Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů přímo bytostně nesnáším, víc jak jednou se na ně nepodívám a situace mi přijdou obvykle spíš jen prvoplánově úsměvný. No ale tady musím říct, že jsem se celkem zasmál, i když později už ne tolik jako než odjeli z Amsterodamu. Říkám si, jestli to nebyla spíš taková trošku parodie, protože spousta věcí tam byla přehnaná, některý až do extrému (viz Vandersex, Slovensko, Vatikán...) A i když mi občas až zatmívalo při zjednodušeních a hloupostech děje a jeho pokračování, celkem mě to i pobavilo. Když bych to měl srovnat s nějakou z dalších těchto komedií, nevím, kterou si vybrat, protože oproti ostatním mi tu nepřišlo, že by tu byl záchodovej a nechutnej humor ani přílišný sexuální narážky, přestože těm čtyřem o nic jinýho nešlo. Což je hlavní věc, která mi u takových filmů vadí, že mladí se chtějí jen zkouřit, opít a s někým vyspat. Což je až příliš zjednodušený, i když se někteří lidé podle toho chovají a berou to za platnou minci. A na naštvané hlasy co se týká zobrazení Evropy a jejích národů si říkám, kdo by z toho srovnání vyšel hůř? A mimochodem, Bon Giorno! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prvně jsem si při pohledu na tuhle komedii uvědomil název a podobnou spojitost s podle mě velice povedenou komedií Roadtrip, ale jediné co je společného tak producenti a maximálně kus názvu. Nemůžu říct, že bych se nebavil. Ani mi to nepřišlo zas tolik trapné, chvílemi jsem se dokonce zasmál. Jenže v tomhle filmu je nádherně, ale opravdu nádherně vidět Evropa americkýma očima. A pozor! Kdekdo si u názvu všiml, že na téhle komedii spolupracovala i Česká republika, takže co myslíte, jak to nakonec dopadlo? Ano, tenhle výlet zavítá i do Východní Evropy, do Bratislavy. A myslím, že jim je to jedno, oni hážou východňáky do jednoho pytle. Nejlepší je, že v Bratislavě, jakoby venku se odehrává jediná scéna, jak stojí uprostřed polorozbořených komunistických paneláků, kde místo asfaltu je písek a jeden chlápek tam přijede ve Felicii Pickupu a hodí je do centra zábavy. Nevím jak Vám, kteří jste to viděli, ale mně to přišlo opravdu dost vtipný. Já vlastně nemohl čekat nic jinýho. Takováhle narážka je prakticky v každým americkým filmu, takže proč se nervovat. Je fakt, že Eurotrip je jedna z těch bláznivých komedií, u kterých jsem se na druhou stranu vcelku dost zasmál, ale po druhý bych se na ní asi už nepodíval. Na konec bych dodal, jednu větu z americké brožury: --- Bratislava má jednu zajímavost...můžeš se tu vyspat se sestrou ! ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James L. Venable: 1. Scotty Doesn't Know ,2. My Generation ,3. Wild One ,4. 99 Red Balloons ,5. In the City ,6. Shooting Stars ,7. Nonchalant ,8. Scott Doesn't Know [Euro Version] ,9. Make My Dreams Come True ,10. Du ,11. Les Promesses ,12. I Love Marijuana ,13. Turn It Up ,14. Get Loose , ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia pre stredoškolákov, výborne motivovaná hudba v scénach a výber hercov. Réžia sa vyhla aj rôznym fekálnym nadbytočnostiam, na ktoré sme bohužiaľ v týchto filmoch zvyknutí a tak snímka zanecháva vcelku pozitívny dojem, v ktorej nájdeme pohodovú mladistvú jazdu, celkom aj vydarené gagy a pár intímnych scén. Ako typická teenagerovská komédia to nie je zlý film, je zaujímavé pozorovať a ironizovať stereotypy správania jednotlivých národov Európy, niektoré scény sú naozaj dobré, ale celkovo je to len priemerná komédia. Niekomu by to mohlo pripadať ako trochu infantilný prejav americkej nabubrelosti a obmedzenosti, niekomu zase ako veľmi tendenčná anti-európska agitácia. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

"Hansi! Grubere!" Napoprvé teenagerovský komediální standard, ale napodruhé už jsem se smál takřka v jednom kuse (a místy opravdu hodně). Je to samozřejmě jen další bezduchá oddechová pitomost pro mladé, jakých bychom našli desítky, ale tahle věc občas hýří skoro až geniálními nápady a scénami, které jsou tak ujeté (Bratislava rulez), dekadentní (S/M salón) a přitom sebeuvědomělé, že jim zkrátka nelze odolat. 70 % ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Viacero scén filmu má dve verzie, väčšinou ide o scény obnažovania, s plavkami alebo spodným prádlom. (dobso)
  • Při natáčení scény na nudistické pláži si Jacob Pitts (Cooper Harris) nechtěl sundat šortky, protože si užíval, jak nepohodlně se musí cítit všichni ostatní. (HappySmile)
  • Když Scott (Scott Mechlowicz) s Cooperem (Jacob Pitts) odlétají z USA, v prvním záběru je pohled na třímotorový dopravní letoun Lockheed L-1011 Tristar. V dalším záběru je ale dvoumotorový letoun Boeing 767. Nakonec sedí v letadle společnosti Luftahansa, která nevlastní ani jeden z těchto typů letadel. (Cheeker)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno