Reklama

Reklama

Když se Eleanor, Theo a Luke rozhodnou, že se zúčastní výzkumu spánku v ohromném zámku, užijí si víc, než by si přáli. Dr. Marrow jim totiž povypráví o strašidelné minulosti toho to sídla. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

Laurent 

všechny recenze uživatele

V první řadě je tento snímek REMAKEM stejnojmeného snímku (Haunting) z roku 1963, který jsem viděl a je mnohokrát lepší (csfd - 87%). Zámek hrůzy není příliš strašidelný na rozdíl od původního Strašení. Do scénáře producenti nastrkali spoustu pitomin. Toto je další z mnoha krásných ukázek toho, jak dokáže Hollywoodská produkce otřesně zbídačit výborné předlohy. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

První část se rozjížděla celkem slibně, opravdu strašidelný dům, do kterýho bych se bál sám i ve dne, vytvářel skutečně prostor pro budování nervydrásajícího napětí. Pohledy na vyřezané dětské hlavy, temné chodby, staré dveře, prostě dobrý odpichový bod. Jenže...a to je to, proč hodnotím 1*, film se zvrtl v naprostou blbost a slátaninu! Lili taylor se proměnila v duševně narušenou a v druhé části hrozně protivnou osobu!!! Nemohl jsem jí ani vystát, Catherina Zeta-Jones vypadala moc hezky, jenže se záhadně proměnila z povrchní mrchy v uvědomělou a starostlivou osobu, Liam Neeson sympaťák, Owen Wilson tam neměl co dělat a ty u digitálních triků jsem se skutečně upřímně zasmál, takhle ubohý horor se jen tak nevidí. Ať žije Záhada Blair Witch! ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Film disponuje dvomi aspektami, prečo si tento film pozrieť. Jednou je tajomné, temné a veľkolepé sídlo, ktoré samé o sebe bolo strašidelné. A myslím si, že bolo asi aj jediné čo bolo na filme strašidelné. A za druhé sú to známe mená, ktoré vám, ale dobrý film nezaručia a tramtadadá ani nezaručili. Scenár mizerný, film bol zábavy na miestach, kde chcel zaujať silným napätím. A príbeh bol tiež totálne bez originality. Ked si chcete pozrieť ducharčinu a aj pri nej sa báť, dajte prednosť The Haunting (1963), ten je cez atmosféru king a tento film sa mu nemôže rovnať, len to som chcel. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Včera zvečera mor a cholera, totiž včera zvečera jsem viděla Zámek hrůzy. Nemůžu si pomoct, ale zdaleka nejlepším hercem jsem shledala onen skromný domek samotný, který je tak neuvěřitelně nevkusný, až je skvostný, a každému s gramem rozumu a hrstkou pudu sebezáchovy musí být na první pohled jasné, že tady bude strašit stejně jistě jako v Grónsku mrznout. Scénář a zápletka jsou rovněž děsivé, ovšem v poněkud jiném slova smyslu, a postavám jsem ani na vteřinu nevěřila, že mají problémy se spaním, protože herecké výkony jejich představitelů dělaly dojem, že sebou švihnou a usnou každou chvíli. Vzhledem ke zvučným jménům, která Zámek zdobí, mi to přijde jako zdaleka nejstrašidelnější věc na tomto filmu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První půle docela fajn. Prostředí zámku je vymazlené a vizuálně dost bohaté. Pak už to jde úplně do kytek kvůli hrůzostrašným digitálním trikům a sebeparodicky teatrálním hereckým výkonům (Owen Wilson je v hororu lol af). Byla na tom vidět snaha udělat akční fantasy duchařinu pro celou rodinu, ale v tomhle pohádkovém zpracování je to stejná nuda, jako pozdějších 13 duchů. Film jsem si chtěl oživit, protože to byl v dětství můj první horor a dodnes vzpomínám, jak mi některé scény přivodily solidní noční můry. Dnes už to ale působí bohužel spíš směšně. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Liam Neeson trpí strachem z výšek, a tak ve scéně, kdy v zahradním pavilónu šplhá vzhůru, aby zachránil Nell, nemusel svůj vyděšený výraz vůbec předstírat. (Tereza666)
  • Zámek, na kterém se tento film natáčel, se nachází v Granthamu v Anglii a je majetkem Evansvillské univerzity. (Tereza666)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 29. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama