Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Sazenic 

všechny recenze uživatele

Seriál,který nikdy nezklame. Matůš Pagáč a Jura Klásek jsou prostě borci jak sviňa. Ta bezprostřednost a touha po pohárku vína je neskutečná. Prožít takový život,tak jsem naprosto šťastný. Tohle je prostě seriálový kult,kde všichni hrají naprosto přirozeně a vlastně jim věřím a taky závidím. Protože v době kdy tohle mohli prožít,my už dávno nežijeme. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Zdenek Galuška, Petr Tuček, Jaroslav Dietl .. Kultovní slovácká záležitost, která zaručeně pobaví. Výtečně obsazená hlavní dvojice je bezesporu zárukou kvality. Navíc se v epizodních rolích vystřídá slušná plejáda československých herců, byť ne přímo zapadajících. A příběhy .. velice povedené. Mám k venkovu blízko, tady je to sice v jiné době než znám, ale své přetrvávající kouzlo to má. Díky střídmé stopáži se jedná o seriál, který si kdykoliv dám s chutí znovu. 70% ()

Reklama

mr.bredok 

všechny recenze uživatele

Mosím sa připójit k těm ogarom a robám co dali najlepší hodnocéní. Sú v tem životní múdra, co neplatíja enem na slovácku. Možu doporučit aj přečténí knížek: Slovácko sa súdí a Slovácko sa nesúdi od Galušky, protože všecko natočené nebylo. Já su z teho pomezí a tož su jednů nohů z valach a druhů ze slovácka a možu řéct že ten folklór tu eště trochu je, ale ztrácá sa a proto je tento seriál tak vzácný. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

"Tož takto má vypádat klasická komédia o ludech z Jižní Moravy, o slivovici a o pravdě v tem našém moravském víně. Není to o tem, že ti komedianti od filma zhazujů nás Moraváky, ale o životě tých pracovitých, ale ondy aj furiantských a trucovitých dědků a robek z našéj dědiny aj dědiny našich súsedů". ... (zdravím Tosima – viz jeho komentář) :-) .... Komentovat něco tak nádherného jako je "Slovácko sa nesúdí" je opravdu velmi těžké a proto se omezím na vyjádření plným počtem hvězdiček pro Josefa Krónera, Oldřicha Velena, režiséra Petra Tučka a všechny ty další "kreatůry od filma", které si ve filmu zahráli. Speciální poklonu vystřihuji Zdeňku Galuškovi, coby autorovi knižní podoby a scénáristovi tohoto vynikajícího seriálu. ... Speciální poděkování patří také Mirovi Belkovi z Vacenovic, který uznale podává ubohému, zmrzačenému válečnému vysloužilci Jankovi Vyskočovi u hospody ve Vackách pivo. :-) a "kerého sem osobně viděél a na vlastné oči aji znál" http://www.ddmvracov.cz/Slovacko.htm ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ano, přiznávám dobrovolně, před nějakými deseti lety bylo moje obeznámení s jakýmkoliv folklórem minimální, hodnocení zůstalo z dětství. Nicméně se mi zdá přepjaté hodnotit můj starý komentář jako xenofobní, ale to nechám na tom, kdo ho napsal. I když je člověk z Moravy, přirozeně se mu nemusí seriál líbit, to je velmi naivní, i po revizi svého hodnocení zůstanu u toho, že se jedná o dílo, které se sestává z lehce nadprůměrných historek, jediné ozvláštnění je právě onen folklór, který ale děj nevytahuje nikam nahoru, zůstává pouze jako zajímavost. Vše ostatní více či méně hapruje. Třeba jen to, že se seriál odehrává za Rakouska-Uherska, je naprosto nevěrohodné. 50%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • V seriálu hraje manželku Jozefovi Kronerovi jeho skutečná žena Terezia Hurbanová-Kronerová. (M.B)
  • Natáčení seriálu bylo velmi náročné, protože herci Velen a Kroner trávili hodně času v místních sklípcích a členové štábu je často museli dlouho hledat. Nakonec to produkční vyřešil tím, že si opatřil brokovnici a před začátkem natáčení vyšel na náves a několikrát vystřelil do vzduchu, což bylo slyšet i ve sklípcích po celé vesnici, a oba herci na ten signál přiběhli na plac. (raininface)
  • Oldřich Velen v jednom rozhovoru tvrdí, že celý štáb v důsledku natáčení zemřel na cirhózu jater. (sator)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama