Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Spojených státech probíhají přípravy na prestižní utkání v karate s favorizovaným mužstvem Jižní Koreje. Mezi těmi, kdo prošli přísným výběrem do pětičlenného reprezentačního týmu, jsou také Alex Grady a Tommy Lee. Vedle obrovské tréninkové zátěže se budou muset vyrovnat i s osobními problémy. Alex je vdovec, sám se stará o pětiletého syna. Chlapec právě leží v nemocnici v kómatu, pro ustaraného otce tedy nebude zrovna lehké soustředit se na sportovní klání. Tommy má zase nastoupit proti soupeři, který při podobném zápasu zabil jeho bratra... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (73)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně nezajímavá výprava do let dávno minulých, v kterých nebylo nejdůležitější vyhrát nad vaším soupeřem, ale vyhrát nad sebou a udržet si svou hrdost. Hodně přitažené za vlasy a úmyslně poučné. Ve výsledku nudné a zbytečné. Třeba se mi jednou před oči dostanou i ostatní díly a pochopím hloubku a kvalitu právě tohoto díla. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Ďalší diel (nielen) u nás vymyslenej série Karate tiger, samozrejme opäť bez akéhokoľvek súvisu s predošlými dielmi. Obohraný príbeh o skupine rozvadených bojovníkov, ktorí musia prekonať rozpory a spojiť svoje sily, aby dokázali, že Amerika je tou najkrajšou, najideálnejšou a samozrejme najsilnejšou krajinou na svete a že Američania musia vyhrať všetko, aj keby to mali byť majstrovstvá sveta v blbosti, veď hádam tam neskončia druhí! Napriek tomu sa však na to dá pozerať a Eric aj napriek svojej držke je rozhodne sympaťák. ()

Reklama

MacGyver 

všechny recenze uživatele

Originálny nápad? Nie. Originálne spracovanie? Nie. Originálne čokoľvek? Nie. Príbeh karate tímu USA, ktorý na ceste za víťazstvom musí prekonať nielen na prvý pohľad neporaziteľných súperov, ale aj obvyklé klišé ako milovaný syn na nemocničnom lôžku či temná trauma z minulosti zakorenená hlboko v hrdinovej efektne dotlčenej hlave. Záverčné turnajové scény, keď zranený Alex Grady so slzami v očiach no nezlomným odhodlaním získava pre svoj tím jeden bod za druhým, keď Tommy Lee podľahne návalu ľudskosti a nechá pomstu pomstou, keď kórejskí súperi pod váhou športovej spravodlivosti odovzdajú víťazné medaily porazeným, keď americký pátos je rovanko zreteľný ako vyrysované svalstvo hlavných hrdinov... No nie je to ,,žánrová“ pohoda?:) ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní akční film směřující místy až do dramatickýho příběhu o karatistů. Je tu sice nějaká ta pomsta a zajimavý tréninky. Jako film Nejlepší z nejlepších patří k těm lepším co těžkej béčkař,kdy natočil. Prát se sice umí,ale pochybuju,že by se,kdy dostal an nějakýho to mistrovství. Konec je sice vyjímečný a dojemný,ale těžko uvěřitelný. ()

Mik_e 

všechny recenze uživatele

Dva veteráni Taekwon-do, jeden zavalitý karatista, jeden provařený béčkový herec, dále pak skupinka korejských bojovníků a partička amerických podržtašek v jakési osmdesátkové variaci na zápas K-1, zde konkrétně dokonce mistrovství světa. Popravdě, hrát tu umí jeden (Roberts), vtipnej je taky jeden (Penn), a prát se uměj dva (bratři Rheeové, prozíravě postaveni proti sobě jako zlatý hřeb filmu). Přesto ale na béčko výborné, děj je jasný, předvídatelný, ale pohodově a přirozeně graduje. Závěr pak pořádně patetický, ale tak nějak tam patří. Pár dílů ještě s těmihle hrdiny přišlo, ale tenhle byl nejlepší. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Herec Phillip Rhee stvárnil postavu amerického reprezentanta Tommyho Leea, ktorý musí čeliť obávanému kórejskému bojovníkovi Dae Han Parkovi. Toho si zahral jeho starší brat, herec a kaskadér, Simon Rhee. (MM_Ramone)
  • Jediný film série The Best of the Best, ktorý dostal v amerických kinách rating PG-13 (do 13 rokov s doprovodom dospelej osoby), ostatné diely sa museli uspokojiť s ratingom R (do 16 rokov s doprovodom dospelej osoby). (beso74)

Reklama

Reklama