Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (340)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Ač tato bondovka začíná poměrně okoukanou honičkou na lyžích a nevýrazným úvodním songem, vyklube se z ní více než solidní rozloučení s Bondem v podání přeci jen přestárlého Rogera Moorea. Je pravda, že právě Rogerova věku jsem se bál nejvíc a řekl bych, že stejné ocenění za zdejší roli Bonda by měl získat i jeho kaskadér. Walken válí v roli záporáka, který má navíc vcelku originální teroristický záměr - zatopit Sillicon Valley. Zkrátka a dobře, Roger Moore se rozloučil s Bondem stylově. Sice v pokročilém věku, ale pořád s jeho typickým smyslem pro humor. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Po tejto bondovke dali zbohom celej sérií Lois Maxwell - Monneypenny, a Roger Moore v úlohe Jamesa Bonda. Človek by čakal, že tento rozlúčkový Bond bude lepší ako tie predtým, lenže každá posledná Bodnovka agenta 007 stojí za staru belu. Tak je tomu aj tu. Nie že by bola vyslovene zlá, ale predchodcom nesiaha ani po päty. Dôvod - aspoň v tomto prípade - nad slnko jasnejší - starý roger moore. Minimum akčných scén a aj tie nedosahujú kvality predchádzajúcich dielov. Všetkého je tu po menej, aj keď sa nám tvorcovia snažia nahovoriť opak. Film síce plynie tak ako ostatné, a nie je tam výraznejší prvok, ktorý by bol prekážajúci, len to skrátka nie je ono. Jediné čo môžem pochváliť je Christopher Walken - jeho zloduchov jednoducho žeriem. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ano, byla to vyhlídka na vraždu, ale na vraždu páně scenáristy. Ač jistě dělal, co mohl a do tohoto špionážního guláše neustále přimíchával další a další ingredience, neumíchal z toho nic moc poživatelného. Co chvíli vybublá na povrch zapáchající kousek starého masa (Moneypenny), cosi šlachovitého (May Day), cosi neoškubaného (Ms. Sutton), vejce (Bond) a nějaký ten košťál (Zorin). Nabyl jsem dojmu, že tohle už asi nikoho nebavilo natáčet. Taková poslední křeč. Žádné nové nápady (lyžovačka, honičky, divoká stvoření). Jedinou inovaci, kterou jsem postřehl, bylo, že si Bond jako správný agent se špatnou pamětí dělal zápisky z nějakého odposlechu. Napsal asi čtyři slova. Bond je zde prostě omezený... Spíše je zde jako nějaký upjatý detektiv ze staré školy, takový anglický pan Monk, než nějaký super agent britské tajné služby. Do kladného hodnocení bych zahrnul především Grace Jones, která dokázala na sebe poměrně snadno strhnout veškerou pozornost. Ani Walken nebyl špatný. Byl to úctyhodný protivník, ale protože pokaždé odmítal asistovat u Bondova zabití, vždy mu Bond upláchl a z velkého záporáka stal se v průběhu filmu pěkný pitomec. Jakoby se držel tradičního hesla: Chci zničit svět, ale rozhodně kašlu na to, co udělá nějaký můj imbecilní poskok s nejlepším agentem světa, kterého jsem konečně po mnoha peripetiích zajal. Osmdesát procent filmu nuda jako v Turínském koni, ale ke konci je to už tak napínavé, že mi samou nervozitou začaly padat na zem tortily . ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Přepálený "supermoderní" Bond, plný šílené estetiky (barvité kulisy, crazy účesy, ulítlá hudba) a téměř šedesátníka Moorea, který si musí v každé třetí scéně otravně pomáhat střihem, či dokonce zadní projekcí. Věc, která v osmdesátých letech prakticky vymizela. Nečekal bych ji ve vysokorozpočťáku s takovým renomé, jaké si v tu chvíli celkem zdatně vytvářel příběh agenta 007. Glen, ač se snažil v posledním příběhu Rogera Moorea vsadit vše na divokou akci a nákladné pyrotechnické kousky, úspěch se dostavil jen na půl, tedy technicky je View to a Kill do té doby nejnadupanější bondovkou, Walkem je brilantní, ale chybí kouzlo "klasiky", chybí vychytávky a typické trademarky. Tváří se to spíše jako čistokrevný akční thriller, který ale kapacitně nestačí a dýchavičný hlavní protagonista už tuplem ne. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Loučení agenta Rogera Moorea s postavou 007, bylo zvláštní. Začátek filmu byl jak ze sna: honička na lyžích, nehorázná akce zakončená efektivním seskokem z Eiffelovky, jenže došla pára, no ono s ohledem na věk hlavního představitele se není co divit . Ovšem kdo pak se má koukat na akčního důchodce, že? Tak během filmu s akcičkou vypomůže tu kůň, tu hasičské auto. Trošku jsem přemýšlel, proč do toho Roger ještě šel a pak mě to trklo, měl tam přeci 3 ženy se kterými měl milostný poměr a to je větší lákadlo než váček s penězi, že? Ovšem dá se počítat Grace Jones za ženu ?? Nedá !! Ale rvačka s ní, to by byl boží masakr. A jelikož každá nuda jednou konči došli jsme na konec a Roger se s námi rozloučil ve velkém stylu parádni akci na mostě Golden Gate v San Franciscu a řeknu Vám ten Leninův řád od šéfa KGB dostal Bond právem !! Poslední poznámka šéfa KGB, je nehorázně vtipná náražka na tehdejší realitu výzkumu SSSR, za to je jedna hvězda. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Roli Sira Godfreyho Tibbeta přijal Patrick Macnee na základě vzájemného přátelství s Rogerem Moorem a také díky jeho přání stát se součástí filmu s Jamesem Bondem. (Conspi)
  • Hlas vycházející z reproduktorů v San Francisco City Hall patří scenáristovi řady filmů o agentu Bondovy Michaelu G. Wilsonovi. (Conspi)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama