Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

American doesn´t know aneb parodie zkreslených představ synovců a neteří strýčka Sama o Evropě - pro lepší "čitelnost" v hávu teenage komedie utkaném z látek sexu, lascivity a trapných geograficko-humorných excesů. Super, ovšem otázkou zůstává, jaké procento amerických diváků to bralo s nadsázkou - snad nebylo menší, než obsah alkoholu v Zelené víle.. Já se občas pousmál, sem tam zaplakal a hlavně přemýšlel, jak by asi dopadlo vlakové setkání Vinnieho grupy fandů ManU a Langošovy sparťanské sekce z Proč?. Kterýpak študent by asi nakonec líbal vlajku..? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Koukatelná americká komedie, která zejména českého diváka potěší několika důvěrně známými lokalitami. Vyvolená hlavního hrdiny má byt v CineStaru na Andělu, Matt Damon tu jako punk-rockový cvok zpívá neuvěřitelnou vypalovačku, a všude je hrozně moc koziček :) a povedených vtipů. Klidně brát, připomene např. staré dobré Prcičky. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Komedie o teenagerech snažících se zasunout, pokud možno poprvé a pokud možno do všech děr v okolí naráz, vážně moc nemusím, ale Eurotrip mě smíchy rozbil jako málokterý film. Možná je to tím že o to "poprvé" tu zas tak moc nejde a určitě i tím že tu nejde o retardovanou snahu o vtipnost prostě tím že všude stříkají roztodivné tělní tekutiny. Prostě mě tahle smršť skvělých cameo roliček a pohodový typ humoru hodně sednul... vlastně mi hodně připomínal praštěnost a satyričnost skečů Monty Pythonů. Sice ne v tak extrémně ujetém podání, ale pořád na míle vzdálenému americkému průměru a to i přes fakt že je to vlastně totálně americký film parodující Evropu... navíc, mám dojem že Amerika to tu schytává úplně stejným dílem a k tomu z celého filmu silně čiší dojem závisti a obdivu ke svobodě a nespoutanosti starého kontinentu. Samozřejmě pár gagů už je spíše nudných nebo až skoro trapných, ale ty by se naštěstí daly spočítat na prstech jedné ruky... té slovenské ruky, kterou táhne v tlamě karedý pes. 9/10 ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Sofistikovaná satira lomeno parodie a nadprůměrná teenagerovská komedie k tomu. Totálně přestřelené scenáristické (euro)vize křížené se základní mladickou touhou pořádně si vyhodit z kopýtka a konečně zasunout načančává jedna řečnická otázka navíc: Kde jinde vedle sebe uvidíte Mata Damona, Vinnieho Jonese, Miroslava Táborského a Lucy Lawless? Ideální film na dojezdy orgastických sobotních pitek. Totální guilty pleasure. U scén z Bratislavy jsem brečel smíchy. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Scotty netuší, Scotty netuší, že mu jeho holka zahýbá :-) ...řekne mu to tedy sama :-) A výlet po evropě za láskou z internetu může začít. Čtveřice teenagerů je dobře zvolená, navštívené lokace evropských měst a události v nich jsou taktéž na slušné úrovni, tedy hlavně na té zábavné. Já se bavil a navíc tu hrála slušná muzika. Zajímavosti: Fanoušci Manchesteru neznají pár základních věcí. A to, že v Anglii se jezdí zásadně vlevo. Ve Francii již však nikoliv. A že existují otvíráky. Ikdyž o to silnější mají oční víčka. / Dozvíte se i něco z historie...třeba o A. Hitlerovi :-) 70% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Severoamerické tržby dosáhly 17,8 milionu amerických dolarů, celosvětové 22,6 mil. (NIRO)
  • Producenti Alec Berg, David Mandel a Jeff Schaffer si měsíc po vydání filmu na DVD koupili kopii i pro sebe. Ovšem jak později zjistili, byla to pirátská kopie, což je celkem ironické vzhledem k tomu, že na DVD vzkazují každému, kdo by chtěl film falšovat: "Fuck you, pirate!" (HappySmile)
  • Filmovat se začalo 5. května a natáčení probíhalo až do července roku 2003 v České republice, ale také ve Francii. (Stocki)

Reklama

Reklama