Reklama

Reklama

Reggie Dunlop je hrajícím trenérem týmu Náčelníků z Charlestownu z nižší hokejové ligy. Jeho hokejová kariéra se pomalu blíží ke svému konci a jeho tým na ledě kráčí od porážky k porážce, proto kolují zvěsti o jeho definitivním zániku. Reggie k tomu všemu ještě musí čelit porážce i ve svém osobním životě, protože se mu hroutí manželství. Když se dozví, že řeči o zániku Náčelníků jsou pravdivé kvůli zrušení továrny ve městě, rozhodne se existenci svého týmu zachránit. Rozšíří falešnou zprávu o prodeji Náčelníků floridské důchodové společnosti a snaží se změnit názor jejich utajovaného hokejového sponzora tím, že přitáhne pozornost diváků ve městě. Toho se mu podaří docílit díky nové koncepci, která spočívá v brutální hře a nespočtu šarvátek. Jeho tým vyniká v provokacích, bitkách a tvrdosti. Podceňované mužstvo začíná překvapivě vítězit, ale zároveň drží v lize rekordní počet trestných minut. Návštěvnost se sice podaří zčtyřnásobit, nicméně osud hokejových Náčelníků stále visí na vlásku… Americký snímek Nakládačka patří mezi populární komedie ze sportovního prostředí a v roce 1977 ho natočil slavný režisér George Roy Hill, držitel Oscara za slavný snímek Podraz. V hlavní roli temperamentního trenéra Reggieho vyniká Paul Newman, který se zde představí ve své poněkud drsnější podobě. Snímek je totiž založený na velmi černém a drsném humoru, který zábavně reflektuje prostředí nižších soutěží zámořského hokeje. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

senor 

všechny recenze uživatele

Film o jakési nesympatické partě podivných rabiátů, v čele s Newmanem (a to jsem si myslel že všechny jeho charaktery jsou kladné) hrající podivnou hru, která se zove hockey. Jediný trochu normální je tu šerif z Twin Peaks,ale ten si na konci taky přihřeje svoji polívčičku. Myslel sem si to, ale teď se mi to potvrdilo - G.R.Hill jako režisér nikdy za moc nestál. A nad vším vládne te "úžasný duch sedmdesátek". Ještě že u nás se hraje hokej. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Satira na skutečnost, že hra je čím dál tvrdší a životu nebezpečnější. V tomto vynikal hlavně tým Philadelphia Flyers (největší rival "mého" Pittsburghu), který zastrašování povýšil na taktiku. Dokázal tak získat i dva Stanley Cupy (1974-75). V samotném filmu se Charlestown Chiefs vedení tradičně dobrým Paulem Newmanem začali ubírat stejným směrem, a to díky bratřím Hansonovým. Po jejich příchodu do týmu začíná ta pravá zábava. Nechybí zde ani malé nahlédnutí do soukromí hráčů. Ovšem film je sám o sobě čistým průměrem a tak mu ani jiné hodnocení dát nemohu. Pořád je to ale jeden z těch lepších filmů ze sportovního prostředí. Taková Poslední sezona by si z tohoto filmu a z Miracle měla brát příklad. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Co je horší, než prohrát? Prohrát a být seřezán, aneb Paul Newman a jeho Náčelníci na válečné stezce. Nějak jsem nepobral, jestli to po éře filadelfských Broad Street Bullies mělo reflektovat násilí na ledě jako něco, co slouží k pobavení davu, stejně jako kdysi sloužily gladiátorské hry, a nebo jestli si to tím „šantánovým“ závěrem jen ze všeho dělá prdel. Každopádně, vylučovat se bude na straně domácích. George Roy Hill 2 minuty za filmování a scény z partnerského života 2 minuty za zdržování hry.. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je opravdu nakládačka. Hlavně od chvíle, kdy se do hry poprvé zapojej bratři Hansonové, jsem se skvěle bavil. O násilí, brutalitu, krev a černej humor rozhodně neni nouze. Jenže zábava moc dlouho nevydrží. Ve druhý polovině se začnou najednou řešit manželský vztahy a hlavně se kecá a moralizuje. Pak se odehraje ještě jedna hromadná bitka během zápasu a následuje podivný rozuzlení a happy end. Hodně nevyrovnanej film. Ale za vidění to stálo. Už jen kvůli tomu, že Paul Newman tady dostal opravdu hodně netradiční roli. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů o sportu to opravdu není, ačkoliv nám to slibuje obal originálního dvd, avšak jedna z nejlepších komedií o sportu možná ano. V některých scénách je hokej v podání Newmanových Náčelníků skutečnou zábavou, jindy brutální nakládačkou a často velmi dobře paroduje tento sport. Paul Newman je tu opět sympaťák numero uno a nezbývá mi, než smeknout před jeho výborným výkonem v tomto snímku. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (17)

  • Dave Hanson (Jack Hanson) patřil do rodiny pouze na plátně a právě role ve filmu mu zajistila podpis profi-smlouvy v NHL s Detroitem. (MarekT)
  • O hlavní roli projevil zájem Al Pacino, ten se ovšem smrtelně urazil, když se ho režisér zeptal, zda umí bruslit, a z projektu vycouval. Později toho sám litoval. (Mikino00)
  • Ve filmu se Chiefs rozhodli přilákat fanoušky do arény i sloganem "Agresivní hokej se vrací do města". Asi o dva roky po premiéře filmu se v Detroitu rozhodli před sezónou toto heslo převzít jako self-promo místní Red Wings. (MarekT)

Reklama

Reklama