Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský plán na zatopení Silicon Valley má jen jednu vadu. Nepočítá s Jamesem Bondem. Roger Moore v hlavní roli britského akčního filmu. Sotva se James Bond vrátí z úspěšné mise v Sovětském svazu, dostane další úkol: prověřit aktivity francouzsko-anglického průmyslníka Maxe Zorina, který vyrábí a dodává mikročipy pro anglickou armádu. Jedna z těchto tajných součástek se totiž ocitla právě v nepřátelském Rusku. Zorin provozuje i chov dostihových koní, kteří v závodech pravidelně vyhrávají. Bond na dražbě Zorinových hřebců zjistí, že muž ve spolupráci s bývalým nacistickým lékařem Mortnerem dopuje koně steroidy přímo během závodů, a to pomocí dálkově ovládaných mikročipů. Ostatně samotný Zorin je vlastně Mortnerovým dílem: narodil se za války jako výsledek Mortnerových steroidových pokusů na těhotných ženách. Je nadprůměrně inteligentní, ale také psychopatický. Už se vymkl z rukou KGB a připravuje šílený plán: pomocí obří exploze hodlá zatopit Silicon Valley (Křemíkové údolí) u San Francisca, tím zničit osmdesát procent světové produkce počítačových čipů a převzít v tomto oboru světový monopol. Že to bude stát životy milionů lidí, jej vůbec nezajímá... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (340)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé první seznámení s Rogerem Moorem v 007. Starší díly Jamese Bonda jsem nikdy neviděl, takže jsem měl trošku obavy jak budou vypadat hlavně akční scény. Nakonec jsem se dočkal místy příjemných překvapení. Je zde výborná dostihová honička, zajímavý záporák v podobě Chistophera Walkena a hlavně Roger Moore rád hází velice solidní hlášky. Škoda trošku roztáhlosti děje a také jasné mínus za upištěnou Tanyu Roberts. PS: Je poznat že Roger už prostě má svůj věk a tak začíná být i trošku nevrlý, bohužel i vůči ženám. Změna zkrátka byla naprosto potřebná. 60% ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Bondovka v ktorej je doteraz cítiť asi najväčší vplyv amerického štýlu točenia. Výbuchy, zničené policajné autá, nezmyselná a bezhlavá streľba z automatických zbraní a samozrejme záverečný súboj na americkej ikone Golden Gate. Čo sa tíka samotného geriatrického Moorea? Je očividné, že je už so silami na konci, a už už umrieť. Je až zarážajúce, že produkcia stále držala pri živote Bonda na pokraji senility. Porada pred vyslaním Bonda do akcie vyzerala, ako posedenie dôchodcov. Tanya Roberts ako bondgirl bozkávajúceho Moorea, ktorý by mohol byť jej dedko, už to svedčí o tom že tento koník je už dobrý len na chov. Celý dej je tak pozvoľný, aby dedko vyzeral akčnejšie. Vlastne akčné scény (myslím šprinty, pästné súboje...) tu celkovo absentujú. Najviac ma však potešila úvodná antarktická scéna. Scény na lyžiach ma vždy v bondovkách fascinovali. Čo sa tíka hlavného záporáka je Christopher Walken to najlepšie, čo sa kedy postavilo proti Bondovi. Scenár a prostredie je tiež vynikajúco vybraný. Nebyť tej skameneliny neváhal by som vytiahnuť maximálne hodnotenie takto len za 3*. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Mooreových Bondovek. Nedá se sice napsat, že by Moore byl nějak "ve formě" - 007 spolu s ním hraje tak desítka kaskadérů - ale na tom nesejde. Film slušně odsýpá, má senzační akční scény (nejlepší z nich je hořící radnice a útěk v hasičském voze, který citovali Arnie a spol. v Terminátorovi 3), nechybí mu napětí ani humor a má excelentního záporáka. Pohled na Walkena střílejícího horníky samopalem, na jeho šílený výraz, to je silná káva. Finále se vzducholodí a mostem je jedno z mých nejoblíbenějších. Poznámka: Pan Q se tu sice objeví, ale do jeho oddělení se nepodíváme a Bondovi nedá ani jednu "hračičku". Píšu to sem pro ty z vás, které zarazila a urazila nepřítomnost technických vychytávek třeba v Casinu Royale. Jde to i bez nich. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Poslední Mooreovka, stojí na výborném scénáři, jenže Bond už trošku zavání pedofílií a bondgirl se nezmůže na víc než blbou blondýnu. Ještěže tu máme skvělou May Day, šíleného Walkena a nezapomenutelné finle na mostě Golden Gate. A nenechte se zmást, ten řád, který na konci Bond dostane, není určen Bondovi ale Rogeru Moorovi. Za těch 12 let s Bondem si to zaslouží;) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Síce celkovo slabšia, ale stále ešte nadpriemerná bondovka, ktorá vôbec nevybočuje z cesty a drží sa zavedených tradícií. Na Rogerovi Mooreovi už badať značnú únavu a určite to bolo dôvodom zmeny predstaviteľa Jamesa Bonda v nasledujúcom dobrodružstve a nie o čosi nižšie tržby. Ešte spomeniem Tanyu Roberts, pri ktorej síce je načo sa pozerať, herecky je to však jedna z najmenej výrazných bondgirls. Suma sumárum, bondovka ktorá tajnému agentovi image rozhodne nekazí. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (44)

  • Během premiéry se na adresu filmu vyjádřil tisku Sean Connery slovy: "Jamese Bonda by měli hrát herci vě věku 33-35 let. Já jsem na to už příliš starý. A Roger Moore rovněž!" (Conspi)
  • Roger Moore věděl, že je na roli starý. I se tak veřejně vyjádřil, že už Bonda hrát nechce a měl by ho hrát někdo jiný. Musel však tímto filmem splnit závazek s A. R. Broccolim na představování Bonda po 12 let. (Honzíno)
  • Skok z Eiffelovy věže se měl natáčet nadvakrát s dvěma různými kaskadéry. Po prvním skoku byly ale získány všechny záběry, a tak druhý skok nebyl potřeba. Zklamaný druhý kaskadér skočil z věže na vlastní pěst bez potřebných povolení od pařížských zastupitelů. Aby nebylo ohroženo další natáčení, dostal tento skokan okamžitou výpověď. (Colonist)

Související novinky

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

Tanya Roberts zemřela den po chybném oznámení

05.01.2021

Aktualizace 5.1.2021 20:30: Život občas píše bizarnější zvraty, než kdejaký scénář k filmu. Tento je bohužel ale spíše velmi smutný. Po včerejším vyjádření hereččina zástupce Mika Pingela, jenž… (více)

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

Zemřel Roger Moore, třetí James Bond

23.05.2017

Když už se má člověk stát hercem jedné role, měla by ta role stát za to. Roger Moore právě takovým hercem byl (všichni ho totiž znají jako Jamese Bonda) a nikdy nevypadal, že by mu to zase tolik… (více)

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

Daniel Craig: Bondem až do smrti?

20.12.2011

Je to docela překvapení. Během nejrůznějších průtahů mezi rozpačitě přijatým Quantum of Solace a právě natáčeným Skyfall se objevily spekulace, že třetím dílem Craigova služba Jejímu Veličenstvu… (více)

Reklama

Reklama