Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Ukko 

všechny recenze uživatele

Jako malému se mi tento seriál opravdu nelíbil. Nicméně postupem času jsem si ho prostě zamiloval. Rozhodně dělá dobré jméno tehdejší české kinematografii. Uřímné a uvěřitelné herecké výkony, Slovácko, smysluplný scénář a i fakt, že né všechny díly dopadnou happyendem a spravedlivě. Řekněme si na rovinu, kdo nemá rád stařečka Pagáče a Juru Kláska je opravdový škarohlíd a pražáček. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Krásný seriál s hezkými milými příběhy, které už se dnes nevidí. Scénáristi dnes umí jen herce spárovat a nakombinovat v posteli - konec zápletek! Nic jinného neumí! Seriál má velký význam z kulturního hlediska (zachováno nářečí, kroje...). Přestože se v seriálu objevují známé obličeje seriál na nich není zcela závislý. V jednotlivých epizodách se vyskytují pro mě zcela neznámí herci a seriál je dost koukatelný. Čím to je, že nyní, i když je seriál přecpán samými celebritami, mě nezaujme, je chudý na děj nebo jakékoliv zápletky. Nepřijde mi správné, že dnes se herci pomalu nemusí do práce ani oblíkat nebo někam jít a vše se hezky odehrává v posteli. To by se mi taky líbilo! Televize 21. stol. je dost ubohá :o( ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Zdeňka Galušku mám moc rád a to zejména jeho lidová vyprávění ze Slovácka, která se dochovala v podobě různých zvukových záznamů. Jeho přednes vtipných historek mě dokáže vždy spolehlivě vyvolat úsměv na tváři. Jeho vyprávění se stala předlohou právě pro tento seriál. Ten se sice povedl, ale už to postrádá jiskru, kterou tomu dával osobně sám Galuška. Na tvorbě seriálu se přímo podílel, nicméně kouzlo se úplně přenést nepodařilo. Možná je to tím, že jednotlivé díly jsou zbytečně natahované a pětiminutová historka se do třiceti minut jednoho dílu natáhnout dá jen obtížně. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tož, vydařené vyprávjání. Všedně-nevšední příběhy, všudypřítomní Pagáč s Kláskem a vsuvky s vymalovanými okraji jsou to, co činí tehnle seriál trošku jiným a tak oblíbeným. Je určitě pravda, že ten, kdo v tomto kraji nikdy nebyl a nenasál jeho jedinečnou atmosféru, nemůže si úplně užít ani příběhy z tohoto seriálu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

To já si zase tuhle folklórní klasiku užíval kdykoliv k tomu byla díky milosti naší veřejnoprávní televize příležitost. Naprosto kouzelný dialekt jazyka, který bych za svou rodnou řeč označil jen v pokročilém stádiu občerstvování se plody vinic slunné Moravy nebo koštování něčeho ostřejšího. Čí só hode? Naše!!!:) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama