Reklama

Reklama

Scott Thomas je dobrý student a hodný kluk, který právě dokončil střední školu a chystá se na medicínu. Jenže jeho přítelkyně mu dá kopačky hned po maturitě, a když se s tím Scott svěří Mikovi, svému „dopisovacímu“ kamarádovi z Německa, k jeho překvapení mu Mike začne dělat návrhy. Scotta to rozčílí a s Mikem přeruší veškerý kontakt. Jenže pak zjistí, že Mike je ve skutečnosti Mieke a pravděpodobně je to dívka jeho snů. S kamarádem Cooperem se proto vydává na bláznivou cestu Evropou za svou pravou láskou. (Viacom)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (855)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komédia pre stredoškolákov, výborne motivovaná hudba v scénach a výber hercov. Réžia sa vyhla aj rôznym fekálnym nadbytočnostiam, na ktoré sme bohužiaľ v týchto filmoch zvyknutí a tak snímka zanecháva vcelku pozitívny dojem, v ktorej nájdeme pohodovú mladistvú jazdu, celkom aj vydarené gagy a pár intímnych scén. Ako typická teenagerovská komédia to nie je zlý film, je zaujímavé pozorovať a ironizovať stereotypy správania jednotlivých národov Európy, niektoré scény sú naozaj dobré, ale celkovo je to len priemerná komédia. Niekomu by to mohlo pripadať ako trochu infantilný prejav americkej nabubrelosti a obmedzenosti, niekomu zase ako veľmi tendenčná anti-európska agitácia. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Žánrový film se vším všudy - ideální na opilecké večery, který jednak krásně ukáže, jak vidí američané Evropu, skvěle si utahuje i sám ze sebe, předvede nám, že Praha dokáže suplovat nejen Paříž, ale třeba i Amsterdam a taky přijde Matt Damon a "Scotty doesn't know!". Ujetá teenagerovská komedie, která si na nic nehraje a splňuje vše, co se od ní očekává. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších teen komedií! V tomhle filmu je krásně použitá ta americká nafoukanost, s níž naši hrdinové vstupují do každého evropského zapadákova, natěšeně loví evropské holky a holdují alkoholu, který je zde povolen již od 18 let. Nejvíce mě v tomto směru pobavil krátký výlet do Bratislavy, která byla znázorněna jako zašpiněná díra plná plorozpadlých činžáků, v níž jste s necelými dvěma dolary nejbohatším občanem státu- to opravdu nemělo chybu. Ale vůbec celý scénář je tak úžasně bláznivý a nápaditý, že jsem se rád nechal unést a zúčastnit se toho nejskvělejšího výletu, jaký kdy Američané ve staré dobré Evropě pořádali.. Jen mě teď trochu mrzí, že nefandím Manchesteru United, jejich fanklub je fakt super! 80% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle ušlo. Film splnil svůj účel komedie. Příběh je zde sice velmi jedoduchý a nedává často moc smysl, ale několikrát jsem se zde zasmál. Navíc jsem zde byl několikrát překvapen zda to není český herec a ejhle. Ona tu doopravdy hrála spousta Čechů a Slováků. Dalším překvapením byl Matt Damon, kterého jsem tu tedy fakt nepoznal a musel jsem si vygooglit kde teda byl. ,,Scotty doesn´t know" ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James L. Venable: 1. Scotty Doesn't Know ,2. My Generation ,3. Wild One ,4. 99 Red Balloons ,5. In the City ,6. Shooting Stars ,7. Nonchalant ,8. Scott Doesn't Know [Euro Version] ,9. Make My Dreams Come True ,10. Du ,11. Les Promesses ,12. I Love Marijuana ,13. Turn It Up ,14. Get Loose , ()

Galerie (24)

Zajímavosti (32)

  • Pri scéne odohrávajúcej sa v Bratislave si môžeme všimnúť niekoľko slovenských nápisov a takisto aj počuť slovenčinu v televíznej reklame. (GTS_PUNK)
  • Natáčelo se především v České republice. Většina míst a měst, která hrdinové navštíví (Londýn, Paříž, Amsterdam, Bratislava, Berlín, Řím), jsou Praha a okolí. Některá konkrétní místa:
    - Úvodní scéna z oslavy ukončení střední školy se natáčela v prostorách International School of Prague v Nebušicích. Díky typicky americké vizuální stránce školy ani nedalo tvůrcům příliš práce předstírat, že se nachází ve Spojených státech.
    - Když protagonisté stojí u Temže a vidí před sebou Britský parlament, jsou ve skutečnosti u zábradlí před Vltavou a výhled jim obstarává trik. K setkání s manchesterskými fotbalovými hooligans pak dojde na nedalekém Josefově.
    - Pasáž, v níž se Scott (Scott Mechlowicz) s Cooperem (Jacob Pitts) vynoří z pařížského metra a postávají ve frontě před Louvrem, vznikla na náměstí Jana Palacha u Rudolfina. V pozadí je vidět budova Úřadu vlády ČR a šikovně za stromem je maskovaný Pražský hrad.
    - V záběru s Eiffelovou věží lze napravo vidět vchod do pražského hotelu... Paříž.
    - Nástupiště pařížského nádraží je ve skutečnosti Hlavní nádraží. Nepřehlédnutelný je nápis ČD na typicky českých vagónech.
    - Scéna, kdy jede skupina vlakem z Paříže do Amsterdamu, se natačela na okruhu v Cerhenicích (okres Kolín). Souprava je tvořena českými vozy, které táhne lokomotiva 749 180-6.
    - Amsterdamská scéna, kde stojí všichni čtyři hlavní aktéři na mostě, se natáčela přímo pod Karlovým mostem, v ulici Na Kampě.
    - Scéna z Bratislavy byla nafilmována na vojenském letišti v Milovicích.
    - Berlínská bytovka, ve které má bydlet Scottova vyvolená, je ve skutečnosti prostranství poblíž pražské stanice Anděl.
    - Interiér vatikánské baziliky byl natáčen v Národním muzeu.
    - Závěr filmu z odbavovací haly letiště v Římě pochází letiště ruzyňského. (Fubong)

Reklama

Reklama