reklama

Reklama